Stoiximan Super League

Ο Καρλίτος έγινε ο 6ος παίκτης που χάνει δύο πέναλτι στο ίδιο παιχνίδι

Ο Καρλίτος αστόχησε δις από την άσπρη βούλα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ ποδοσφαιριστών που έχουν πετύχει κάτι αντίστοιχο.

Η Λαμία πήρε άλλο ένα τρίποντο τη φετινή σεζόν και σκαρφάλωσε στην 6η θέση της βαθμολογίας. Αυτή τη φορά πέρασε με το εμφατικό 4-1 από τα Γιάννενα, αφήνοντας τον ΠΑΣ στον… βυθό.

Στο εν λόγω παιχνίδι υπήρξε και ένα παράδοξο, αφού η Λαμία κέρδισε δύο πέναλτι, αλλά αμφότερα τα έχασε ο Καρλίτος. Ή μάλλον πιο σωστά, τα έβγαλε ο Αθανασίου, με τον Ισπανό να αποτυγχάνει να σκοράρει δις από την άσπρη βούλα, χωρίς αυτό τελικά να στοιχίσει στην ομάδα του.

Με αυτή την επίδοση, ο Καρλίτος μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ ποδοσφαιριστών που έχουν «πετύχει» κάτι αντίστοιχο, δηλαδή να αστοχήσουν σε δύο πέναλτι στο ίδιο ματς.

Ο πρώτος στην ιστορία της Α’ Εθνική/Super League ήταν ο Υβ Τριαντάφυλλος, ο οποίος στις 30 Απριλίου 1973 δεν έκανε γκολ τα δύο πέναλτι στην αναμέτρηση Ολυμπιακός – Πανσερραϊκος 6-0.

Ακολούθησε ο Γιώργος Κωστίκος στο ΠΑΟΚ – Κόρινθος 1-0, ο Νίκος Αναστόπουλος στο Ολυμπιακός – Δόξα Δράμας 3-1 στις 26 Ιουνίου 1983, ο Βασίλης Δημητριάδης στο Νάουσα – ΑΕΚ 1-3 στις 31 Οκτωβρίου 1993 και ο τελευταίος πριν τον Καρλίτος ήταν ο Αντρέι Γιουσκόβιακ στο Ολυμπιακός – Ιωνικός 1-1 στις 5 Ιουνίου 1995.

Ο Καρλίτος μπήκε σε αυτή την ιδιαίτερη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν σκοράρει σε δύο πέναλτι και παράλληλα αυτή η προσωπική μονομαχία “έδωσε” και ένα ρεκόρ στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα Βασίλη Αθανασίου, ο οποίος έγινε μόλις ο 13ος στην ιστορία της A’ Εθνικής/Super League που σώζει δύο φόρες την εστία του σε χτύπημα από τα έντεκα βήματα.

Αυτό συνέβη για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια σεζόν, αφού και στις 3 Ιανουαρίου 2024 ο Νόαμ Μπάουμαν έπιασε τα πέναλτι των Στέφαν Σβαμπ και Αλί Σαμάτα στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-0.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x