Stoiximan Super League

Λαμία-ΠΑΟΚ: Επικίνδυνη έξοδος με άρωμα playoffs για τους «ασπρόμαυρους»

Η Λαμία υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (19:30) για την 26η και τελευταία αγωνιστική της Stoiximan Super League, με τους «ασπρόμαυρους» να θέλουν να πετύχουν την τρίτη σερί νίκη τους.

Αναμέτρηση με άρωμα playoffs στη Λαμία! Η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στην 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League (19:30, Cosmote Sport2, ραδιοφωνικά από bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και live ενημέρωση από sport-fm.gr), σε ένα παιχνίδι με φαβορί τους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι θέλουν να παραμείνουν σε τροχιά κορυφής.

Και αυτό διότι ο «δικέφαλος του Βορρά» είναι στη 2η θέση με 57 βαθμούς και στο -1 από την πρωτοπόρο, ΑΕΚ (58β.), ενώ είναι στο +2 από τον Παναθηναϊκό (55β.) και στο +3 από τον Ολυμπιακό (54β.), θέλοντας μόνο τη νίκη για να μπει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στη διαδικασία των playoffs. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι (34β.) δεν έχουν κάποιο βαθμολογικό κίνητρο, αφού κατάφεραν την προηγούμενη αγωνιστική να εξασφαλίσουν τη θέση τους στην πρώτη πεντάδα για πρώτη φορά, αφήνοντας εκτός τον Αστέρα Τρίπολης. Παρόλα αυτά δεν μπορούν να διεκδικήσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο, μιας και είναι στο -20 από τον τέταρτο Ολυμπιακό.

Η Λαμία, συνολικά, διανύει την καλύτερη σεζόν της στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παρότι πέρσι βρέθηκε μία ανάσα από τον υποβιβασμό, φέτος κατάφερε να δείξει εντυπωσιακό πρόσωπο και να βρεθεί στην πρώτη πεντάδα, μαζί με το Big-5.

Στην τελευταία της αγωνιστική υποχρέωση μπορεί να ηττήθηκε με 3-1 από τον Ατρόμητο, αλλά με την ισοπαλία του Αστέρα με την Κηφισιά (3-3) εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία της στην πρώτη πεντάδα. Στο σημερινό ματς θα ψάξει μία ακόμη καλή εμφάνιση κόντρα σε μία ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο, αφού μη ξεχνάμε πως έχει νικήσει με 1-0 τον Ολυμπιακό, ενώ πήρε βαθμό με 2-2 κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου δεν ανακοίνωσε αποστολή, ενώ δεν θα έχει τον Καρλίτος, που ανακοινώθηκε από την Αστάνα και στο Περιστέρι αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα της Λαμίας.

Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΟΚ, δείχνει πως έχει αφήσει πίσω του την κακή περίοδο με τα αρνητικά αποτελέσματα στα ντέρμπι και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας Betsson. Νίκησε με 3-1 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και την προηγούμενη αγωνιστική πήρε ακόμη ένα «διπλό», με 2-0 κόντρα στον Πανσερραϊκό χάρη στο γκολ του τρομερά φορμαρισμένου, Γιάννη Κωνσταντέλια και του αυτογκόλ του Σταύρου Πεταυράκη.

Στα θετικά η επιστροφή του Μπάμπα Ράχμαν, ο οποίος τέθηκε ξανά στη διάθεση του Ρουμάνου τεχνικού μετά τον τραυματισμό του στον ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Από την άλλη, εκτός έμειναν οι Σάστρε, Μιχαηλίδης κι Εκόνγκ που έκαναν θεραπεία, ενώ ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς επίσης δεν υπολογίζεται λόγω ίωσης. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στους παραπάνω παίκτες καθώς και στον τιμωρημένο Στέφαν Σβαμπ.

Αναλυτικά, η αποστολή του «δικεφάλου του βορρά» αποτελείται από τους εξής: Κοτάρσκι, Ταλιχμανίδης, Μοναστηρλής, Βιεϊρίνια, Όττο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Τσιγγάρας, Μάρκος Αντόνιο, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Α.Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Μπράντον, Σαμάτα και Τζίμας.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ - Φερέιρα, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος - Νούνιες, Τζανδάρης, Σλίβκα - Τσιλούλης, Μαρτίνεθ, Μάλτζι.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι - Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα - Οζντόεφ, Μεϊτέ - Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας, Τάισον - Τόμας.

Διαιτητής: Πουλικίδης
Βοηθοί: Μεϊντάνας, Καραγκιζόπουλος
4ος: Γκάμαρης
VAR: Κουμπαράκης, Στεφανής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x