Stoiximan Super League

Από εκεί που το... άφησε η Λαμία, λύγισε και τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «κάστρο» της!

Με εντός έδρας νίκη, όπως και πριν τη διακοπή, επέστρεψε η Λαμία, που επικράτησε 2-1 του -ζορισμένου πλέον- ΠΑΣ. Συνέχισε με ασίστ ο Καρλίτος, άνοιξε λογαριασμό ο Λόνγκο, ντεμπούτο για Τζαγκόεφ.

Με νίκη στο σπίτι της πήγε στη διακοπή, ακριβώς έτσι επέστρεψε η Λαμία!

Η ομάδα της Φθιώτιδας επικράτησε 2-1 υποδεχόμενη τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Stoximan Super League. Έτσι, αφενός επιβεβαίωσε ότι έχει χτίσει... κάστρο (3 νίκες και μία ισοπαλία φέτος στο ΔΑΚ Λαμίας), αφετέρου μπήκε εξάδα με 12 βαθμούς, έχοντας όμως δύο ματς παραπάνω από τον 7ο Πανσερραϊκό. Την ίδια στιγμή, έβαλε ακόμα πιο δύσκολα στους αντιπάλους τους που συμπλήρωσαν τέσσερις σερί ήττες όντας 11οι με πέντε πόντους.

Γεμάτο ματς, με αρκετές σημαντικές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Από δύο πανομοιότυπες φάσεις τα ισάριθμα πρώτα γκολ. Οι γηπεδούχοι προηγηθηκαν στο 8' με τον Μαρτίνεθ, με τον Εραμούσπε να ισοφαρίζει στο 18' και να το αφιερώνει στον Θανάση Στάικο. Το νικητήριο τέρμα πέτυχε στο 37' ο Λόνγκο -ανοίγοντας λογαριασμό με την ομάδα του- ύστερα από την τρίτη ασίστ του Καρλίτος στο πρωτάθλημα.

Εκτός έδρας αναμετρήσεις και για τους δύο την επόμενη (9η) αγωνιστική, η Λαμία με τον Αστέρα Τρίπολης και ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Άρη.





Στο… μυαλό των κόουτς:

Ο Λεωνίδας Βόκολος παρέταξε τη Λαμία με 4-4-1-1, δίνοντας για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Αμαράλ. Ο Κοσέλεφ ήταν στην εστία, με τους Σιμόν, Τζανετόπουλο, Παπαδόπουλο και Σίντκλεϊ να συνθέτουν την αμυντική τετράδα. Σε ρόλο αριστερού χαφ, μπροστά από τον Σίντκλεϊ, άρχισε ο Αμαράλ. Στη δεξιά πλευρά ο Μαρτίνεθ, με τους Νούνιες και Σαντάνα δίδυμο στα χαφ και τον Καρλίτος λίγο πίσω από τον Λόνγκο.

Από την άλλη, ο Θανάσης Στάικος διατήρησε το 4-3-3 για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κλέιμαν, δεξί μπακ ο Σόρια, αριστερό ο Τσαούσης, με τους Παντελάκη και Εραμούσπε στο κέντρο της άμυνας. Την τριάδα στα χαφ αποτελούσαν οι Καραχάλιος, Ριένστρα και Τζίνο, ενώ τον Κόντε στην επίθεση πλαισίωναν οι Παμλίδης και Τζίμας, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.



Το ματς:

Χαμηλό το τέμπο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ωστόσο, το γκολ ήρθε από τους γηπεδούχους, στο 8', στην πρώτη ουσιαστικά φάση της αναμέτρησης. Ο Καρλίτος εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, με τον Εραμούσπε να απομακρύνει ασταθώς και τον Ρούμπεν Μαρτίνεθ να παίρνει το «ριμπάουντ». Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έπιασε μονοκόμματο σκαστό σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει και στον Τζίμα, για να καταλήξει στα δίχτυα.



Οι φιλοξενούμενοι αύξησαν άμεσα την πίεσή τους, απειλώντας δις με τους Εραμούσπε (15') και Κόντε (17'). Από το κόρνερ που κέρδισε ο δεύτερος, ύστερα από σπουδαίο «στοπ» του Κοσέλεφ προήλθε και η ισοφάριση, στο 18'. Μια φάση πανομοιότυπη του 1-0: Εκτέλεση του κόρνερ του Σόρια από δεξιά, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε καλά από τον Λόνγκο, με τον Εραμούσπε να στοπάρει και να εκτελεί με ψύχραιμο πλασέ μεταξύ πέναλτι και μεγάλης περιοχής. Ένα γκολ που ο Αργεντινός στόπερ αφιέρωσε στον Θανάση Στάικο.



Στο 31' προκλήθηκε σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο, ύστερα από δυναμικό μαρκάρισμα του Σόρια στον Αμαράλ, με τα πνεύματα να ηρεμούν εν συνεχεία και τον Ανδρέα Γκάμαρη να κιτρινίζει τους Σόρια, Τζίνο και Σίντκλεϊ.



Η Λαμία, ίσως και εκμεταλλευόμενη μια έλλειψη συγκέντρωσης του ΠΑΣ Γιάννινα από την προηγούμενη διακοπή, βρήκε εκ νέου προβάδισμα λίγο μετά την επανέναρξη του αγώνα. Συγκεκριμένα, στο 37' ο Καρλίτος γέμισε γλυκά, με τον Λόνγκο να σκοράρει με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.



Ο ΠΑΣ προσπάθησε να απαντήσει πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Δίχως αποτέλεσμα όμως, με το 2-1 να παραμένει μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Χωρίς αλλαγές άρχισαν το δεύτερο μέρος. Οι Ηπειρώτες πήραν εκ νέου τα ηνία στην κυκλοφορία της μπάλας, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Μάλιστα, το μετουσίωσαν και σε ευκαιρίες, με τους Κόντε (49',51') και Ριένστρα (55').

Έκτοτε άρχισαν να γίνονται και οι πρώτες αλλαγές, οι οποίες συνέπεσαν και με αλλαγή σκηνικού. Κι αυτό διότι η Λαμία άρχισε να απειλεί, δημιουργώντας μάλιστα σημαντικές φάσεις.

Κορυφαία εξ αυτών η τεράστια διπλή ευκαιρία του Τόσιτς, στο 71', με τον Κλέιμαν να αποκρούει σε πρώτο χρόνο και τον Καραχάλιο να απομακρύνει σε δεύτερο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Ακούνια (63', 82'), Σλίβκα (78') και Σίντκλεϊ (81') τις υπόλοιπες.

Μέχρι να μπούμε στην τελική ευθεία, όπου η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω. Οι φιλοξενούμενοι απειλούσαν με στατικές φάσεις, οι γηπεδούχοι αφενός περισσότερο, αφετέρου με αντεπιθέσεις. Εντέλει, κανείς δεν βρήκε το επόμενο γκολ, με το σύνολο του Λεωνίδα Βόκολου να παίρνει τη νίκη.



Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

MVP: Όπως φαίνεται, θα μπορούσε να παίρνει τη διάκριση σε κάθε αγώνα της Λαμίας. Ακόμα και σε ματς όπως το σημερινό, που δεν έφτασε στο τοπ της απόδοσής του. Από τα πόδια του ξεκίνησαν και τα δύο τέρματα της ομάδας του. Δεν χρειάζονται συστάσεις: Καρλίτος!

Η σφυρίχτρα: Χωρίς τη δύσκολη φάση η αναμέτρηση. Χωρίς προβλήματα και η διαιτησία του Ανδρέα Γκάμαρη, ο οποίος μοίρασε κάρτες στη σύρραξη του 37'.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ – Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σίντκλεϊ – Μαρτίνεθ (79' Τζαγκόεφ), Νούνιες (79' Τζανδάρης), Σαντάνα, Αμαράλ (55' Τόσιτς) – Καρλίτος (70' Σλίβκα), Λόνγκο (55' Ακούνια).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν – Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης – Καραχάλιος, Ριένστρα (67' Γκάρο), Τζίνο – Παμλίδης, Κόντε (75' Μπάλαν), Τζίμας (59' Ροσέρο).

Διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης
Α' Βοηθός: Γεώργιος Στεφανής
Β' Βοηθός: Λυκούργος Τσολακίδης
4ος Διαιτητής: Μιχαήλ Ματσούκας
VAR: Κωνσταντίνος Κατοίκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x