Stoiximan Super League

Τα έδωσαν όλα και έμειναν στον… άσσο Λεβαδειακός και Αστέρας!

Ήθελαν τη νίκη, συμβιβάστηκαν με τον βαθμό! Λεβαδειακός και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο 1-1 και παραμένουν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα μετά το πέρας των πέντε πρώτων αγωνιστικών.

Οι στόπερ… έκαναν τη διαφορά! Με τον Λιάγκα να ανοίγει το σκορ και τον Καστάνιο να απαντά άμεσα, Λεβαδειακός και Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο 1-1 και πήραν από έναν βαθμό. Ωστόσο, οι δύο ομάδες παραμένουν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, με τους Βοιωτούς να έχουν δύο βαθμούς και οι φιλοξενούμενοι τέσσερις μετά από πέντε αγωνιστικές.

Με τη Λαμία εκτός έδρας παίζει ο Λεβαδειακός την επόμενη αγωνιστική, υποδέχεται τον ΟΦΗ ο Αστέρας Τρίπολης. Αμφότεροι, φυσικά, μετά τη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων.

Στο μυαλό του κόουτς

4-1-4-1 κατέβασε τον Λεβαδειακό ο Γιάννης Ταουσιάνης. Ο Μάρκοβιτς στην εστία και οι Κωνσταντινίδης, Βινίσιους, Λιάγκας, Παναγιώτου στην άμυνα. Ο Μεχία καθαρός αμυντικός μέσος, με τους Λούα Λούα, Χάμοντ, Μπελμόντ, Μουτίνιο στη μεσοεπιθετική τετράδα και ο Δούμτσιος στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με 4-4-2. Ο Παπαδόπουλος στο τέρμα, με τους Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες στην τετράδα της άμυνας. Ντομίνγκεθ, Στάνκο τα δύο χαφ, οι Τιλίκα, Μπερτόγλιο στα πλάγια και ο Ριέρα σε ελεύθερο ρόλο στο πλάι του προωθημένου Μπενίτο.

Το ματς

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε μόλις στο 3ο λεπτό όταν ο Καστάνιο απομάκρυνε με δύναμη από το κέντρο, η μπάλα πήρε τρελή τροχιά λόγω και του δυνατού αέρα που υπήρχε και ο Μάρκοβιτς έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ. Μέχρι το 20ο ο Αστέρας έπαιζε πιο καλά, προσπαθώντας να απειλήσει την εστία του Μάρκοβιτς, ωστόσο στην συνέχεια ο Λεβαδειακός ήταν εκείνος που πήρε τα ηνία και ήταν πιο επικίνδυνος.

Οι γηπεδούχοι είχαν δυο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες σε διάστημα τριών λεπτών. Αρχικά στο 34’ ο Λούα Λούα έκανε το γύρισμα, ο Δούμτσιος την προβολή από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία. Στην συνέχεια, στο 37’ ο Δούμτσιος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά πήγε πλάγια στην περιοχή, ο Παπαδόπουλος γλίστρησε δις αλλά ο φορ του Λεβαδειακού άργησε να αποφασίσει αν θα τελειώσει ή θα πασάρει και εν τέλει κόπηκε από την άμυνα του Αστέρα.

Μέχρι το σφύριγμα του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες (0-0) στα αποδυτήρια.

Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης: 1-1

Δυνατά μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Λεβαδειακός, ανοίγοντας το σκορ στο 48’, όταν ο Μουτίνιο εκτέλεσε το φάουλ και ο Λιάγκας με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 1-0. Οι Αρκάδες απάντησαν άμεσα με γκολ, όταν στο 54’ ο Τζουκάνοβιτς πήρε την πρώτη κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπαρτόλο έκανε το γύρισμα, με τον Καστάνιο να κάνει το 1-1 από κοντά με πλασέ.

Ο Αστέρας στην συνέχεια δημιουργούσε προϋποθέσεις για γκολ, ωστόσο οι προσπάθειές του ήταν άστοχες ή ημιτελείς. Στο 78’ ο Λεβαδειακός είχε μια πολύ μεγάλη φάση να διπλασιάσει τα τέρματα, όταν μετά από λάθος του Τζουκάνοβιτς, ο Τσιριγώτης βγήκε τετ-α-τετ αλλά τον πρόλαβε ο Παπαδόπουλος.

Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης: 1-1

Στο 87’ οι Αρκάδες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, όταν ο Μπαρτόλο έφυγε στην πλάτη της άμυνας, με τον Κωνσταντινίδη να τον βρίσκει και ο διαιτητής να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Περράκης ωστόσο άλλαξε την απόφασή του, αφού συμβουλεύτηκε το VAR και έδωσε φάουλ εκτός περιοχής τελικά και όχι πέναλτι, με την απόφασή του να είναι σωστή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τιλίκα ένα λεπτό αργότερα, ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο τείχος. Ο Άλβαρες απείλησε στο 90’ με ένα φοβερό σουτ από τα 25 μέτρα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και τελικά ο Μάρκοβιτς έδιωξε με τις γροθιές.

Μέχρι το τέλος των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι, με τις δυο ομάδες να συμβιβάζονται με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1), παραμένοντας χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

MVP: Ο Καστάνιο έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, περιορίζοντας αρκετά τους επιθετικούς των γηπεδούχων και κυρίως τον Δούμτσιο, ενώ είναι αυτός που ισοφαρίζει άμεσα για τον Αστέρα και τον «γλιτώνει» από τα χειρότερα.

Η σφυρίχτρα: Ο Περράκης έκανε καλή διαιτησία, αφήνοντας το ματς αρκετά να παιχτεί παρά τις δυνατές μονομαχίες. Κάνει λάθος που δίνει πέναλτι στο φινάλε υπέρ του Αστέρα αλλά το διορθώνει σωστά με την παρέμβαση του VAR.

Έτσι παρακολουθήσατε το ματς Live από το sportfm.gr

Λεβαδειακός (Γιάννης Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης, Βινίσιους, Λιάγκας, Παναγιώτου (88’ Μπαχανάκ), Χάμοντ, Μεχία (59’ Τσιριγώτης), Μπελμόντε, Μουτίνιο (70’ Σβάρκας), Δούμτσιος (59’ Βράκας), Λούα-Λούα (88’ Ρεγκίς).

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Άλβαρες, Στάνκο, Ντομίνγκεθ (46’ Μπαρτόλο), Μπερτόγλιο (74’ Μπαράλες), Τιλίκα, Ριέρα (46’ Γκαρντάφσκι), Μπενίτο (59’ Κρέσπι).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x