Stoiximan Super League

Τιμώρησε τα λάθη του ΟΦΗ και πέτυχε… τρίποντο παραμονής ο Λεβαδειακός!

Ένα τρίποντο που μπορεί να αποδειχθεί «χρυσάφι» στη μάχη που δίνει για την παραμονή πήρε ο Λεβαδειακός, ο οποίος παρουσιάστηκε ανώτερος από τον ΟΦΗ και τον νίκησε δίκαια με 2-0.

Πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και πανηγύρισε μεγάλη νίκη με 2-0 κόντρα στον ΟΦΗ ο Λεβαδειακός!

Οι Βοιωτοί παρουσίασαν πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και τιμώρησαν τα αμυντικά λάθη των αντιπάλων τους, παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων με το αυτογκόλ του Διαμαντή (21’) και το γκολ του Νίκα (27’), ενώ δημιούργησαν ευκαιρίες για να πετύχουν και άλλα τέρματα.

Από την άλλη ο ΟΦΗ εμφανίστηκε κατώτερος της περίστασης στη Λιβαδειά, έχοντας μεγάλα ποσοστά κατοχής, αλλά χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες μπροστά στα καρέ των Κρητικών.

Έτσι, ο Λεβαδειακός πήρε νίκη μετά από 10 διαδοχικές ανεπιτυχείς προσπάθειες στο πρωτάθλημα και έφτασε τους 17 βαθμούς, πιάνοντας τη Λαμία στη 13η θέση, ενώ ο ΟΦΗ έμεινε στους 26 και την 9η θέση της βαθμολογίας.

Στο μυαλό των κόουτς


Με 5-3-2 παρέταξε τους γηπεδούχους ο Γιάννης Πετράκης, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του (εκτός από τους μακροχρόνια απόντες) τους Βρακά, Λούα Λούα και Σακό. Ο Γκροφ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, ο Λιάγκας ήταν το δεξί μπακ-χαφ, ο Παναγιώτου αριστερό και οι Βινίσιους, Τσάπρας και Παζ τριάδα στα στόπερ. Χάμον και Μεχία βρέθηκαν στον άξονα και ο Νίκαν κινούνταν μπροστά τους και πίσω από το επιθετικό δίδυμο των Σαχπεκίδη και Γιαννιώτα.

Σύστημα με τρία στόπερ (3-5-2) επέλεξε και ο Βάλντας Νταμπράουσκας, ο οποίος δεν υπολόγιζε στις υπηρεσίες των Βούρου, Μεγιάδο, Νέιρα, Φελίπε, Γρίβα και Σηφάκη. Ο Μανδάς επιλέχθηκε ως τερματοφύλακας, με τους Διαμαντή, Πασαλίδη και Θοράρινσον τριάδα μπροστά του. Ο Λάρσον ήταν ο δεξιός μπακ χαφ, ο Μπιφουμά αριστερός, ενώ οι Μπάκιτς, Ντιουσέ και Τοράλ ήταν οι τρεις στον χώρο του κέντρου. Ντίκο και Μοσκέρα αποτέλεσαν την επιθετική δυάδα των Κρητικών.

Το ματς


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Λεβαδειακό να μπαίνει πιο… ορεξάτος, πιέζοντας ψηλά και δημιουργώντας προβλήματα στην άμυνα του ΟΦΗ, χάνοντας την πρώτη ευκαιρία του στο 8’, όταν μετά από λάθος πάσα του Ντιουσέ, ο Γιαννιώτας μπήκε στη μεγάλη περιοχή και έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, αλλά ο Σαχπεκίδης δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα με προβολή.



Στο 18’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τον Τοράλ, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο του αριστερού του ποδιού και αντικαταστάθηκε από τον Περέα, ενώ ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ στο 21’, όταν ο Τσάπρας βρήκε χώρο από τα δεξιά και έκανε πολύ καλή σέντρα, με τον Διαμαντή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, στην προσπάθειά του να απομακρύνει με κεφαλιά.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, αλλά το υπό πίεση μακρινό σουτ του Μπάκιτς κατέληξε ψηλά άουτ, ενώ στο 27’ οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» ξανά, με τον Γιαννιώτα να κλέβει μια λάθος πάσα του Λάρσον και να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, πριν ο Νίκας πεταχτεί στην πορεία της μπάλας «γράφοντας» το 2-0. Αυτή ήταν μόλις η πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα που ο Λεβαδειακός πέτυχε δύο γκολ σε πρώτο ημίχρονο.

Λεβαδειακός-ΟΦΗ 2-0

Στο 32’ ο Γιαννιώτας σέντραρε με εκτέλεση φάουλ και ο Νίκας έκανε επαφή με την μπάλα, αλλά ο Μανδάς μπλόκαρε με υπερένταση, ενώ στο 36’ η μπάλα κατέληξε στον Περέα μετά από σέντρα του Θοράρινσον. Με τον μέσο του ΟΦΗ να σουτάρει δυνατά πάνω στο σώμα του συμπαίκτη του, Ντίκο. Στο 39’ ο Λεβαδειακός έβγαλε άψογη αντεπίθεση, με τον Σαχπεκίδη να κάνει την κούρσα και να «σερβίρει» στον Γιαννιώτα, αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Μανδά από πολύ πλεονεκτική θέση. Στο 45’ ο Ντιουσέ έπιασε μακρινό σουτ, το οποίο πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκροφ.

Λεβαδειακός-ΟΦΗ 2-0

Στο 49’ η ομάδα του Πετράκη απείλησε ξανά, με τον Γιαννιώτα να παίρνει κεφαλιά μετά από σέντρα του Σαχπεκίδη και την μπάλα να κοντράρει στον Πασαλίδη. Παίκτες και φίλοι του Λεβαδεακού ζήτησαν πέναλτι για χέρι, «παίζετε» έδειξαν Σιδηρόπουλος και VAR. Στο 51’ ο Γιαννιώτας εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 58’ ο Λάρσον εκτέλεσε φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Περέα δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα εντός εστίας.

Λεβαδειακός-ΟΦΗ 2-0

Στο 63’ ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς, αλλά ο Γκροφ απέκρουσε εντυπωσιακά το φαλτσαριστό πλασέ του Μπάκιτς, ενώ στο 67’ ο Νίκας βγήκε τετ-α-τετ με τον Μανδά μετά από αντεπίθεση, αλλά πλάσαρε αδύναμα πάνω στον τερματοφύλακα των Κρητικών.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, αλλά δεν είχαν φαντασία στο παιχνίδι τους και αδυνατούσαν να απειλήσουν την εστία του Γκροφ. Μάλιστα, ο Λεβαδειακός ήταν εκείνος που θα μπορούσε να σκοράρει και τρίτο γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με τον Δούμτσιο να σουτάρει ψηλά άουτ και τον Μανδά να μπλοκάρει το συρτό σουτ του Γερεμέγεφ.

Λεβαδειακός-ΟΦΗ 2-0

MVP: Ο Νίκας είχε έναν συνδετικό ρόλο ανάμεσα στη μεσαία και την επιθετική γραμμή του Λεβαδειακού, καταφέρνοντας να κάνει κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία του, μέχρι το 72' που αντικαταστάθηκε από τον προπονητή του. Σκόραρε για το 2-0 στο 27', έχασε και είχε και κάποιες ακόμα καλές ευκαιρίες για να ξαναχριστεί σκόρερ. Πολύ δραστήριοι για τους νικητές και οι Γιαννιώτας, Σαχπεκίδης.

Η... σφυρίχτρα: Χωρίς πολλά προβλήματα η διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου, ο οποίος σε συνεννόηση με τους VAR έδειξε «παίζετε« σε πέναλτι που ζήτησαν για χέρι οι γηπεδούχοι στο 49'.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Λεβαδειακός (Πετράκης, 5-3-2): Γκροφ - Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Παζ, Παναγιώτου - Χάμοντ, Μεχία (66' Μπελμόντ), Νίκας (72' Δούμτσιος) - Γιαννώτας (80' Γερεμέγεφ), Σαχπεκίδης (80' Σκβάρκα).

Στον πάγκο: Στογιάνοβιτς, Ντεντάκης, Τζημόπουλος, Συμελίδης.

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας, 5-3-2): Μανδάς - Λάρσον, Διαμαντής, Πασαλίδης, Θοράρινσον, Μπιφουμά (57' Τσιλιανίδης) - Ντιουσέ, Μπάκιτς, Τοράλ (19' Περέα) - Ντίκο (80' Τζου), Μοσκέρα (57' Γκρόνινγκ).

Στον πάγκο: Χριστογεώργος, Γιοχού, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Μπαλογιαννης.

Το Live του sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x