Stoiximan Super League

Με Φούντα δεν… φουντάρει!

Με τον Ταξιάρχη Φούντα να βάζει την υπογραφή του με δύο γκολ ο Πανιώνιος επιβλήθηκε 4-2 της Βέροιας με ολική ανατροπή και βλέπει τον «φούντο» απ’ την Σούπερ Λίγκα να απομακρύνεται.

Νίκη… σωτηρίας πανηγύρισε στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος, ο οποίος επιβλήθηκε 4-2 της Βέροιας στην εξ αναβολής 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Με δύο γκολ του Ταξιάρχη Φούντα -που έφεραν τούμπα το ματς- και τους Κολοβό και Γιάννου να συμπληρώνουν το καρέ οι «κυεανέρυθροι» πανηγύρισαν το σημαντικό τρίποντο, ενώ η Βέροια άνοιξε το σκορ με τον Μπαρκάν και μείωσε λίγο πριν το φινάλε με τον Μπεν.

Σπουδαία βαθμολογική ανάσα για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, που ανέβηκε στη δωδέκατη θέση και απομακρύνθηκε τέσσερις βαθμούς απ’ την επικίνδυνη ζώνη. Στην ενδέκατη θέση έμεινε η Βέροια, με δύο βαθμούς περισσότερους απ’ τους Νεοσμυρνιώτες.

Το ματς:


Ο Πανιώνιος ήθελε να κρατήσει «φρούριο» την έδρα του –μετράει σερί οκτώ αήττητων αγωνιστικών- και η Βέροια να σπάσει την εκτός έδρας «κατάρα», αφού μετράει μόλις δύο «διπλά» φέτος. Κοινός τους στόχος, πάντως, είναι η παραμονή στην κατηγορία, με τον Πανιώνιο να είναι αυτός που μπήκε πιο… ζωηρός για να πάρει το τρίποντο.

inner

Η Βέροια όμως τον «πάγωσε». Μετά από ένα άνευρο δεκάλεπτο ο Μπαργκάν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά και έδωσε ισχυρό προβάδισμα στην ομάδα της Ημαθίας στο 11’. Η κυκλοφορία της μπάλας, πάντως, παρέμεινε στα πόδια των γηπεδούχων, με την ανασταλτική λειτουργία της Βέροιας να μη του αφήνει πολλά περιθώρια.

inner

Όλα αυτά μέχρι το 30’, όταν η πίεση -χωρίς να γίνει ασφυκτική- άρχισε να αυξάνεται μπροστά στην εστία του Καντιμοίρη. Ο τερματοφύλακας της Βέροιας μπλόκαρε τις προσπάθειες των Φούντα και Κολοβού, όμως δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στο 38’. Αφού απέκρουσε ασταθώς το σουτ του Μπακασέτα, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Κολοβό, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1. Από κει και πέρα ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

inner

Αγνώριστος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος και έδειξε απ’ την αρχή τις διαθέσεις του, αιφνιδιάζοντας τους φιλοξενούμενους. Στο τρίτο μόλις λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου ο Μπακασέτας με φοβερή ατομική ενέργεια έστρωσε στον Φούντα, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έκανε την ολική ανατροπή για τους γηπεδούχους.

inner

Ο 20χρονος μέσος δεν αρκέστηκε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά θέλησε να τον φέρει από νωρίς κοντά στη νίκη, με το σουτ του στο 57’ να δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων στον Πανιώνιο. Οι προσπάθειες της Βέροιας να αντιδράσει, μέχρι εκείνο το σημείο, ήταν άκαρπες, με τον Γιάννου στο 76’ να της δίνει τη χαριστική βολή, με προβολή. Μοναδική πηγή ενέργειας για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Μπεν, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου στο 78’, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.





Πανιώνιος: (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Μητρόπουλος, Γιάννου (90+4’ Καθάριος), Φούντας, Χατζηισαΐας, Μπακασέτας (85’ Σιώπης), Κολοβός (90+4’ Μασούρας), Κόρμπος
Στον πάγκο οι: Γιαννακόπουλος, Ρισβάνης, Ιμπαγάσα, Γκάζος,.

Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Νέτο (85’ Γεωργιάδης), Βέρτζος (14’ Καλί), Ραούλ Μπράβο, Μπαλάφας, Βάσκες, Καλτσάς, Μπαργκάν, Τάτος, Ντουμίτρου (65’ Μπεν).
Στον πάγκο οι: Τζινάρ, Βεργώνης, , Κάμπορα, Μαλόν.

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Καβάλας)
Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Ποντίκης (Βέροιας)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x