Stoiximan Super League

Μεταξάς: «Αγκάθι ότι δεν έχουμε πάρει βαθμό με ΑΕΚ»

Ο Ηρακλής Μεταξάς τόνισε πως παρά τα πολλά προβλήματα ο ΠΑΣ Γιάννινα θα κατέβει για να πάρει για πρώτη φορά φέτος αποτέλεσμα από την ΑΕΚ.

Για την Αθήνα με μόλις 18 παίκτες αναχώρησε η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει των αγώνων με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Ο Ηρακλής Μεταξάς παρά τις πολλές απουσίες της ομάδας του τόνισε πως στο αυριανό ματς στο ΟΑΚΑ στόχος είναι να μπει ένα τέλος στο σερί τριών ηττών φέτος που έχουν απέναντι στην «Ένωση».

Aναλυτικά, ο προπονητής των Ηπειρωτών μίλησε:

Για το αν μπορεί να ανταποκριθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα στις απαιτήσεις ενός τόσο δύσκολου αγώνα με τόσες πολλές απουσίες που υπάρχουν: «Και σε άλλα παιχνίδια έλειπαν παίκτες και μπήκαν κάποιοι άλλοι κι εκεί που δεν το περίμενε και δεν το πίστευε κανένας, εμείς το πιστεύαμε και το καταφέραμε πολλές φορές. Άλλη μια φορά που πρέπει να το αποδείξουμε. Έχουμε πολλές απουσίες και είναι οι Σούλης, Καραγιάννης, Ποζνάνσκι, Μορέιρα, Κόντε που έλειπαν και στο προηγούμενο ματς και οι Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι, Πίρσμαν που τραυματίστηκαν στο τελευταίο με τον ΠΑΟΚ. Δεν θα τους έχουμε στην αποστολή και θα πάμε με 18 άτομα».

Για το αν θα προλάβουν κάποιοι να προστεθούν στην αποστολή πριν τον αγώνα τον Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό: «Συζητάμε με τον γιατρό αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα να φέρουμε κάποιους παίκτες για το δεύτερο παιχνίδι που θα έχουμε στην Αθήνα».

Για τη βελτίωση που έχει παρουσιάσει ο ΠΑΣ Γιάννινα στο επιθετικό του πλάνο στα τελευταία παιχνίδια κι αν αυτό οφείλεται στο ότι προσαρμόστηκε η ομάδα σ’ αυτό το επίπεδο παιχνιδιών: «Σίγουρα και αυτό, αλλά όπως λέω και στους παίκτες μου, ‘κάθε προπόνηση ενέχει τον κίνδυνο να καλυτερεύσεις’ (σ.σ. γέλια). Κάναμε τόσες προπονήσεις πάνω σ’ αυτά τα θέματα, που περιμέναμε κάποια στιγμή να το δείξουμε και αυτό. Το καλύτερο θα ήταν να το δείχναμε πιο νωρίς, όχι ότι δεν το δείξαμε, αλλά το κάναμε με μικρότερη διάρκεια. Χαίρομαι που το δείξαμε στα τελευταία 3 παιχνίδια, γιατί κι εγώ έτσι ακριβώς το βλέπω. Είναι αυτά που δουλεύουμε από την πρώτη μέρα. Όπως σας είχα πει κι άλλη φορά, όμως, κι εγώ θέλω να δω κάποια πράγματα, αλλά βήμα-βήμα. Φτάσαμε εκεί που φτάσαμε, αλλά δεν θα μείνουμε εκεί, θέλουμε να δούμε κι άλλα καλύτερα».

Για το ντεμπούτο του Κύρκου: «Χάρηκα κι εγώ μαζί του, μου άρεσε αυτή η αγνότητα στη χαρά του. Γι’ αυτό παίζουμε μπάλα, γι’ αυτή τα χαρά που μας έδωσε από το πρώτο λεπτό που ασχοληθήκαμε μαζί της και καταφέραμε κάτι. Το ξεχνάμε λίγο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά το είδαμε στον Ιάσονα και όλοι χαρήκαμε μαζί του».

Για τα παιχνίδια με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και πως τους περιμένει: «Είναι όλες καλές ομάδες. Προετοιμαζόμαστε τώρα για την ΑΕΚ και βλέπω παίκτες όπως Τσούμπερ, Λιβάι, Άμραμπατ. Τι να πω; Πολύ δυνατή ομάδα και δεν είναι τυχαίο ότι δεν πήραμε ούτε πόντο φέτος από τη ΑΕΚ. Θα βάλουμε τα δυνατά όπως πάντα, αν μας βγει έχει καλώς, αν δεν μας βγει, θα δώσουμε το χέρι στον αντίπαλο και θα του πούμε συγχαρητήρια. Και για τον Παναθηναϊκό ισχύει το ίδιο. Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχει μία έκφραση εδώ στην Ελλάδα, που δεν την ήξερα, για τους Big-5. Είναι αυτοί οι καλύτεροι 5 και είμαστε κι εμείς οι 6οι. Προσπαθούμε να δείξουμε πάντα τον καλύτερό μας εαυτό».

Για το αν του έμεινε απωθημένο ότι η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα από αυτές των playoffs που δεν πήρε ούτε βαθμό: «Ναι. Θέλω πάντα να κερδίζω. Αυτό το ‘αγκαθάκι’ θέλω να το βγάλω. Θέλω τουλάχιστον τον πόντο, αν και δεν μπαίνω ποτέ σ’ ένα παιχνίδι μόνο για τον βαθμό. Το σκέφτομαι, πάντως, ότι δεν τους έχουμε κερδίσει».

Για το αν θα υπάρξει κι άλλο ντεμπούτο: «Δεν υπάρχει κάποιος που δεν έχει παίξει. Ο Καραγιάννης που δεν έχει παίξει, είναι εκτός».

Για τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στους φιλάθλους για τη διαιτησία: «Δεν θα σταθώ σ’ αυτό το κομμάτι. Λάθη γίνονται, μπαίνεις σ’ ένα παιχνίδι, θέλεις να το κερδίσεις, μπορεί να υπάρχουν κάποιες φορές νεύρα, αλλά μόλις σφυρίξει ο διαιτητής πρέπει να ηρεμήσουμε και να πάμε για το επόμενο παιχνίδι. Αυτό που μπορώ να αλλάξω είναι η δικιά μας απόδοση. Έχουμε περιθώρια να βελτιώσουμε κι άλλο την ομάδα. Επιδίωξή μου είναι να είμαστε κάποια στιγμή τόσο καλοί που δεν θα μας επηρεάζει τίποτα. Αλλά μπάλα παίζουμε για 90 λεπτά δυνατά και μετά δίνουμε το χέρι στον αντίπαλο».

Για το αν θα έπρεπε να αλλάξει κάτι στον κανονισμό του οφσάιντ για περιπτώσεις σαν το δεύτερο γκολ του ΠΑΣ που ακυρώθηκε με τον ΠΑΟΚ, όπου οι παίκτες δεν κινούνται προς την εστία, αλλά προς τα έξω: «Αυτό δεν με πειράζει. Κάθε χρόνο κάτι αλλάζει στους κανονισμούς. Εμένα μ’ ενδιαφέρει αν ισχύει σήμερα ο κανόνας Α, να τηρηθεί ο κανόνας Α και να τραβηχτούν οι γραμμές εκεί που πρέπει και όχι αλλού. Το τι θα κάνουν κι αν αλλάξουν τους κανονισμούς για οφσάιντ, χέρια κτλ δεν με αφορά τώρα. Να ξέρουμε όμως τι ισχύει, να ισχύει για όλους το ίδιο και να τηρείται».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x