Stoiximan Super League

Μηχαλήτσος: «Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του Άρη»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην προπονητής του Άρη ανέλυσε το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι με τον ΟΦΗ και την εμφάνιση του Άρη ο Γιάννης Μιχαλήτσος ανέλυσε το αγωνιστικό πλάνο του, αναφέροντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

«Φέτος τον Άρη τον υπολογίζουν περισσότερο γιατί είναι πολύ καλύτερη ομάδα και έχει βάλει κάποια πράγματα στο παιχνίδι του. Για παράδειγμα, τα στόπερ μπορούν να κάνουν παιχνίδι από πίσω με μικρή ή μεγάλη μπαλιά. Είναι ένα δίδυμο πολύ καλό. Ο Εντιαγέ κάνει την διαφορά και έχει τρομερή αντοχή. Έχεις δύο «σκυλιά» που κάνουν τα πάντα, άσχετα που χθες ο Σάσα δεν ήταν τόσο καλός. Ο Μάντζιος προσπάθησε να διατηρήσει το στοιχείο που είχε ο Άρη πέρσι, με όλους να μαρκάρουν και το πέτυχε, με την διαφορά ότι πέρσι οι ομάδες τον έβλεπαν με μεγαλύτερη αφέλεια και έχαναν μπάλες. Ο Νιόπλιας δεν είναι τυχαίος. Δεν έβαλε τρία στόπερ, ξέροντας ότι ο Άρης έχει έναν φορ που δεν είναι καθαρόαιμος», ανέφερε ο πρώην τεχνικός της ομάδας στο Metrosport και συνέχισε:

«Το πρόβλημα του Άρη είναι ότι όταν έχει χώρο και κερδίζει στημένα κανείς από τους μεσοεπιθετικούς του δεν είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι. Θα διαβάζουν οι ομάδες τον Άρη και θα ξέρουν ότι στα στημένα πρέπει να μαρκάρουν μόνο τον Φαμπιάνο και τον Μπράμπετς. Ο Λούμορ έκανε κάποια λάθη και ο Μπράμπετς τον κάλυψε».

Ο Μιχαλήτσος υποστήριξε για τον Λούμορ... «Ακόμη είναι μικρός και κάνει λάθη αμυντικά με κακές τοποθετήσεις. Έχει περιθώρια να εξελιχθεί. Ο Άρης αρκετούς παίκτες στην καλύτερη ηλικία 30-31», ανέφερε και κατέληξε...

«Είναι, όμως, μονοδιάστατοι οι μεσοεπιθετικοί του. Πολύ καλοί στον ανοιχτό χώρο, αλλά δεν είναι δυνατοί και καλοί στο ψηλό παιχνίδι. Αυτός που είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι και έρχεται από πίσω δύσκολα μαρκάρεται. Ούτε ο Μάνος που μπήκε είναι καλός σε αυτόν τον τομέα. Βελτιώθηκαν, πάντως, πολλά πράγματα, όπως τα στόπερ».

Τέλος σχολίασε για τον Ιτούρμπε:

«Ο Ιτούρμπε είναι γρήγορος και πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, αλλά θέλω να τον δω σε 90λεπτο να πρέπει να κάνει και άμυνα και επίθεση. Προφανώς δεν μπορεί να κάνει αυτά που κάνουν στην πίεση ο Μαντσίνι και ο Μπερτόγλιο. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι φέτος οι αντίπαλοι βλέπουν τον Άρη πολύ διαφορετικά. Είναι εύκολο να βρεθείς στην κορυφή, αλλά είναι δύσκολο να διατηρηθείς. Δεν έχει παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Θα ήθελε να έχει τον καλό Μήτρογλου. Ή να έρχεται από πίσω ένας Κούης ή ένας Τσαλουχίδης. Τους λέω για να καταλάβετε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x