Stoiximan Super League

Μποροβήλος: «Να κλείσουν οι δικαστικές υποθέσεις»

Την εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη εξέφρασε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος με αφορμή τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι είπε για το φετινό πρωτάθλημα και το νέο των 16 ομάδων.

Το συντομότερο δυνατό θα πρέπει να δοθεί λύση και να κλείσουν τα... ανοιχτά μέτωπα του ελληνικού ποδοσφαίρου με τη Δικαιοσύνη, όπως τόνισε ο Γιώργος Μποροβηλος.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας αναφέρθηκε στα προβλήματα που συνάντησε φέτος η διοργάνωση, έκανε λόγο για τροποποιήσεις προς το σωστό δρόμο -με αφορμή το πρωτάθλημα της νέας σεζόν με 16 ομάδες, ενώ τάχθηκε στο πλευρό του Σταύρου Κοντονή για τον περιβόητο νέο του νόμο.

Αναλυτικά η συνέντευξη Μποροβήλου στο Αθλητικό Μετρόπολις

«Θα δοκιμαστεί το πρωτάθλημα των 16 ομάδων. Το επόμενο θα έχει δύο λιγότερες από τα δύο τελευταία, έγιναν τροποποιήσεις κανονισμών στη σωστή κατεύθυνση και δε θα μπορεί μια ομάδα να πέφτει επίτηδες στις χαμηλές κατηγορίες, αλλά θα είναι αυτό αιματηρό. Αντιλαμβάνεστε ότι τα πράγματα σφίγγουν και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του από την επόμενη περίοδο».

Για το θέμα του Αρη και του αριθμού των ομάδων στη Football League ξεκαθάρισε:

«Το τι θα ισχύει έχει να κάνει με τους νόμους και τους κανονισμούς, δεν μπορώ να κάνω εγώ ό,τι θέλω. Απλά κάποια στιγμή είχα πει τη γνώμη μου. Δεν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα και δε γνωρίζουμε πού θα δηλώσουν να αγωνιστούν οι ομάδες που έπεσαν. Αυτό που εν τέλει θα γίνει, είναι αυτό που προβλέπουν οι νόμοι και οι κανονισμοί».

Για το πώς του φάνηκε το πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε:

«Δε θέλω να παίζω με τις λέξεις. Είχε πολλά προβλήματα το πρωτάθλημα, δύο αποχωρήσεις ομάδων, φροντίζουμε το νέο πρωτάθλημα να είναι πιο ανταγωνιστικό και όλοι οι φορείς να δώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους για να έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Και στο θέμα των αδειοδοτήσεων θα έχουμε εξελίξεις. Το καινούργιο πρωτάθλημα θα είναι καλύτερο από αυτό που τελείωσε».

Για το νέο νόμο Κοντονή:

«Κάθε καινούργιο συναντά αντιστάσεις. Κάποτε θα πρέπει να λειτουργούμε όπως όλα τα προηγμένα ποδοσφαιρικά κράτη. Βλάπτει; Ας το ξεκινήσουμε και βλέπουμε. Ψηφίζεται ένας νόμος και στη συνέχεια προκύπτουν παθογένειες. Είναι στη σωστή κατεύθυνση και εκτιμώ ότι θα προλάβουμε τα θέματα που πρέπει να ρυθμίσουμε και να είμαστε εντάξει».

Για την πορεία του Αστέρα τόνισε:

«Έκανε ένα βήμα παραπάνω. Ο Αστέρας πάει βήμα-βήμα. Ήταν καλή σεζόν, που δημιούργησε προσδοκίες για τους φιλάθλους μας».

Τέλος, για τα θέματα του ποδοσφαίρου που απασχολούν τη δικαιοσύνη:

«Πρέπει να κλείσουν το συντομότερο και να αφήνουμε την αθλητική δικαιοσύνη να αποφαίνεται πλήρως και όχι να βγάζουμε συμπεράσματα στη μέση. Πάσης μορφής δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x