Stoiximan Super League

Έπιασε κορυφή με τριάρα πριν τη… διαβολοβδομάδα η ΑΕΚ!

Με Άμραμπατ και Μάνταλο σε μεγάλη βραδιά, η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον ΟΦΗ στην Κρήτη και έπιασε εκ νέου κορυφή πριν τα ματς με Ατρόμητο και Ολυμπιακό - περιμένοντας το αυριανό Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός.

Αεράτη πριν τη... διαβολοβδομάδα η ΑΕΚ!

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πέρασε με 3-0 από το Ηράκλειο, όπου καθάρισε τον ΟΦΗ με δύο γκολ του Άμραμπατ και ένα του Γκατσίνοβιτς.

Σε μεγάλο βράδυ και ο Μάνταλος, που μέτρησε δύο ασίστ, με την Ένωση να πιάνει κορυφή και να περιμένει το αυριανό Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός - πριν τα δύσκολα παιχνίδια με Ατρόμητο και Ολυμπιακό.

Στο μυαλό του κόουτς



Με το γνωστό 3-5-2 παρέταξε τον ΟΦΗ ο Βάλντας Νταμπράουσκας, που επέλεξε τον Μανδά στο τέρμα και τους Διαμαντή, Πασαλίδη, Τοράρινσον στην άμυνα. Στα χαφ οι Ντιουσέ-Μεγιάδο, με Λάρσον και Μπαλογιάννη μπακ χαφ. Πίσω από την επιθετική δυάδα βρέθηκε ο Μπάκιτς, έχοντας μπροστά του Τοράλ και Ντίκο.

Ο δε Ματίας Αλμέιδα, πορεύτηκε εκ νέου με 4-4-1-1, έχοντας τον Αθανασιάδη στην εστία και τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί στην άμυνα. Στον άξονα βρέθηκε ο Γιόνσον, με τον Πινέδα μπροστά του και τους Άμραμπατ και Πινέδα στα άκρα. Μοναδικός προωθημένος ο Τσούμπερ, με τον Μάνταλο λίγο πιο πίσω του.

Το ματς



Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να πιέσει αλλά οι Κρητικοί κατάφεραν να εξισορροπήσουν γρήγορα την κατάσταση, φτάνοντας μάλιστα στην πρώτη καλή στιγμή. Ήταν στο 18ο λεπτό, όταν ο Ντίκο έπιασε την κεφαλιά μετά από μπαλιά του Μπαλογιάννη αλλά ήταν άστοχος.



Δύο λεπτά αργότερα, ο Μανδάς μπλόκαρε την μπάλα μετά από κόντρα του Τοράρινσον σε κεφαλιά του Τσούμπερ, ενώ αντίστοιχη κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Μουκουντί στο 22’.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του ματς ήρθε στο 27’, με τον Γκατσίνοβιτς να πιάνει ωραίο πλασέ από τα αριστερά αλλά να βλέπει τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να αποκρούει εντυπωσιακά.

Στο 35ο λεπτό ο Τσούμπερ έχασε την ευκαιρία να σκοράρει από κοντά, όταν ο Διαμαντής έβαλε την κόντρα στο σουτ του, ωστόσο στο 43’ ήρθε τελικά το 1-0 για την Ένωση.

Σκόρερ ο Άμραμπατ, που εκμεταλλεύτηκε την πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου και σκόραρε από πλάγια θέση, με την μπάλα να κοντράρει και στον Πασαλίδη.



Ο ΟΦΗ έψαξε την ισοφάριση πριν την ανάπαυλα, όμως ο Αθανασιάδης είπε δύο μεγαλοπρεπέστατα «όχι» σε Μπάκις και Μπαλογιάννη μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο ένα γρήγορο δεύτερο γκολ και το βρήκαν στο 49’, με τον Άμραμπατ να κάνει το 2-0 με σκαστό σουτ μέσα από την περιοχή, εκμεταλλευόμενος το ότι η άμυνα των γηπεδούχων... κοιμήθηκε!



Οι Κρητικοί άγγιξαν το γκολ με απίθανο σουτ του Μπάκιτς από τη σέντρα που εξουδετέρωσε ο Αθανασιάδης στο 55’, με τον Πινέδα να βλέπει το σουτ του να κοντράρει σε αμυντικό στο 59’.

Εντέλει τρία λεπτά αργότερα ήρθε το 3-0, με τον Μάνταλο να βγάζει φάτσα με το τέρμα τον Γκατσίνοβιτς και εκείνον να τελειώνει ιδανικά τη φάση, κλειδώνοντας τη νίκη της ομάδας του.



Ένα σουτ του Μεγιάδο μέσα από την περιοχή στο 73’ πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι της ΑΕΚ, με την τελευταία φάση να είναι το τετ α τετ του Φαν Βέερτ στο 85’ – με τον Μανδά να τον σταματά.

MVP: Δύσκολη η επιλογή ανάμεσα στους δύο κορυφαίους της ΑΕΚ. Θα επιλέξουμε τον Άμραμπατ αντί του Μάνταλου καθώς ήταν αυτός που καθάρισε με δύο γκολ το ματς. Και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός βέβαια υπενθύμισε για μία ακόμη φορά τον λόγο που είναι απαραίτητος στην ομάδα του.

Η... σφυρίχτρα: Ο Διαμαντόπουλος αποφάσισε ότι δεν υπήρχε πέναλτι στη φάση του Λάρσον με τον Βίντα στο 34ο λεπτό, δίνοντας μάλιστα κίτρινη κάρτα για θέατρο στον Κροάτη. Μία φάση σίγουρα δύσκολη, που έφερε και την αντίδραση των «κιτρινόμαυρων». Από εκεί και πέρα, στο 3-0, έλαβε από το VAR την επιβεβαίωση ότι ο Γκατσίνοβιτς καλυπτόταν.



Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΟΦΗ (Β. Νταμπράουσκας): Μανδάς, Διαμαντής, Πασαλίδης, Τοράρινσον, Λάρσον, Μεγιάδο, Ντιουσέ, Μπαλογιάννης (66’ Μπιφουμά), Μπάκιτς, Τοράλ (66’ Μοσκέρα), Ντίκο (74’ Γκρόνινγκ)
Στον πάγκο: Χριστογεώργος, Μαρινάκης, Τζου, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Γιοχού
ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Άμραμπατ, Γιόνσον, Πινέδα (76’ Φράνσον), Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος (81’ Σιντιμπέ), Τσούμπερ (81’ Φαν Βέερτ)
Στον πάγκο: Στάνκοβιτς, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Ραντόνια, Ελίασον, Κοσίδης

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος
Βοηθοί: Κωσταράς, Τριανταφύλλου
4ος: Μαλούτας
VAR: Φωτιάς, Κωνσταντίνου

Δείτε ΕΔΩ το live του sport-fm.gr.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x