Stoiximan Super League

ΟΦΗ για… Ευρώπη, υπέταξε και τον Ιωνικό!

Ακόμα μία νίκη -τρίτη συνεχόμενη- για τον ΟΦΗ, αυτή τη φορά υποδεχόμενος τον μαχητικό Ιωνικό (2-1)! Παρέμειναν για 6ο ματς αήττητοι οι Κρητικοί που έφτασαν στο «τρίποντο» με πέναλτι μέσω VAR στο 90'.

Έχει πάρει φόρα και δεν σταματάει ο ΟΦΗ! Οι Κρητικοί επικράτησαν (2-1) και του Ιωνικού, φιλοξενώντας τον στο «Θ. Βαρδινογιάννης» την Κυριακή (28/11) στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League 1.

Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια, η οποία παρέμεινε για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητη. Έτσι, ανέβηκε στην 4η θέση με 18 βαθμούς και πλέον μπορεί να κρυφοκοιτάζει και την Ευρώπη! Από την άλλη, ο Ιωνικός έμεινε στην 11η θέση με δέκα πόντους, όντας στο +4 από τον ουραγό Ατρόμητο και στο +3 από τον προτελευταίο Απόλλωνα Σμύρνης.

Αρκετά ισορροπημένο ματς, με τους φιλοξενούμενους να δικαιούνται έστω τον έναν βαθμό και να διαμαρτύρονται έντονα για το πέναλτι, μέσω του οποίου ο Λάμπρου έκανε το 2-1 στο 90' (τόσο για μη ύπαρξη φάουλ του Τσιγκρίνσκι στον Γιάννου, όσο και για χέρι του Λάμπρου που προηγήθηκε), φάση που χρειάστηκε να δει ο κ. Περράκης στο VAR. Το σκορ άνοιξε ο Γκαγιέγκος με γκολάρα στο 43', για να απαντήσει με εφάμιλλης ποιότητας τέρμα ο Άοσμαν στο 48' (φτάνοντας τα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα).




Στο... μυαλό των κόουτς:

Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε τους Κρητικούς με σύστημα 4-3-3 και τον Επασί στην εστία αντί του Βάτερμαν. Στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά, άρχισαν οι Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής και Μπαλογιάννης. Την τριάδα στα χαφ αποτελούσαν οι Μεγιάδο, Γκαγιέγκος και Ντε Γκουζμάν (στην επιστροφή του), με τους Τοράλ και Λάμπρου να πλαισιώνουν τον Φαν Ντάινεν στην επίθεση.

Από την άλλη, ο Δημήτρης Σπανός λόγω και της σημαντικής απουσίας του Τουράμ, παρέταξε τους «κυανόλευκους» με 5-3-2 και τους Λένις και Μάναλη ως δίδυμο στην επίθεση. Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Χουτεσιώτης, ενώ την τριάδα της άμυνας συνέθεταν οι Ρομαό, Τσιγκρίνσκι και Σάντσες, με τους Μύγα και Βαλεριάνο να είναι τα φουλ μπακ. Ως εξάρι αγωνιζόταν ο Ντάλσιο, με τους Κιάκο και Άοσμαν να είναι εσωτερικοί μέσοι.

.................

Το ματς:

Οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά δραστήριοι στο ξεκίνημα του αγώνα, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα, έφτασαν στην πρώτη τους καλή στιγμή μόλις στο 5', όταν ο Τοράλ βρήκε ολομόναχο τον Φαν Ντάινεν με υπέροχη μεταβίβαση, με τον Χουτεσιώτη να βάζει σπουδαίο «στοπ» στο τετ-α-τετ με τον επιθετικό των Κρητικών.

Ωστόσο, οι «κυανόλευκοι» ισορρόπησαν γρήγορα, όντας καλά οργανωμένοι στα μετόπισθεν, ασκώντας καλό πρέσινγκ και πραγματοποιώντας ταχύτατες επιθετικές μεταβάσεις. Χάρη στο τελευταίο ανακτούσαν σε αρκετές περιπτώσεις την μπάλα σε καίρια σημεία, βγαίνοντας με προϋποθέσεις στην κόντρα. Μάλιστα, έφτασαν και σε σημαντικές στιγμές μπροστά από την αντίπαλη εστία. Κι αν σε εκείνη του 24' το τελείωμα του Λένις κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, τα σουτ που έπιασαν οι Άοσμαν και Κιάκος στο 33' έλαβαν τις απαντήσεις του Επασί.

Δίλεπτο ευκαιριών και μάλιστα σημαντικών το 38'-39' με την κεφαλιά του Βούρου και το διαγώνιο σουτ του Μάναλη. Για να φτάσουμε στη φάση του 43', όταν ο Γκαγιέγκος, ύστερα από την απομάκρυνση με κεφαλιά του Σάντσες, έπιασε το διαγώνιο μακρινό σουτ που κατέληξε στην απέναντι γωνία, καθιστώντας τον Χουτεσιώτη ανήμπορο να αντιδράσει.





Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον πλέον ιδανικό τρόπο για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ισοφάρισαν στο 48' με ακόμα ένα υπέροχο τέρμα του Άοσμαν. Ύστερα από γέμισμα του Βαλεριάνου και αρχική απομάκρυνση του Διαμαντή, η μπάλα έφτασε στον Σύρο μεσοεπιθετικό, ο οποίος έκανε ωραία προσποίηση εντός της περιοχής του ΟΦΗ κι εν συνεχεία εξαπέλυσε το σουτ που χτύπησε στο δεξί δοκάρι για να καταλήξει στα δίχτυα. Αυτό ήταν το τέταρτο φετινό γκολ για τον άσο του Ιωνικού, ο οποίος έχει και τρεις ασίστ στο ενεργητικό του, ήτοι βρίσκεται μέσα στα 7/8 τέρματα της ομάδας του.



Η ομάδα της Νίκαιας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ της, έχουσα τις σημαντικότερες στιγμές στα επόμενα λεπτά. Ωστόσο, δεν κατάφερε να φτάσει στην ολική ανατροπή. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο ΟΦΗ, ο οποίος στο 89' κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Τσιγκρίνσκι στον Γιάννου (η φάση έγινε στο 86', αλλά υπήρξε καθυστέρηση λόγω VAR). Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε στο 90' ο Λάμπρου, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα, βάζοντας «φωτιά» στο «Θ. Βαρδινογιάννης», με το σκορ να παραμένει ως είχε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

MVP: Δεν ήταν μέσα στους σκόρερ (λογικό), αλλά ήταν εκείνος που κράτησε την ομάδα του εντός παιχνιδιού, ώστε να πάρει το «τρίποντο» στο τέλος. Κορυφαίος του αγώνα ο Επασί με τις καταλυτικές του επεμβάσεις!

Η σφυρίχτρα: Δεν είχε πολλές δύσκολες φάσεις η αναμέτρηση. Το αντίθετο, μία και κρίσιμη: Το πέναλτι που κέρδισε ο Γιάννου από τον Τσιγκρίνσκι. Φαίνεται πως ο φορ των Κρητικών προλαβαίνει να βάλει το μυτάκι του παπουτσιού του κάτω από το πόδι του Τσιγκρίνσκι, κάτι που σημαίνει ότι ο τελευταίος τον ανατρέπει. Ωστόσο, οι «κυανόλευκοι» διαμαρτύρονται -σωστά-, πέρα από το εάν είναι ανατροπή και για χέρι του Λάμπρου στο ξεκίνημα της φάσης.

Παράλληλα, δεν κατάλαβε ποτέ κανείς γιατί ο ρέφερι του ματς σφύριξε τη λήξη του ματς μισό λεπτό πριν την ολοκλήρωση των επτά λεπτών που είχαν δοθεί ως καθυστερήσεις.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας, 4-3-3): Επασί - Μαρινάκης (76' Καμάου), Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης - Μεγιάδο, Γκαγιέγκος, Ντε Γκουζμάν (58' Πασαλίδης) - Τοράλ (76' Τσιλιανίδης), Φαν Ντάινεν (58' Γιάννου), Λάμπρου (90'+1' Ναμπί).

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός, 5-3-2): Χουτεσιώτης - Μύγας (90'+3' Καμπράλ), Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες (90'+2' Ματσούκας), Βαλεριάνος - Άοσμαν (81' Βαφέας), Ντάλσιο, Κιάκος (72' Κάνιας) - Λένις, Μάναλης.

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Βάτερμαν, Στάικος, Καστάινιος, Κοροβέσης.

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Αναγνωστόπουλος, Τσιριγώτης, Γκοτσούλιας, Πογοσιάν, Κωνσταντινίδης.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Στάικος, Ηλίας Παπαδόπουλος

4ος διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου

VAR: Γεώργιος Τζοβάρας

Δείτε το live της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x