Stoiximan Super League

Πέρασε με στιλ και… καυτό Ποντένσε από την Κρήτη ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός ανά διαστήματα, είχε για ηγέτη και σκόρερ τον Ποντένσε και πέρασε… αέρα από το Ηράκλειο επικρατώντας 2-0 του ΟΦΗ για να βρεθεί ξανά στο -1 από την κορυφή.

Έκανε αυτό που δεν έκαναν άλλοι ανταγωνιστές του (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» με εξαιρετική εμφάνιση και ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου, πέρασαν από το Ηράκλειο επικρατώντας 2-0 του ΟΦΗ και βρίσκονται ξανά στο -1 από την κορυφή.

Ηγέτης και σκόρερ των δύο τερμάτων ο Ποντένσε, ο οποίος έφτασε τα 5 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ τρομερή εικόνα είχαν τα δύο χαφ των Πειραιωτών (Καμαρά-Έσε) και τους ακολούθησε σε απόδοση ο εξαιρετικός Γιόβετιτς. Σε ένα ματς, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν, μάλιστα, τους Ροντινέι-Φορτούνη, αλλά η απουσία τους δεν φάνηκε και... υπερκαλύφθηκε!

Πρώτη εντός έδρας ήττα για τον ΟΦΗ, ο οποίος έμεινε στους 13 βαθμούς και είδε το αήττητο σερί που έτρεχε να σταματάει, ενώ την άλλη αγωνιστική δοκιμάζεται στην έδρα του Πανσερραϊκού.

Πήρε ψυχολογία και… φόρα ενόψει ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός, αφού υποδέχεται τον «δικέφαλο του βορρά» στο κεκλεισμένων των θυρών «Γ. Καραϊσκάκης» την ερχόμενη Κυριακή.

Στο μυαλό του κόουτς

Με το κλασικό 3-5-2 κατέβασε τον ΟΦΗ ο Βάλντας Νταμπράουσκας. Στην εστία ο Μπάουμαν και οι Βούρος, Πασαλίδης, Καρώ στην τριάδα των στόπερ. Λάρσον, Τοράρινσον τα μπακ-χαφ, με τους Μεγιάδο, Γκλάζερ, Γκαγέγος στην τριπλέτα του άξονα. Ο Μπάκιτς είχε ελεύθερο ρόλο στο πλάι του Ντίκο.

Επιστροφή στο 4-4-2 για τον Ολυμπιακό από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Πασχαλάκης στο τέρμα και οι Κίνι, Πορόσο, Ρέτσος, Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Καμαρά, Έσε το δίδυμο στα χαφ, με τους Ποντένσε, Σολμπάκεν στα άκρα. Ο Μασούρας περιφερειακός φορ και στην κορυφή της επίθεσης ο Γιόβετιτς.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και απειλούσε συνεχώς την αντίπαλη εστία. Σε αντίθεση με τον ΟΦΗ που έπαιζε κυρίως στις αντεπιθέσεις, εκεί που όμως γινόταν άκρως επικίνδυνος.

Κάπως έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν γρήγορο προβάδισμα και συγκεκριμένα στο 10ο λεπτό έδιωξαν τον άγχος από πάνω τους, σκοράροντας με εξαιρετικό συνδυασμό. Ο Καμαρά άνοιξε για τον Κίνι, εκείνος έσπασε στον Μασούρα που με άψογη σέντρα βρήκε τον Ποντένσε ο οποίος αμαρκάριστος με πλασέ στην κίνηση εκτέλεσε τον Μπάουμαν για το 1-0. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ συνέχισε να απειλεί, έχοντας ακόμα μια ευκαιρία στο 24ο λεπτό, όταν ο Καμαρά έκανε μια βαθιά μπαλιά, ο Γιόβετιτς προσπάθησε να κάνει κοντρόλ με το στήθος, αλλά τον πρόλαβε ο κίπερ του ΟΦΗ.



Στο 29ο λεπτό ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ, όταν ο Έσε έκανε την κάθετη, αλλά το σουτ του Γιόβετιτς πέρασε ξυστά από την εστία. Ο Σολμπάκεν στο 34’ έσπασε στον Γιόβετιτς, εκείνος έβγαλε με κάθετη μέσα στην περιοχή τον Ποντένσε, ο οποίος αντί να τελειώσει τη φάση πήγε να γυρίσει στον Μασούρα και ο Καρώ έδιωξε.





Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια του ΟΦΗ (0-1), με 5-0 τελικές υπέρ του και να έχει τους Έσε-Καμαρά σε μεγάλο βράδυ, ελέγχοντας τον άξονα και το παιχνίδι.



Με τον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και τον Ολυμπιακό να είναι κυρίαρχος στο γήπεδο. Μάλιστα, στο 46ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι απείλησαν, όταν ο Γιόβετιτς έκανε ωραία κάθετη προς τον Μασούρα , αλλά έδιωξε τελευταία στιγμή ο Βούρος. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν σταμάτησε εκεί και δυο λεπτά αργότερα είχαν μια μεγάλη φάση με τον Μασούρα. Ο Έλληνας επιθετικός είδε την μπάλα να του στρώνεται μπροστά του και έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά κόντραρε στον Πασαλίδη και πέρασε κόρνερ.

Ο ΟΦΗ από την άλλη προσπαθούσε να απειλήσει, αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και σπαταλούσε τις προϋποθέσεις που δημιουργούσε. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ διπλασίασε τα τέρματά της στο 54ο λεπτό, βάζοντας γερές βάσεις νίκης. Μετά από τραγικό λάθος της άμυνας των Κρητικών έπειτα από την πίεση ψηλά των Πειραιωτών, ο Γιόβετιτς πρόλαβε και τσίμπησε προ του Πασαλίδη, έσπασε στον Ποντένσε και αυτός σε κενή εστία έγραψε το 2-0! Ο Γιώργος Μασούρας στο 58ο λεπτό σκόραρε και εκείνος, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο Έλληνας εξτρέμ ήταν εκτεθειμένος.



Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΟΦΗ στο ματς ήρθε στο 72ο λεπτό (!), δείγμα της εξαιρετικής ανασταλτικής λειτουργίας του Ολυμπιακού, μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Τοράλ, με τον Ισπανό να κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από την εστία του Πασχαλάκη. Οι δυο προπονητές έκαναν στην συνέχεια αλλαγές, με τον ρυθμό όπως είναι λογικό να πέσει. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ από την άλλη οι Κρητικοί ναι μεν μπορεί να είχαν πάρει μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά.



Κάπως έτσι το 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Διαμαντόπουλου, με τους Πειραιώτες να βρίσκονται στην 2η θέση, στο -1 από τον Παναθηναϊκό της βαθμολογίας και ο ΟΦΗ στην 7η με 13 βαθμούς.

MVP: Ασφαλώς, ο Ντάνιελ Ποντένσε! Ο Πορτογάλος εξτρέμ έλυσε τον… Γόρδιο δεσμό στο 10ο λεπτό και κλείδωσε τη νίκη του Ολυμπιακού στο 54’, φτάνοντας τα πέντε γκολ ήδη στο φετινό πρωτάθλημα σε έξι αγώνες. Απόλυτα επιδραστικός για την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Η σφυρίχτρα: Δεν είχε δύσκολες φάσεις να διαχειριστεί ο Διαμαντόπουλος και έκανε μια καλή διαιτησία, προσπαθώντας να αφήσει το ματς να παιχτεί και να μη σφυρίζει συχνά.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι (82' Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (64' Γαλανόπουλος), Πινέδα, Ελίασον (82' Άμραμπατ), Μάνταλος (64' Τσούμπερ), Πόνσε (82' Πισάρο).

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ρέτσος, Πορόζο, Κίνι, Μαντί Καμαρά (83' Καρβάλιο), Εσε, Σολμπάκεν (65' Μπιελ), Ποντένσε (83' Σκάρπα), Μασούρας (76' Αλεξανδρόπουλος) και Γιόβετιτς (66' Ελ Καμπί).

Έτσι παρακολουθήσατε Live το ματς μέσα από το sportfm.gr



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x