Stoiximan Super League

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός: Να «χτίσει» σερί και νοοτροπία αρχίζοντας από το… αφιλόξενο Ηράκλειο

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στο Ηράκλειο τον «κακό δαίμονα» του, εσχάτως, ΟΦΗ, ψάχνοντας εν μέσω προβλημάτων το 2Χ2 απέναντι σε μια ομάδα που… ψάχνεται.

Η δεύτερη «στροφή» της φετινής Super League 1 βρίσκει τον ΟΦΗ να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» (28/08, 21:00 - www.sportfm.gr, Cosmote Sports 1, bwinΣΠΟΡ FM 94,6,), με τις δύο ομάδες να διάγουν… αντίθετους βίους.

Οι «ομιλήτες» προέρχονται από την ήττα τη πρεμιέρας στο Περιστέρι, με 3-1 από τον Ατρόμητο. Ματς στο οποίο παρότι προηγήθηκαν, όχι μόνο δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν το προβάδισμά τους αλλά έχασαν και… εύκολα, τελικά.

Γενικώς, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια δείχνει μια εικόνα που περισσότερο «ψάχνεται» ακόμα, παρά έχει βρει τις σταθερές της και ξέρεις τι μπορείς να περιμένεις από αυτήν. Σε κάθε περίπτωση, η κατάκτηση της νίκης απόψε είναι απαραίτητη, για να μην πέσει μεγαλύτερο βάρος στους ώμους της, στο ξεκίνημα.

Το θετικό για τον ΟΦΗ είναι η καλή παράδοση που έχει «χτίσει» απέναντι στον σημερινό του αντίπαλο. Καθώς, στο «Γεντί Κουλέ», ηττήθηκε για τελευταία φορά πριν από επτά χρόνια, με 3-2, ενώ στα τελευταία δέκα παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας, μετράει τέσσερις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και μόνο δύο ήττες!

Στην αντίπερα όχθη, η πρεμιέρα του πρωταθλήματος και η επικράτηση του «τριφυλλιού» με 1-0 επί του Ιωνικού, ήρθε για να επιβεβαιώσει το ανάποδο. Ότι, δηλαδή, οι «αρχές» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα ακολουθηθούν και φέτος από την ομάδα του, η οποία έχει αποκτήσει ταυτότητα…

Φυσικά, έχει και ο Παναθηναϊκός τα δικά του «θέματα» να διαχειριστεί. Ένα εξ αυτών, οι σημαντικές απουσίες, με το βασικό δίδυμο των στόπερ του να είναι εκτός μάχης, αφού Σένκεφελντ και Μάγκνουσον είναι τραυματίες. Ενώ η αποχώρηση του Αλεξανδρόπουλου και το γεγονός ότι ο Μπερνάρ είναι ανέτοιμος λιγοστεύουν τις επιλογές και στη μεσαία γραμμή.

Επίσης, υπάρχει και η κακή επίδοση που κατέγραψαν πέρυσι οι «πράσινοι» στους αγώνες τους μακριά από τη Λεωφόρο. Μια… πληγή που πρέπει να κλείσουν φέτος, αφού στόχος είναι να τερματίσουν σε μια από τις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και για να γίνει αυτό θα πρέπει να μαζέψουν βαθμούς κι εκτός έδρας.

Σε κάθε περίπτωση το 2Χ2 είναι… μονόδρομος και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι στην ομάδα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται αποφασισμένοι για μια ακόμα «μάχη».

Πιθανές συνθέσεις:
ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας, 4-2-3-1): Στέφενς, Λάρσον, Γιοχού, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντιουσέ, Μπουζούκης, Νέιρα, Τοράλ, Ντίκο.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς, 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Τσέριν, Παλάσιος, Σπόραρ, Αϊτόρ.

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας).

Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Βασιλόπουλος (Έβρου).

4ος διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας).

VAR: Τζοβάρας (Φθιώτιδας).

ΑVAR: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x