Stoiximan Super League

Ο Τικίνιο ήρθε, ο Χασάν «καθάρισε» για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της Βόλφσμπεργκερ στο πρώτο του φετινό τεστ, με τον Χασάν να ξεκινάει «ζεστός», ενώ ανεπίσημο ντεμπούτο έκανε ο Τικίνιο. Αποχώρησε με ενοχλήσεις ο Φορτούνης.

Νικηφόρο ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό στην Αυστρία. Οι Πειραιώτες επικράτησαν 1-0 της Βόλφσμπεργκερ στο πρώτο τους τεστ για φέτος, με τον… παλιό Χασάν να σκοράρει στο 62’ και τον νέο Τικίνιο να κάνει ανεπίσημο ντεμπούτο.

Θετικό το δείγμα σε γενικές γραμμές για την ομάδα του Μαρτίνς, που παρουσιάστηκε κάπως… σκουριασμένη στο πρώτο μισό του α’ μέρους και στη συνέχεια κυριάρχησε (δίχως να εντυπωσιάσει όπως είναι λογικό) στον αγωνιστικό χώρο του Βεργκλ.

Με ενοχλήσεις αποχώρησε στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης ο Κώστας Φορτούνης και τη θέση του πήρε ο νεαρός Αποστολόπουλος.

Στο μυαλό του κόουτς
Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-4-2. Ο Τζολάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, Βρουσάι και Ανδρούτσος ήταν δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, ενώ Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος στα στόπερ. Πέπε και Σίλβα ήταν στα χαφ, Φορτούνης και Ραντζέλοβιτς στα «φτερά», με τους Τικίνιο και Ελ Αραμπί στην επίθεση. Ο Καραργύρης πήρε τη θέση του Τζολάκη στα μισά του δεύτερου μέρους και ο Αποστολόπουλος του τραυματία Φορτούνη στο 27’.

Στο δεύτερο μέρος πέρασαν Μάρκοβιτς, Σεμέδο, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Καμαρά, Μασούρας και Χασάν στον αγωνιστικό χώρο και ο Πορτογάλος άλλαξε το σύστημα σε 4-3-3, ενώ στο 79’ μπήκε και ο Αλγκασίμ Μπα πήρε τη θέση του Μπουχαλάκη.



Το ματς
Είναι λογικό αυτές οι αναμετρήσεις να κυλάνε σε αρκετά χαμηλούς ρυθμούς και αυτό συνέβη στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Δίχως πάντως να πρόκειται για ένα -τηρουμένων των αναλογιών- βαρετό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έδινε το πρώτο του τεστ και στο ξεκίνημα χρειάστηκε χρόνο για να ρολάρει επιθετικά, με αποτέλεσμα οι αυστριακοί να δείξουν πιο έτοιμοι στο ξεκίνημα, χάνοντας ευκαιρία στο 7’ με τον Βίτζινγκερ να βρίσκει τον Τζολάκη σε ετοιμότητα.

Σταδιακά ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβάζει στροφές, έβγαλε καλύτερες συνεργασίες στον αγωνιστικό χώρο και αυτό συνέχισε να συμβαίνει και με την αναγκαστική αλλαγή του Φορτούνη, με τη Βόλφσμπεργκερ να έχει πλέον πιο παθητικό ρόλο. Η πρώτη πραγματικά καλή φάση από τους Πειραιώτες σημειώθηκε στο 37’, με τον Τικίνιο να κάνει προβολή στο γύρισμα του Αποστολόπουλου, κερδίζοντας ένα κόρνερ, αλλά η επόμενη ευκαιρία του Βραζιλιάνου ήταν η καλύτερη.


Ο Σίλβα εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Κολφ. Όλο το ζουμί ήταν το φινάλε του πρώτου μέρους. Αφού οι αυστριακοί είχαν δοκάρι στο 44’ με τον Ντιένγκ που έφυγε στην κόντρα ταχύτατα, αλλά το συρτό του σουτ δεν βρήκε στόχο.



Το δεύτερο μέρος άνηκε από το ξεκίνημα στον Ολυμπιακό που είχε δέκα νέα πρόσωπα και νέο σύστημα, με τον Μαρτίνς να εφαρμόζει το πιο γνώριμο στους Πειραιώτες 4-3-3, βάζοντας αρκετούς παίκτες από τον βασικό κορμό της ομάδας. Μασούρας και Βαλμπουενά έκαναν πιο απειλητικούς τους Πειραιώτες και από δική τους συνεργασία προέκυψε η πρώτη καλή στιγμή στο β’ ημίχρονο. Από σέντρα του Γάλλου ξεκίνησε το γκολ των πρωταθλητών Ελλάδος, με τον Κολφ να διώχνει ασταθώς και τον Χασάν να εκτελεί με το αριστερό από κοντά.



Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις στο δεύτερο μισό, αλλά ο Μασούρας είχε την ευκαιρία να βρει δίχτυα και να «κλειδώσει» τη νίκη του Ολυμπιακού, που, πάντως, δεν έχει και τόση σημασία σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά αστόχησε σε τετ-α-τετ στο 71’. Οι προπονητές είχαν πλέον το μυαλό τους στα πλάνα που καταστρώνουν για τη συνέχεια και το παιχνίδι οδηγήθηκε σβηστά στο 1-0, με τους Πειραιώτες να μην κινδυνεύουν στο δεύτερο μέρος.

Ολυμπιακός: Τζολάκης (31’ Καραργύρης, 61’ Κρίστινσον), Ανδρούτσος (46’ Λαλά), Παπασταθόπουλος (46’ Σεμέδο), Παπαδόπουλος (46’ Μάρκοβιτς), Βρουσάι (46’ Μασούρας), Τιάγκο Σίλβα (46’ Εμβιλά), Πέπε (46’ Μπουχαλάκης, 80’ Α. Μπα), Φορτούνης (27’ Αποστολόπουλος, 46’ Ρέαμπτσιουκ), Ραντζέλοβιτς (46’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (46’ Καμαρά), Τικίνιο (46’ Χασάν).

Βόλφσμπεργκερ: Κόφλερ, Ντιενγκ, Βίτζινγκερ, Λιεντλ, Λάιτσγκεμπ, Σέρτζερ, Μπάουμγκρτνερ, Βέρνιτζνιγκ, Στράτζνιγκ, Λοχοσβίλι, Ντέντιτς.

Δείτε ΕΔΩ το φιλμ του αγώνα από το LIVE του sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x