Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Σβηστός και αναποτελεσματικός ο Ολυμπιακός

Τα σημεία-κλειδιά τα οποία ξεχώρισε ο προπονητής της εξέδρας του sport-fm.gr για το Ολυμπιακός-Ιωνικός.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε κόντρα στον Ιωνικό, αλλά πέτυχε τον στόχο του, επικρατώντας 1-0 και στο τέλος της βραδιάς κρατάει το αποτέλεσμα και το +3, το οποίο έχει από τη δεύτερη της βαθμολογίας, ΑΕΚ. Με την οποία θα μονομαχήσει στην επόμενη αγωνιστική.

Ο προπονητής της εξέδρας του sport-fm.gr επισημαίνει τα σημεία κλειδιά του αγώνα
*Ρέφαρε ο Μασούρας και «καθάρισε» έδωσε τη νίκη. Το παιχνίδι ξεκίνησε με μια μεγάλη ευκαιρία για τον διεθνή μεσοεπιθετικό, ο οποίος θα μπορούσε να είχε δείξει από νωρίς τον δρόμο προς τη νίκη. Ωστόσο, σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία στο 3’ ή για να το θέσουμε διαφορετικά, βγήκε νικητής ο Χουτεσιώτης. Εντούτοις, πήρε το αίμα του πίσω πετυχαίνοντας σε ένα ακόμη παιχνίδι το νικητήριο γκολ, παρότι συνολικά δεν βρέθηκε στο καλύτερό του βράδυ. Βγάζοντας αρκετή κούραση στο παιχνίδι του.

*Σβηστός και αναποτελεσματικός. Ο Ολυμπιακός κλώτσησε σημαντικές ευκαιρίες (είχε μεγάλες ευκαιρίες και ο Ιωνικός) και αν τις είχε κάνει γκολ θα γινόταν πολύ πιο απλό το έργο του. Έχει το τετ-α-τετ του Μασούρα στο 3’, την… ατυχία να βρεθεί ο Λαλά σε θέση φορ στο 29’ και να τελειώσει άτσαλα τη φάση, το τετ-α-τετ του Ροντρίγκες στο 49’, ενώ ούτε και ο Ελ Αραμπί βρήκε δίχτυα από θέση βολής στο 74’. Συνολικά δεν ήταν όσο παραγωγικοί είναι σε άλλα παιχνίδια, αλλά οι στιγμές, που προαναφέραμε σπάνια χάνονται. Ένα άλλο στοιχείο, το οποίο τους… φρέναρε, είναι το γεγονός ότι δεν είχανε μεγάλη διάρκεια στο παιχνίδι τους. Στο πρώτο μέρος, έχουν κατεβάσει ταχύτητα από το μισάωρο και μετά, ενώ στο δεύτερο, παίζουν σβηστά σε ένα μεγάλο μέρος του αγώνα.

*Ξεχώρισε ο Αγκιμπού Καμαρά. Ο Μασούρας πέτυχε το νικητήριο, ο Ροντρίγκες δημιούργησε πολλά ρήγματα και πάλι. Έκανε ό,τι δεν μπορούν να κάνουν στην παρούσα φάση οι υπόλοιποι εξτρέμ των «ερυθρόλευκων» μέχρι να τραυματιστεί (ξανά). Ωστόσο, ο παίκτης με τη μεγαλύτερη επίδραση στο παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν ο Αγκιμπού Καμαρά. Έχει συμμετοχή σχεδόν σε όλες τις καλές στιγμές της ομάδας του, έχει βγάλει τρομερή μεταβίβαση στον Μασούρα στο 3’, ασχέτως αν δεν έγινε γκολ, ενώ από τα δικά του πόδια με ακόμη μια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας ξεκινάει φάση του γκολ. Είχε και διάρκεια και επηρεάστηκε μόνο όταν έπεσαν συνολικά οι γηπεδούχοι.

* «Λαβώθηκε» ο Ολυμπιακός. Τρεις αναγκαστικές αλλαγές σε ένα παιχνίδι από μια ομάδα σπάνια συναντάς. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ατυχία να χάσουν Κούντε (41’), Παπασταθόπουλο (46’) και Ροντρίγκες (63’) κατά τη διάρκεια του αγώνα. Στερήθηκαν δύο ενδεκαδάτους παίκτες και έχασαν τρεις αλλαγές με αυτόν τον τρόπο. Μάλιστα, ο Ροντρίγκες ήταν και πάλι πολύ καλός.

*Στο ύψος τους. Σε καλό βράδυ βρέθηκαν οι τερματοφύλακες και των δύο ομάδων. Περισσότερη δουλειά είχε ο Χουτεσιώτης, ο οποίος έχει κάνει δύο μεγάλες επεμβάσεις. Στο 0-0 σε τετ-α-τετ με τον Μασούρα στο 3’, αλλά και σε παρόμοια φάση στο 74’, όταν και είπε «όχι» στον Ελ Αραμπί, με το παιχνίδι στο 1-0. Κρατώντας όρθιο τον Ιωνικό, ώστε να ρίξει την τελευταία του… ζαριά. Ο Βατσλίκ δεν δέχθηκε τόση πίεση, αλλά βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει το τρίποντο. Στο 5’ έχει νικήσει τον Τουράμ σε τετ-α-τετ και αν δεν το είχε κάνει θα είχε στραβώσει το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό νωρίς νωρίς.

* Αξιόμαχος ο Ιωνικός. Οι Νικαιώτες έφυγαν με άδεια χέρια από τον αγωνιστικό χώρο και στο τέλος της ημέρας συνήθως το αποτέλεσμα μετράει. Στην περίπτωση των φιλοξενούμενων, δεν μπορούμε να σταθούμε μόνο σε αυτό. Οκ, θα μπορούσαν να είχαν χάσει με πιο ευρύ σκορ, βάσει των ευκαιριών που έχασε ο Ολυμπιακός, έχοντας και περισσότερες και καλύτερες. Ωστόσο, έχει σπαταλήσει και ο Ιωνικός μεγάλες ευκαιρίες (με Τουράμ και Καμπράλ), μέσω των οποίων θα μπορούσε να βάλει ακόμα πιο υψηλό εμπόδιο στους «ερυθρόλευκους». Συνολικά, ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση από τον Ιωνικό, κερδίζοντας και πάλι τα εύσημα, όπως συνήθως συμβαίνει έως τώρα στα παιχνίδιά του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x