Stoiximan Super League

Ολυμπιακός στο ρελαντί με οδηγό τον Χάμες και στο βάθος… Παναθηναϊκός!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 της Λαμίας, «καθαρίζοντας» νωρίς, με τον Χάμες να βάζει την υπογραφή του, μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ολυμπιακός στον... αυτόματο! Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα και με τον Χάμες να βάζει ξανά την υπογραφή του, η ομάδα του Μίτσελ επικράτησε 2-0 της Λαμίας, πήρε δεύτερη σερί νίκη και επανέφερε τη διαφορά από την κορυφή στο -10, μία εβδομάδα πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Ο Χάμες με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά που μπέρδεψε τον Σαράνοφ άνοιξε το σκορ, με τον Κολομβιανό να έχει δύο τέρματα και τα δύο με το κεφάλι, ενώ ο Μπακαμπού βρήκε για τρίτη φορά δίχτυα με τα ερυθρόλευκα.

Στους 20 βαθμούς οι Πειραιώτες, στους 8 έμεινε η Λαμία που ήταν φιλότιμη, προσπάθησε να αγχώσει τον Ολυμπιακό αλλά έφυγε με άδεια χέρια από το Φάληρο.

Στο μυαλό των κόουτς
Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ. Ο Πασχαλάκης ήταν στο τέρμα για πρώτη φορά σε εντός έδρας ματς, οι Ρέαμπτσιουκ και Άβιλα στα δύο άκρα της άμυνας, με τους Μπα και Ντόι σε ρόλο στόπερ. Σαμασέκου και Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ επελέγησαν για το κέντρο, με τους Μπιέλ και Μασούρα στα δύο άκρα και τον Χάμες να κινείται πίσω από τον Μπακαμπού.

Με το ίδιο σύστημα και σαφώς διαφορετική προσέγγιση η Λαμία. Ο Σαράνοφ ήταν κάτω από τα δοκάρια, Σιμόν, Κορνέζος, Αντέτζο και Γκοράνοφ η τετράδα στην άμυνα. Σλίβκα και Τζανδάρης στα χαφ, ενώ κούμπωνε η τριάδα Νούνιες, Ντε Βινσέντι και Ασκόφσκι. Στην κορυφή ήταν ο Γιακουμάκης.

Το ματς
Με την αναμενόμενη κύλησε σχεδόν από το ξεκίνημα ο αγώνας. Ο Ολυμπιακός ήθελε ένα γρήγορο γκολ, αλλά η Λαμία έπαιξε σφιχτά με κοντά τις γραμμές της, επιδιώκοντας ένα παιχνίδι σε χαμηλό τέμπο. Η αλήθεια είναι ότι πέτυχε τον στόχο της για σχεδόν ένα εικοσάλεπτο, με τους Πειραιώτες να μην μπαίνουν δυνατά στο παιχνίδι, όπως συμβαίνει άλλωστε αρκετά συχνά φέτος. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι, έχοντας στο 2’ επικίνδυνη αντεπίθεση με τον Νούνιες να φεύγει στην πλάτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας και τον Πασχαλάκη να σβήνει τη φάση με τη βοήθεια του Μπα, που, πάντως, δεν πήγε δυναμικά τη φάση στο ξεκίνημα. Αμέσως μετά, οι Πειραιώτες είχαν την πρώτη τους ευκαιρία, με τον Άβιλα να κάνει γύρισμα από τα δεξιά, αλλά Χάμες και Μασούρας δεν μπόρεσαν να εκτελέσουν και ο Ρέαμπτσιουκ στη συνέχεια αστόχησε με σουτ σχεδόν από το ημικύκλιο.

Ολυμπιακός-Λαμία 2-0

Μέχρι να ανοίξουν το σκορ οι Πειραιώτες, το παιχνίδι κύλησε κοντά στα «θέλω» των φιλοξενούμενων, αφού απειλήθηκαν μόνο στο σουτ του Μπιέλ (16’). Ο Ολυμπιακός επένδυσε σε αυτό το γκολ και πριν προλάβει να αναδιοργανωθεί η Λαμία έγινε το 2-0. Ο Άβιλα έκανε μακρινή μπαλιά και ο Μπακαμπού κέρδισε τη μονομαχία με τον Αντέτζο, που δεν διάβασε καλά τη φάση, τον άφησε πίσω και πλάσαρε τον Σαράνοφ. Ό,τι αξιοσημείωτο έκανε η Λαμία, πέραν της φάσης στο 38’, όπου ο Γιακουμάκης βρέθηκε στο έδαφος και ζήτησε νωθρά πέναλτι, έπειτα από σέντρα του Νούνιες, προήλθε μέσω στατικών φάσεων στο πρώτο μέρος. Με τον Τζανδάρη να κάνει άστοχο σουτ στο 32’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι, ενώ λίγο μετά το φάουλ του Γκοράνοφ σταμάτησε στο τείχος.

Διαφορετική ήταν για τις δύο ομάδες η εκκίνηση στο β’ μέρος. Ο Ολυμπιακός μπήκε νωθρά, ενώ η Λαμία έβγαλε αντίδραση, δίχως να καταφέρει, πάντως, να βρει γκολ. Η κορυφαία της φάση σε αυτό το διάστημα σημειώθηκε στο 52ο λεπτό, με τον Ασκόφσκι να κάνει προβολή έπειτα από σέντρα από τα δεξιά, αλλά να πατάει την μπάλα αντί να εκτελέσει, καθώς δεν την έκανε σε καλό τάιμινγκ. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και στο 56’ είχαν πολύ καλή ευκαιρία, με τον Χουάνγκ να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με εκτός περιοχής σουτ.

Από εκείνο το σημείο και μετά άρχισαν να πέφτει σταδιακά ο ρυθμός στην αναμέτρηση και σε αυτό συνετέλεσαν οι αρκετές αλλαγές. Ο Ολυμπιακός έφτιαξε τρεις καλές φάσεις στο… ρελαντί, έχοντας στο 73’ διπλή ευκαιρία με Χάμες και Μαρσέλο, με τον Κολομβιανό να βλέπει τον Σαράνοφ να του κλείνει ωραία τη γωνία, ενώ ο Βραζιλιάνος αστόχησε στη συνέχεια. Οι Πειραιώτες βρέθηκαν κοντά στο 3-0 με το συρτό σουτ του Ελ Αραμπί στο 80’ από μπαλιά του Μαρσέλο, ενώ λίγο μετά ο Σαράνοφ είπε «όχι» και στον Μπιέλ, που μπήκε στην περιοχή και έπιασε δυνατό σουτ, αλλά σχεδόν πάνω τερματοφύλακα της Λαμίας. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν σπαμωδικά να μπουν στο παιχνίδι, αλλά ουσιαστικά στην τελική ευθεία είχαν αποδεχθεί τη μοίρα τους.

Το φιλμ του αγώνα μέσω του sport-fm.gr.

MVP: Ο Χάμες. Δείχνει τον δρόμο προς τη νίκη, ανοίγοντας το σκορ στο 22ο λεπτό, αλλά γενικότερα είχε πολύ καλή εικόνα και πάλι, ενώ έδειξε διάθεση να βοηθήσει και πίσω. Μπόλικη ποιότητα έβγαλε σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Χουάνγκ.

Σφυρίχτρα: Ήταν τέτοια η μορφή του αγώνα που δεν μπορεί να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στο κομμάτι της διαιτησίας. Δεν είχε και δύσκολες φάσεις ο Μανούχος. Η πιο δύσκολη ήταν στο 38’, όταν ο Γιακουμάκης βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή σε μονομαχία με τον Ντόι. Από την πρώτη ματιά στο replay δεν φάνηκε να υπάρχει κάτι.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης - Άβιλα, Ντόι, Μπα (11’ Παπασταθόπουλος), Ρέαμπτσιουκ (60’ Μαρσέλο) – Χουάνγκ, Σαμασέκου - Μασούρας (60’ Βαλμπουενά), Μπιέλ, Χάμες (74’ Βρουσάι), Μπακαμπού (74’ Ελ Αραμπί)

Στον πάγκο έμειναν: Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Αγκιμπού Καμαρά
Λαμία (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ - Σιμόν, Κορνέζος, Αντέτζο, Γκοράνοφ (86’ Σαραμαντάς) - Σλίβκα, Τζανδάρης - Νούνιες, Ντε Βινσέντι, Ασκόφσκι (58’ Γκουστάβο) - Γιακουμάκης (86’ Καραμάνος)

Στον πάγκο έμειναν: Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Μπάμπης, Μπενίτες, Τσούκαλος

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος
Βοηθοί: Βασίλειος Νικολακάκης, Κωνσταντίνος Καλαμπόκης
4ος Διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x