Stoiximan Super League

Λύγισε τον αξιόμαχο ΠΑΣ ο Ολυμπιακός και τώρα… Παναθηναϊκός!

Με μπροστάρηδες του Ντόη-Ναβάρο, ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο Φάληρο, και στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι.

«Καθάρισε» στο 2ο τον ΠΑΣ και «βλέπει» ντέρμπι ο Ολυμπιακός!

Οι Πειραιώτες επικράτησαν 3-1 των Ηπειρωτών στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 20ή αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Τον δρόμο προς τη νίκη έδειξε ο Ντόη με εκτός περιοχής σουτ στο 57ο λεπτό, ενώ ο Ναβάρο πλάσαρε για το 2-0 στο 66’. Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο ματς στο 75’ με πέναλτι του Κόντε έπειτα από ανατροπή του Τούτου από τον Ρέτσο. Τη νίκη «κλείδωσε» στο 90’+3 ο Γιόβετιτς με πλασέ δοκάρι και μέσα, επιστρέφοντας στα γκολ έπειτα από τον Σεπτέμβριο. Δοκάρι είχε στο 88’ ο Ναβάρο.

Στο μυαλό του κόουτς:
Ο Κάρλος Καρβαλιάλ παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης κάτω από τα δοκάρια, Ρέτσος και Ντόη στο κέντρο της άμυνας, με τους Κίνι και Ορτέγκα στα άκρα της άμυνας Έσε και Α. Όρτα βρέθηκαν στα χαφ, με τον Φορτούνη να είναι πιο μπροστά σε ελεύθερο ρόλο, Μασούρας και Ζ. Μαρτίνς στα «φτερά», με τον Ναβάρο να κινείται στην κορυφή.

Με 4-3-3 παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ο Αθανασίου στο τέρμα, Εραμούσπε και Μπακαδήμας στο κέντρο της άμυνας, Σόρια και Κιάκος στα άκρα της άμυνας, Καραχάλιος, Λιάσος και Ριένστρα στα χαφ, με τους Ροσέρο και Τζίμα στα «φτερά», ενώ ο Μπάλαν ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς
Με παρόμοιο σχηματισμό οι δύο ομάδες, αλλά με ασφαλώς διαφορετική προσέγγιση ξεκίνησαν οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός θέλησε να χτίσει παιχνίδι από την αρχή, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίζει σφιχτά, όντας καλά οχυρωμένος πίσω. Μόλις στο 2ο λεπτό, οι Πειραιώτες είχαν καλή στιγμή για να πετύχουν γκολ, με τον Φορτούνη να μοιράζει κάθετα για τον Μασούρα, ο οποίος πάτησε περιοχή και έπιασε σουτ, στέλνοντας την μπάλα πάνω από την αντίπαλη εστία.

Ο ΠΑΣ λίγο έλειψε να γίνει επικίνδυνο, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του στην κόντρα, με τον Τζίμα στο 9’, ενώ στο 11’ απομάκρυνε ο Ορτέγκα σωτήρια προτού γίνει κάτοχος της μπάλας κάποιος αντίπαλος μέσα στην περιοχή.

Στο 19’ ο Ολυμπιακός κλώτσησε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί, με τον Φορτούνη να γεμίζει από φάουλ στον άξονα και τον Μασούρα να κινείται έξυπνα χωρίς την μπάλα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, κάνοντας άτσαλο τελείωμα, με αποτέλεσμα να αστοχήσει.
Ολυμπιακός-ΠΑΣ 3-1

Δύο λεπτά μετά ο ΠΑΣ έφυγε έξυπνα στην κόντρα με τον Λιάσο, αλλά ο Ντόη έσωσε τους Πειραιώτες από τα χειρότερα, θυσιάζοντας μία κίτρινη, ώστε να μην επιτρέψει τον αντίπαλο να μπει περιοχή.

Ακόμα πιο μεγάλη ευκαιρία –σε σχέση με εκείνη στο 19’- έχασε ο Ολυμπιακός στο 30’. Ο Όρτα έχτισε παιχνίδι, ο Μασούρας έγινε κάτοχος της μπάλας και γύρισε από τα δεξιά για τον Φορτούνη, δίνοντάς του έτοιμο γκολ, αλλά ο αρχηγός των Πειραιωτών αστόχησε σχεδόν από τη μικρή περιοχή, βάζοντας εξωτερικά φάλτσα στην μπάλα.

Ολυμπιακός-ΠΑΣ 3-1

Ο ΠΑΣ ξεθάρρεψε και στο 39’ είχε καλή στιγμή, με τον Σόρια να πιάνει σουτ με εξωτερικό φάλτσο λίγο έξω από την περιοχή και τον Πασχαλάκη να αποκρούει εντυπωσιακά. Δύο λεπτά μετά είχε φάση η ομάδα του Καρβαλιάλ. Ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Ντόη έπιασε κεφαλιά από πολύ καλή θέση, αλλά αστόχησε.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να προσπαθεί να πιάσει στον ύπνο τους γηπεδούχους και κέρδισε ένα κόρνερ με τον Ριένστρα, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 51’ ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία, με τον Κίνι να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά, την μπάλα να στρώνεται έπειτα από κόντρες στον Μασούρα που έκανε κεφαλιά-πάσα, ενώ ακολούθησε δεύτερη του Ναβάρο, αλλά αδύναμη με τον Αθανασίου να μαζεύει.
Ο παίκτης, ο οποίος έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη για τον Ολυμπιακό ήταν ο Ντόη. Στο 57’ βρήκε μπόλικο χώρο μπροστά του, έπιασε συρτό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και αιφνιδίασε τον Αθανασίου.

Ολυμπιακός-ΠΑΣ 3-1

Δύο λεπτά μετά έστειλαν και πάλι την μπάλα στα δίχτυα οι «ερυθρόλευκοι», αλλά παρέμεινε το 1-0. Ο Μασούρας τροφοδότησε τον Ζ. Μαρτίνς που νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ, αλλά δεν συνέβη το ίδιο στη συνέχεια με τον Μασούρα. Ωστόσο υπήρχε οφσάιντ. Στο 65’ έγινε εν τέλει το 2-0, με τον Μασούρα να κλέβει την μπάλα και να μοιράζει κάθετα τον Ναβάρο, ο οποίος πλάσαρε τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Ολυμπιακός-ΠΑΣ 3-1

Ο ΠΑΣ δεν τα παράτησε και στο 75’ βρήκε το γκολ, το οποίο τον έβαλε ξανά στο… κόλπο, με τον Τούτου να επιτίθεται ταχύτατα και τον Ρέτσο να τον ανατρέπει. Ο Κόντε ανέλαβε την εκτέλεσε, έστειλε την μπάλα στο κέντρο, ενώ ο Πασχαλάκης έπεσε δεξιά.

Ολυμπιακός-ΠΑΣ 3-1

Στο 88’ ο Ναβάρο παραλίγο να δώσει και πάλι αέρα δύο τερμάτων στους «ερυθρόλευκους», αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με πλασέ σχεδόν από το ημικύκλιο. Τελικά η νίκη των Πειραιωτών «κλείδωσε» οριστικά στο 90’+3’, με τον Μασούρα να… σερβίρει για τον Γιόβετιτς που έκανε πλασέ δοκάρι και μέσα.

Ολυμπιακός-ΠΑΣ 3-1



Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης - Κίνι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα - Έσε (73’ Καρβάλιο), Α. Όρτα (61’ Τσικίνιο) - Μασούρας, Φορτούνης, Ζ. Μαρτίνς (73’ Ποντένσε) – Ναβάρο (90’ Γιόβετιτς)

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα μέσω του sport-fm.gr.

MVP: Ο Ντόη είναι ο παίκτης που λύνει τον Γόρδιο Δεσμό, αλλά ο παίκτης με τη μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό ήταν ο Μασούρας, παρουσιάζοντας καλή εικόνα στο β’ μέρος. Έτσι ρέφαρε για τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε στο 19’ και αξίζει το βραβείο.

Σφυρίχτρα: Από τις επίμαχες φάσεις, αυτή που χωράει συζήτηση είναι το πέναλτι που δόθηκε στον ΠΑΣ. Όχι ότι δεν υπήρξε ανατροπή του Τούτου, αλλά είναι οριακή φάση για το αν συνέβη εντός ή εκτός περιοχής.

Στον πάγκο έμειναν: Τζολάκης, Μπιέλ, Κάρμο, Βρουσάι, Άμπι

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Αθανασίου - Σόρια, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Κιάκος (82’ Τσαούσης) - Καραχάλιος, Λιάσος, Ριένστρα (82’ Έφορντ) - Ροσέρο (64’ Τούτου), Τζίμας, Μπάλαν (64’ Κόντε)

Στον πάγκο έμειναν: Σούλης, Κύρκος, Μπορταγκαράι, Πανάγου, Μπεγκάλα.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης
Βοηθοί: Ανδρέας Φωτόπουλος, Δημήτριος Σαμοϊλης
4ος Διαιτητής: Φώτιος Πολυχρόνης
VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), AVAR: Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x