Stoiximan Super League

Τον πήρε και τον σήκωσε!

Ανώμαλη προσγείωση για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες γνώρισαν την ήττα με 3-0 από τη Σάλτσμπουργκ,που έχοντας και την τύχη με το μέρος της τους έβαλε φρένο. Δύο δοκάρια οι ερυθρόλευκοι, ένα οι νικητές.

Ήττα με 3-0 για τον Ολυμπιακό από την πιο κυνική και πιο σκληρή Σάλτσμπουργκ. Οι Πειραιώτες δεν τρίτωσαν το καλό στα φιλικά προετοιμασίας (μετά τις νίκες επί Βόλφσμπεργκερ και Κράσνονταρ), καθώς έχασαν από τους πιο αποτελεσματικούς και τυχερούς πρωταθλητές Αυστρίας. Σε ένα ματς το οποίο διεξήχθη υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες (άνεμος και έντονη βροχόπτωση σε σημαντικό διάστημα).

Ο Γιουνούζοβιτς άνοιξε το σκορ στο 33’ με την μπάλα να αλλάζει πορεία στο φάουλ του, ενώ δύο λεπτά μετά, ο Καπάλντο είδε την μπάλα να παίρνει παράξενη τροχιά στο σουτ του έπειτα από το τάκλιν του Μπουχαλάκη και ο Αντεγέμι με άψογο τελείωμα σκόραρε στο 64ο λεπτό.

Δύο δοκάρια είχε η ομάδα του Μαρτίνς, με τον Ελ Αραμπί να πιάνει κεφαλιά στο 43’, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Τσούμιτς (με κόντρα) στο 84’. Δοκάρι είχαν και οι αυστριακοί στο 90’ με τον Αντεγέμι. Ανώτεροι οι αυστριακοί, αλλά το σκορ δεν φανερώνει τη σημερινή απόσταση των δύο ομάδων.

Ντεμπούτο για τη νέα φανέλα του Ολυμπιακού, δεν αγωνίστηκε και πάλι ο Ζοσέ Σα.

Στο μυαλό του κόουτς
Ο Μαρτίνς επέλεξε το αγαπημένο του 4-3-3 κόντρα στη Σάλτσμπουργκ. Ο Τζολάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια στο ξεκίνημα, ο Ανδρούτσος δεξιά, ο Αποστολόπουλος αριστερά, Παπασταθόπουλος και Σεμέδο ήταν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, ενώ στα χαφ ο Πέπε κούμπωσε στους Καμαρά και Μπουχαλάκη που γνωρίζουν πολύ καλά ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Ο Ραντζέλοβιτς ήταν δεξιά, ο Μασούρας αριστερά και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή.

Στο δεύτερο μέρος έγιναν πολλές αλλαγές και ο Ολυμπιακός έπαιξε με Κρίστινσον -Λαλά, Καλογερόπουλος, Μάρκοβιτς, Ρέαμπτσιουκ- Τιάγκο Σίλβα, Σαπουντζής, Κουντέ- Τσούμιτς, Βρουσάι, Αλγκασίμ Μπα.

Το ματς
Πολύ ανοιχτό και καθόλου βαρετό ήταν το παιχνίδι με το καλημέρα. Με θετικά και αρνητικά σημάδια για τον Ολυμπιακό. Η αναμέτρηση είχε πολύ καλό ρυθμό με το ξεκίνημα, ασυνήθιστα υψηλό για φιλικό σε τόσο πρώιμο στάδιο της προετοιμασίας και αυτό οφειλόταν στη φιλοσοφία που είχαν οι δύο ομάδες, όπως και στα λάθη τους. Η αναμέτρηση είχε ασυνήθιστη ένταση για τα δεδομένα της εποχής και μέχρι το δεκάλεπτο μια καλή φάση για κάθε ομάδα.

Η Σάλτσμπουργκ ζεστάθηκε με το σου του Κοϊτά που έβγαλε ο Τζολάκης ακολούθησε οι δύο καλές στιγμές. Ο Ολυμπιακός απείλησε με το συρτό σουτ του Μασούρα (8’), ενώ ο Σέσκο (10’) από επίσης πλάγια θέση έπιασε δυνατό-άστοχο σουτ. Η επόμενη καλή φάση των Πειραιωτών, που στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους δεν απείλησαν πολύ, ήταν ένα δυνατό-χαμηλό σουτ του Καμαρά στο 20’ που έδιωξε σε κόρνερ ο Κον.

Στην τελική ευθεία του α’ ημιχρόνου η Σάλτσμπουργκ έγειρε υπέρ της την πλάστιγγα και λόγω των (τυχερών) γκολ που σημείωσε, αλλά και με τη γενικότερη εικόνα της. Αν και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν διπλή ευκαιρία για να μειώσουν στο τέλος.



Για να τα πάρουμε με τη σειρά… Ο Γιουνούζοβιτς εκτέλεσε φάουλ στο 33’, η μπάλα κόντραρε στο τείχος (Ελ Αραμπί), άλλαξε πορεία και κατέληξε στο κέντρο της εστίας, με τον Τζολάκη να έχει πάρει κατεύθυνση προς τη δεξιά του γωνία. Στα… καπάκια, ο Καπάλντο έπιασε σουτ, η μπάλα πήρε παράξενη τροχιά λόγω του τάκλιν του Μπουχαλάκη και κατέληξε στα δίχτυα του Τζολάκη.


Ο Ελ Αραμπί στο 43’ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά, ενώ στη συνέχεια ο Σεμέδο είδε τον Κον να μπλοκάρει την κεφαλιά του.


Βελτιώθηκε η εικόνα του Ολυμπιακού μετά το πρώτο τέταρτο στο δεύτερο μέρος. Οι Πειραιώτες είχε δύο κολλητές καλές ευκαιρίες με τον Μασούρα (60’ και 62’), που αρχικά συνεργάστηκε με τον Ραντζέλοβιτς και στη συνέχεια με τον Ελ Αραμπί. Στη συνέχεια οι πρωταθλητές Ελλάδος χάθηκαν λίγο, επηρεασμένοι από τις μαζεμένες αλλαγές και ο Αντεγέμι τους βρήκε ευάλωτους πίσω και «χτύπησε» για το 3-0.


Σε αυτό το διάστημα, η ελληνική ομάδα δεν είχε απειληθεί τόσο όσο στο πρώτο μέρος, με τη Σάλτσμπουργκ, πάντως, συνολικά να ελέγχει την κατάσταση, να είναι πιο σκληρή και αποφασισμένοι και με περισσότερη ενέργεια από τον αντίπαλό της. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να είναι αναποτελεσματικοί και ο Τσούμιτς που έδειξε καλά στοιχεία, είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι με το σουτ που έκανε με το αριστερό, το οποίο κόντραρε. Ο Αντεγέμι λίγο έλειψε να κάνει κι άλλη ζημιά στον Ολυμπιακό, βρίσκοντας την μπάλα στο δοκάρι στο 90’.





Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης (64’ Κρίστινσον), Ανδρούτσος (64’ Λαλά), Σεμέδο (46’ Μάρκοβιτς), Παπασταθόπουλος (64’ Καλογερόπουλος), Αποστολόπουλος (49’ Ρέαμπτσιουκ), Μπουχαλάκης (64’ Τιάγκο Σίλβα), Πέπε (64’ Κούντε), Καμαρά (64’ Σαπουντζής), Μασούρας (64’ Βρουσάι), Ραντζέλοβιτς (64’ Τσούμιτς), Ελ Αραμπί (64’ Α. Μπα).

Σάλτσμπουργκ (Τζέσε Μαρτς): Κεν, Λούντεβιγκ (46 Κρίστενσεν), Σολέ (46' Ονγκουέν), Βέμπερ (46' Οκό), Γκουίντο (46' Μπέκλε), Καπάλδο (46' Σεϊγουάλντ), Γιουνούζοβιτς (46' Ντιαμπού), Κοϊτά (λ.τ. Σούσιτς), Κιάεργκααρντ (46' Μπερντένε), Οκαφόρ (46' Αντεγέμι),
Σέσκο (46' Ανταμού)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x