Stoiximan Super League

«Τη γλίτωσε ο Χάμες Ροντρίγκες»: Ανακούφιση στην Κολομβία που δεν έρχεται ο Μπενίτεθ στον Ολυμπιακό!

Το sport-fm.gr αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο της υπογραφή του Μίτσελ στον Ολυμπιακό και τι ακούστηκε για τους Ροντρίγκες & Μπενίτεθ. Διαβάστε περισσότερα.

Ο Ολυμπιακός κατέληξε στην επιλογή Μίτσελ για τον πάγκο του και το βράδυ, μάλιστα, αναμένεται να έχει ραντεβού με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να «κλειδώσει» η συμφωνία και να επιστρέψει στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, υπήρξε κανονική… παρέλαση ονομάτων! Στη λίστα, δε, υπήρχαν και πολύ βαριά ονόματα προπονητών, όπως, για παράδειγμα, του Ράφα Μπενίτεθ -που «παίζει» και για Λέστερ. Ένα όνομα, ωστόσο, που, πιθανότατα, δεν θα άρεσε καθόλου στον Χάμες Ροντρίγκες όταν το άκουσε…

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός οι δυο τους δεν τα «βρήκαν» ποτέ και στην Κολομβία από χθες γίνεται ένας χαμός, καθώς οι συμπατριώτες του 31χρονου σούπερ σταρ άρχισαν να ανησυχούν για το μέλλον του στους Πειραιώτες αν αντάμωνε ξανά με τον Ισπανό τεχνικό.

Η ιστορία τους ξεκινάει το 2015, έναν χρόνο, δηλαδή, αφότου ο Ροντρίγκες έχει κάνει «παπάδες» στα γήπεδα της Βραζιλίας με την εθνική του ομάδα, η οποία, να σημειώσουμε, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Ο Ροντρίγκες παραμένει, φυσικά, βασικότατο στέλεχος των ''cafeteros''.

Για να τα πάρουμε ένα-ένα, ο Μπενίτεθ ζήτησε αρχικά από τον Χάμες Ροντρίγκες να μην εξαντλήσει όλες τις ημέρες των διακοπών του μετά τη συμμετοχή του στο Κόπα Αμέρικα και να επιστρέψει νωρίτερα, για να πάει στην περιοδεία της Ρεάλ Μαδρίτης στην Αυστραλία. Το ίδιο ζήτησε και από τον Κασεμίρο. Ο Βραζιλιάνος, πράγματι, επέστρεψε νωρίτερα, αλλά όχι και ο Κολομβιανός. Ταξίδεψε αργότερα στην Κίνα, όπου και ενσωματώθηκε εκεί στην ομάδα. Για να φτάσουμε στην έναρξη της σεζόν…

Ο Χάμες Ροντρίγκες έμενε, κυρίως, στον πάγκο από τον Ισπανό τεχνικό, ο οποίος, βέβαια, στις δηλώσεις του αποθέωνε τον παίκτη του! Στο γήπεδο, ωστόσο, δεν τον έβλεπαν συχνά οι οπαδοί της Ρεάλ, ενώ τον πήγε πίσω και ένας τραυματισμός. Την ίδια στιγμή, βέβαια, ο Μπενίτεθ είχε «θέματα» και με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Τελικά, τον Ιανουάριο του 2016 ο Μπενίτεθ απολύθηκε, αλλά 4,5 χρόνια μετά, τον Σεπτέμβρη του 2020, ο Κολομβιανός σταρ έμελλε να πάρει μια απόφαση, που θα έφερνε ξανά στον δρόμο του τον Ισπανό! Πού να το ήξερε, όμως…

Προ διετίας, λοιπόν, ο Ροντρίγκες αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Έβερτον, με την παρουσία του Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο των «ζαχαρωτών» να παίζει καταλυτικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη, αφού ο Ιταλός τεχνικός τον λάτρευε! Τον επόμενο Ιούνιο, ωστόσο, ο Αντσελότι μετακόμισε στη Μαδρίτη για χάρη της Ρεάλ Μαδρίτης και στο Λίβερπουλ έφτασε ο Ράφα Μπενίτεθ, αυτήν τη φορά όχι για τους «κόκκινους», αλλά για τα «ζαχαρωτά»! Αμέσως έγινε ξεκάθαρο ότι ο Χάμες Ροντρίγκες δεν θα είχε μέλλον στην Έβερτον, και, τελικά, πωλήθηκε στην Αλ Ραγιάν. Ο Μπενίτεθ, σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη εξέλιξη, είχε πει: «Ο Χάμες ήταν ένα πολύ εύκολο και μπερδεμένο ζήτημα. Εδώ είναι η Premier League, είναι η Έβερτον και έχεις έναν παίκτη ο οποίος στη συγκεκριμένη φάση, θα μπορούσε να είναι διαθέσιμος μόνο για το 50% των αγώνων του πρωταθλήματος.

Δεν είναι κάτι που μπορούμε να διαχειριστούμε εύκολα. Στοχεύουμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τα χρήματα που διαθέτουμε και αυτή είναι η κατάσταση. Δεν είναι εύκολο να βρεις καλές προσφορές όταν το θέλεις. Πρέπει να διαχειρίζεσαι τις προσφορές όταν έρχονται και αυτό κάναμε στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Δεν καταφέραμε να βρούμε καλές προτάσεις νωρίτερα, αυτή ήταν η κατάλληλη για εκείνον, είναι ευχαριστημένος με αυτήν και έπρεπε να την αποδεχτούμε καθώς θέλουμε να αξιοποιήσουμε τα οικονομικά μας όσο το δυνατόν καλύτερα και να διασφαλίσουμε το μέλλον του συλλόγου
».

Με τον Ροντρίγκες να απαντάει: «Θα ήθελα να ήμουν στην Έβερτον για πολύ περισσότερο. Είναι ένας θεαματικός σύλλογος, οι οπαδοί είναι απίστευτοι, αλλά έπεσα πάνω σε έναν προπονητή που δεν ήθελε να βασιστεί σε εμένα. Ήθελα να είμαι εκεί. Δυστυχώς, ο προπονητής δεν ήθελε να υπολογίζει σε μένα».

Καταλαβαίνετε, φυσικά, γιατί στην Κολομβία είναι… ανακουφισμένοι που ο Χάμες Ροντρίγκες δεν θα ανταμώσει για τρίτη φορά με τον Ράφα Μπενίτεθ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x