Stoiximan Super League

Βγάζει γούστα με Πινέδα η ΑΕΚ!

Πραγματοποιώντας μία ακόμα καλή εμφάνιση, η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 της Ομόνοιας στη Λευκωσία, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Πινέδα, ο οποίος χρίστηκε σκόρερ για πρώτη φορά με τη φανέλα της Ένωσης!

Με χαμόγελα θα αποχωρήσει από την Κύπρο η αποστολή της ΑΕΚ, αφού επικράτησε με 2-0 στη φιλική αναμέτρηση με την Κυπελλούχο Κύπρου, Ομόνοια, χάρη στα γκολ των Πινέδα και Μάνταλου!

Καλή εμφάνιση σε ακόμα ένα ματς για ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, η οποία έκανε το 4/4 στα φιλικά προετοιμασίας της και γεμίζει αισιοδοξία τους φίλους της, οι οποίοι «έδωσαν δυναμικότατο παρών» στις κερκίδες του «ΓΣΠ»!



Στο... μυαλό του κόουτς:

Με 3-5-2 παρέταξε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα, επιλέγοντας τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Μήτογλου, Τζαβέλλα, Χατζισαφί ως τριάδα στα στόπερ.

Ομόνοια-ΑΕΚ 0-2

Ως «κόφτης» ξεκίνησε ο Γιόνσον, με τους Σιμάνσκι και Πινέδα μπροστά του, ενώ στο αριστερό άκρο ξεκίνησε τον Τσούμπερ και στο δεξί τον Γκατσίνοβιτς. Τέλος, στην επίθεση ο Μάνταλος άρχισε το ματς πίσω από τον σέντερ φορ Αραούχο. Εκτός αποστολής έμειναν οι Βίντα, Γαλανόπουλος, Μισελέν, Μαχαίρας, Αλμπάνης και Λάτσι.

Ομόνοια-ΑΕΚ 0-2

Το ματς:

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ΑΕΚ να μπαίνει ορεξάτη στον αγωνιστικό χώρο του «ΓΣΠ», πιέζοντας ψηλά τους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας και δημιουργώντας σύγχυση στην αμυντική της γραμμή. Η πρώτη μεγάλη φάση του ματς ήρθε στο 11’, όταν ο Τσούμπερ εκτέλεσε εντυπωσιακά φάουλ που κέρδισε ο Μάνταλος, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Φαμπιάνο.



Η ΑΕΚ συνέχισε να είναι επιθετική και απειλητική, ασκώντας πίεση μπροστά στα καρέ των Κύπριων. Στο 16’ μετά από κόρνερ του Μάνταλου και μπέρδεμα στην άμυνα της Ομόνοιας, ο Γιόνσον σούταρε στα σώματα, ενώ η Ένωση κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 21', όταν ο Πινέδα έκανε ατομική ενέργεια και έπιασε υπέροχο σουτ εκτός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα εντυπωσιακά στα δίχτυα των γηπεδούχων!



Στη συνέχεια η Ομόνοια ανέβασε ρυθμό προσπαθώντας να απαντήσει, αλλά η ΑΕΚ ήταν εκείνη που βρήκε ξανά δίχτυα στο 35’, με το γκολ να ακυρώνεται σωστά, αφού ο Μάνταλος είχε ξεκινήσει από θέση οφσάιντ, πριν «σερβίρει» στον Τσούμπερ. Στο 40’ ο Μάνταλος βρήκε με ωραίο γύρισμα τον Αραούχο, αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, ενώ η Ομόνοια κατάφερε δημιούργησε τις πρώτες ευκαιρίες της στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Στο 41’ ο Ντισκερούντ νικήθηκε δις από τον Στάνκοβιτς και στο 42’ ο Μπρούνο σούταρε ολομόναχος εκτός περιοχής, πάνω από τα δοκάρια.

Ομόνοια-ΑΕΚ 0-2

Στο 54’ ο Αραούχο μπήκε στη μεγάλη περιοχή της Ομόνοιας και πάσαρε στον Τσούμπερ, με τον Ελβετό να βγάζει τετ-α-τετ τον Πινέδα με τακουνάκι και τον τελευταίο να μην καταφέρνει να νικήσει για δεύτερη φορά τον Φαμπιάνο. Στο 64’ ο Γκατσίνοβιτς συνέκλινε από τα δεξιά και σούταρε με το αριστερό του πόδι λίγο άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα (65’) ο Μάνταλος «έγραψε» το 2-0 για την ΑΕΚ, μετά από όμορφη ατομική ενέργεια και εύστοχο πλασέ, εκμεταλλευόμενος τον χώρο που δημιούργησε με ωραία κίνηση ο Πινέδα!



Σε εκείνο το σημείο του αγώνα ο Αλμέιδα έκανε μαζεμένες τις αλλαγές του, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Άμραμπατ, Λιβάι, Μουστακόπουλο και Ρότα, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Αργεντίνος έβαλε και τους Μιτάι, Γιούση, Κορνέζο. Οι πολλές ανακατατάξεις προσώπων στις δύο ομάδες έριξαν αισθητά τον ρυθμό του αγώνα στα τελευταία του λεπτά, με την ΑΕΚ να διαχειρίζεται το προβάδισμά της χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και να μην απειλείται ιδιαίτερα, με το 2-0 να παραμένει μέχρι τέλους!

Ομόνοια-ΑΕΚ 0-2

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μήτογλου (67' Ρότα), Χατζισαφί (80' Κοσίδης), Τζαβέλλας (67' Άμραμπατ), Σιμάνσκι (75' Κορνέζος), Γιόνσον (75' Μιτάι), Γκατσίνοβιτς (75' Γιούσης), Πινέδα (67' Φράνσον), Μάνταλος (67' Μουστακόπουλος), Τσούμπερ (67' Μοχαμαντί) και Αραούχο (67' Λιβάι Γκαρσία)

Ομόνοια (Νιλ Λένον): Φαμπιάνο, Λέζιακς (82' Παναγιώτου), Μάθιους (70' Ψάλτης), Μίλετιτς, Λανγκ, Μιξ, Μπασιρού, Μπάρκερ (54' Λοΐζου), Μπρούνο, Παπουλής (62' Σάββα), Κακουλλής (62' Ματάβζ)

Δείτε το Live του αγώνα από το sport-fm,gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x