Stoiximan Super League

Παλικάρι ο Παναιτωλικός, πήρε τεράστια ανάσα και… κόβει τα Playoffs στον Ατρόμητο!

Παρότι με 10 παίκτες από το 30' (αποβολή Οικονόμου), ο Παναιτωλικός -χάρη στο τέρμα του Καρέλη στο 24'- πήρε την πρώτη νίκη (1-0) μετά από 5 ματς στο πρωτάθλημα και κόβει… την 6άδα στον Ατρόμητο.

Ποιο Κύπελλο; Ο Παναιτωλικός άφησε στην... άκρη την ιστορική αναμέτρηση της Τρίτης (13/2, 19:30) κόντρα στον Άρη (πρώτη φορά στους «4»), τα έπαιξε όλα για την παραμονή και το εξαργύρωσε με τεράστια νίκη (1-0) επί του Ατρομήτου, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Stoximan Super League.

Ένα αποτέλεσμα σπουδαίο για τα «καναρίνια» τόσο επειδή κλήθηκαν να αγωνιστούν από το 30' με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Οικονόμου που χάνει το προσεχές παιχνίδι Κυπέλλου με τον Άρη, όσο και γιατί σήμανε μια τεράστια βαθμολογική ανάσα, με το πρώτο τους «τρίποντο» μετά από πέντε ματς στη Λίγκα με μόλις έναν βαθμό. Όση δηλαδή είναι πλέον σε ισάριθμους αγώνες και η συγκομιδή του Ατρομήτου (9ος, με 23 πόντους, όσους και ο Πανσερραϊκός) που παρέμεινε στο -7 από Λαμία και στο -6 από τον Αστέρα Τρίπολης (ουσιαστικά στο -7, καθώς οι Αρκάδες έχουν τη μεταξύ τους ισοβαθμία) και ο οποίος πλέον μόνο μαθηματικά προλαβαίνει τα Playoffs. Στους 18 βαθμούς ο Παναιτωλικός και στο +3 από την προτελευταία Κηφισιά.

Το «χρυσό» γκολ -και πρώτο του στο φετινό πρωτάθλημα- πέτυχε ο Καρέλης στο 24'. Προβάδισμα που παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Παναιτωλικός υπερασπίστηκε μέχρι το φινάλε, έχοντας μάλιστα τις ευκαιρίες του και για ένα δεύτερο τέρμα. Φάσεις βέβαια είχαν οι «κυανόλευκοι» -μεταξύ αυτών και μια απίθαχη χαμένη διπλή ευκαιρία με δοκάρι στο 51'- που τα έπαιξαν όλα για όλα, χωρίς όμως να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την κόκκινη και να βρουν δίχτυα.

Με πρόβλημα τραυματισμού και πάνω στο φορείο αποχωρεί ο Ντίαζ.




Στο... μυαλό των κόουτς:

Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον Παναιτωλικό με σύστημα 5-3-2 και τον Στεργάκη στην εστία. Τριάδα στα στόπερ οι Μαυρίας, Οικονόμου και Μλάντεν, με τον Μαυρία να παίρνει τη δεξιά πλευρά και τον Τορεχόν την αριστερή. Τριάδα στα χαφ οι Πέρες, Χατζηθεοδωρίδης και Ντουάρτε, με τον τελευταίο σε πιο ελεύθερο ρόλο, ενώ οι Ντίας και Καρέλης αποτέλεσαν το δίδυμο στην επίθεση.

Από την άλλη, ο Σάσα Ίλιτς διατήρησε το 4-3-3 για τον Ατρόμητο. Κάτω από τα δοκάρια ο Τσιντώτας, με τους Κιβρακίδη, Τσακμάκη, Τζαβέλλα και Ντε Μποκ να συνθέτουν την αμυντική τετράδα, από δεξιά προς τα αριστερά. Εξάρι ο Κούντε, έχοντας μπροστά του τους Έντερ και Γιουμπιτάνα, με τους Ρομπάιγ και Βαλένσια να πλαισιώνουν τον Αντζιέλσκι.

Το ματς:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό μεν, με τις λανθασμένες μεταβιβάσεις των δύο ομάδων δε να μην επιτρέπουν να βγουν και φάσεις.

Στο 2' ακυρώθηκε σωστά γκολ του εκτεθειμένου Αντζιέλσκι, με τον Τσακμάκη στο 7' να διορθώνει το δικό του λάθος διώχνοντας καταλυτικά σε κόρνερ. Ισορροπημένο σε γενικές γραμμές το παιχνίδι, με τον Ντε Μποκ να απειλεί με το κεφάλι από στατική φάση στο 14' και τον Τορεχόν να απαντά για τον Παναιτωλικό με σουτ στο 19'.

Για να φτάσουμε στο 24', όταν και οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα: Εξαιρετική κάθετη του Πέρες, αξιοποίησε το κενό στην αντίπαλη άμυνα (λόγω του ότι ο Τσακμάκης βγήκε να μαρκάρει τον Ντίας, όταν ο δεύτερος ήρθε σε επαφή με την μπάλα), βρίσκοντας τον Καρέλη. Ο Έλληνας φορ έφυγε από οριακή θέση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο διαγώνιο τελείωμα. Η φάση εξετάστηκε από το VAR, με το γκολ να μετρά κανονικά.



Ωστόσο, πριν προλάβει να αξιοποιήσει το όποιο μομέντουμ της, η ομάδα του Αγρινίου έμεινε με δέκα παίκτες στο 30'. Και αυτό διότι ο Οικονόμου πήγε πολύ άτσαλα πάνω στον Έντερ, βρίσκοντάς τον με επικίνδυνα με τις τάπες στο γόνατο. Σωστή απόφαση από τον Ιωάννη Παπαδόπουλο, την οποία είναι ενδεικτικό ότι δέχθηκε αδιαμαρτύρητα ο Έλληνας στόπερ.



Συνθήκη που ανάγκασε τον Γιάννη Πετράκη να περάσει τον Μαλή αντί του Χατζηθεοδωρίδη, με τον Έλληνα στόπερ να καλύπτει το κενό του Οικονόμου στην άμυνα.

Παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα, ο Παναιτωλικός συνέχισε να προσπαθεί να απειλεί, χάνοντας μάλιστα μεγάλη ευκαιρία με τον Μαυρία στο 43', ύστερα από γύρισμα του Τορεχόν. Ακόμα πιο σημαντική βέβαια ήταν η φάση του Ατρομήτου στο 45'+4', όταν ο Ντε Μποκ σέντραρε από αριστερά, ο Μαυρίας έκανε μικρή επαφή, με τον Αντζιέλσκι να πετάγεται στο δεύτερο δοκάρι, αδυνατώντας όμως να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτικό σημείο.





Ο Ατρόμητος προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή πριν την έναρξη του δεύτερου μέρους, με τον Σάσα Ίλιτς να περνά τον Καμαρά (επανεμφάνιση μετά την επιστροφή του από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής) αντί του Τσακμάκη, γυρνώντας το σύστημα σε 4-4-2. Ο Κούντε πήγε στα στόπερ δίπλα στον Τζαβέλλα, με τους Καμαρά και Έντερ στα κεντρικά χαφ, τον Ρομπάιγ αριστερά, τον Γιουμπιτάνα δεξιά και τον Βαλένσια να πλαισιώνει τον Αντζιέλσκι στο δίδυμο της επίθεσης.

Οι Περιστεριώτες ανέλαβαν αμέσως την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα, η πρώτη τους ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, στο 51', ήταν... απίθανη, διπλή και με δοκάρι! Σε πρώτο χρόνο η μπάλα μετά τη μακρινή κεφαλιά του Αντζιέλσκι πήρε πολύ ύψος και, με τον Στεργιάκη να τη βρίσκει ελάχιστα, προσγειώθηκε στο οριζόντιο δοκάρι. Μόλις πήρε καθοδική πορεία, ο Βαλένσια προέβη νέα κεφαλιά από το ένα μέτρο, βλέποντας τον πορτιέρε του Παναιτωλικού να βάζει ακόμα ένα «στοπ». Τρομερή χαμένη ευκαιρία από τον Χιλιανό μεσοεπιθετικό.



Ο Ατρόμητος πίεζε για το γκολ, προσπαθώντας να αξιοποιήσει και το αριθμητικό του πλεονέκτημα. Παρόλα αυτά, την ίδια στιγμή έβλεπε και τον Παναιτωλικό να συνεχίζει να έχει τις στιγμές του και μάλιστα αυτές να είναι πολύ καλές (71' Λιάβας, 82' Χουάνπι). Καμία εκ των τελευταίων προσπαθειών των φιλοξενούμενων δεν κατέληξε με γκολ, εξού και οι Αγρινιώτες έφτασαν στο πολύ σημαντικό αυτό «τρίποντο».

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Στεργιάκης – Μαυρίας (75' Χουάνπι), Οικονόμου, Μλάντεν, Στάγιτς, Τορεχόν – Πέρες (75' Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης (37' Μαλής), Ντουάρτε – Ντίαζ (68' Λιάβας), Καρέλης (68' Ζοάο Πέδρο).

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας – Κιβρακίδης (77' Τριμμάτης), Τσακμάκης (46' Καμαρά), Τζαβέλλας, Ντε Μποκ (77' Αθανασίου) – Κούντε, Γιουμπιτάνα (68' Βέργος), Έντερ – Ρομπάιγ (77' Ντιρκς), Αντζιέλσκι, Βαλένσια.

MVP: «Χρυσός» σκόρερ ο Καρέλης, ωστόσο η διάκριση θα πάει στον Στεργιάκη που πραγματοποίησε εντυπωσιακές και κομβικές αποκρούσεις, προκειμένου να πάρει το «τρίποντο» η ομάδα του.

Η σφυρίχτρα: Σωστές όλες οι κρίσιμες αποφάσεις. Τόσο με τα γκολ που μέτρησαν ή όχι (2' Αντζιέλσκι ακυρωθέν και 24' τέρμα Καρέλη), όσο και με την αποβολή του Οικονόμου. Ενδεικτικό, δε, είναι το γεγονός ότι ο έμπειρος στόπερ δέχθηκε αδιαμαρτύρητα την απόφαση του Ιωάννη Παπαδόπουλου. Ενδεχομένως να έπρεπε να το μαζέψει ελάχιστα στον πειθαρχικό έλεγχο ο Έλληνας ρέφερι.


Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος
Α' Βοηθός: Πέτρος Πάτρας
Β' Βοηθός: Κωνσταντίνος Λιόντος
4ος διαιτητής: Φώτιος Πολυχρόνης
VAR: Στέφανος Κουμπαράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x