Stoiximan Super League

Μάγκας Ιωνικός, έφυγε με τον βαθμό από το Αγρίνιο!

Με τη «χρυσή» αλλαγή, Νίκο Βαφέα, να σκοράρει στο 90', ο Ιωνικός των δέκα παικτών και των έντονων παραπόνων για το 1-0 του Παναιτωλικού, γύρισε από το 2-0 κι έφυγε με τον βαθμό (2-2) από το Αγρίνιο.

Ματσάρα στο Αγρίνιο, με τον Ιωνικό να παίρνει μάγκικο βαθμό κόντρα στον Παναιτωλικό. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 2-2 το Σάββατο (11/12) στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League 1, με τους «κυανόλευκους» να κρατούν τους γηπεδούχους στο -2.

Ο Παναιτωλικός πήρε προβάδισμα στο 45'+1' με πέναλτι του Μεντόσα, μια αμφισβητούμενη φάση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Ο Ντουάρτε έκανε το 2-0 στο 68', με τον Ιωνικό να απαντά άμεσα (71') με τον Ντάλσιο. Μάλιστα, παρά το ότι έμεινε με δέκα παίκτες στο 75' λόγω αποβολής του Ρομαό (δεύτερη κίτρινη), η ομάδα της Νίκαιας δεν τα παράτησε και με σκόρερ τη «χρυσή» αλλαγή, Νίκο Βαφέα, πήρε στο 90' τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στην 9η θέση, πλέον, ο Ιωνικός, ο οποίος ανέβηκε στους 14 βαθμούς, έχοντας δύο περισσότερους από την ομάδα του Αγρινίου (11η).



Στο… μυαλό των κόουτς:

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναιτωλικό με σύστημα 4-2-3-1 και τον Μελίσσα στην εστία. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, άρχισαν οι Αποστολάκης, Βργκοτς, Κορνέλιους και Χουχούμης. Δίδυμο στα χαφ ήταν οι Φλόρες και Αντούνες, με τους Ντουάρτε, Μεντόσα και Μόρσεϊ να κινούνται πίσω από τον Καρέλη.

Σε ό, τι αφορά τον Ιωνικό, ο Δημήτρης Σπανός διατήρησε το 5-3-2, έχοντας τον Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας ήταν ο Μύγας, με τον Βαλεριάνο να καλύπτει το αριστερό. Την τριάδα των στόπερ αποτελούσαν οι Ρομαό, Τσιγκρίνσκι και Σάντσες. Ως εξάρι μπροστά τους ήταν ο Κάνιας, με τους Κιάκο και Ντάλσιο να παίζουν ως εσωτερικοί μέσοι. Το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Άοσμαν και Λένις.


Το ματς:

Το αρκετά βαρύ τερέν ελέω της έντονης βροχόπτωσης προμήνυε ματς με ελάχιστες φάσεις. Αντιθέτως, οι δύο ομάδες -εάν και οι προσπάθειές τους δυσκολεύονταν αρκετά- είχαν αρκετές στιγμές στο πρώτο μέρος.

Πιο δραστήριος στο πρώτα λεπτά ο Παναιτωλικός, ο οποίος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 3' με το σουτ που έπιασε εκτός περιοχής ο Ντουάρτε και το οποίο πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 14' οι Αγρινιώτες απείλησαν εκ νέου, με τον Χουτεσιώτη να βάζει σπουδαίο «στοπ» στο σουτ που έπιασε ο Καρέλης μεταξύ πέναλτι και μικρής περιοχής.



Έκτοτε άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι οι «κυανόλευκοι». Μάλιστα, στο 20' είχαν σπουδαία διπλή ευκαιρία, με τον Μελίσσα να έχει απαντήσεις τόσο στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άοσμαν σε πρώτο χρόνο (η μπάλα χτύπησε στο έδαφος, δυσκολεύοντας την απόκρουσή του), όσο και στο σουτ που έπιασε ο Ρομαό από πλεονεκτική θέση σε δεύτερο, ύστερα από το «ριμπάουντ» που πήρε.



Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω στα επόμενα λεπτά. Κι ενώ τα πάντα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε χωρίς σκορ στα αποδυτήρια, ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Ρομαό στον Κορνέλιους σύμφωνα με τον κ. Τσακαλίδη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μεντόσα, ο οποίος νίκησε τον Χουτεσιώτη γράφοντας το 1-0 στο 45'+1'. Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι προχώρησαν σε έντονες διαμαρτυρίες προς τον ρέφερι της αναμέτρησης με τη λήξη του πρώτου μέρους.





Ο Ιωνικός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, απειλώντας με τον Κιάκο στο 52' και με τον Άοσμαν στο 55'. Η ομάδα της Νίκαιας κέρδιζε αρκετά κόρνερ, ωστόσο τα άφηνε να περάσουν ανεκμετάλλευτα.

Έτσι, έφτασε το 68' όταν οι γηπεδούχοι αξιοποίησαν το μεγάλο κενό που είχαν αφήσει οι αντίπαλοί τους στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην ισοφάριση, με τον Βέργο να στρώνει στον Ντουάρτε, ο οποίος με εκπληκτικό πλασέ έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Χουτεσιώτη.



Οι «κυανόλευκοι» παρά την ψυχρολουσία κατάφεραν να απαντήσουν στα... καπάκια (71'), σε μια φάση που θύμισε αρκετά εκείνη του 20': Ο Μελίσσας απέκρουσε σε πρώτο χρόνο την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άοσμαν, ωστόσο δεν μπόρεσε να απαντήσει και στο διαγώνιο πλασέ που έπιασε εν συνεχεία ο Ντάλσιο, ο οποίος σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του.



Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 75', με τον Ρομαό να αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο εκτός φάσης στον Βέργο και να αποβάλλεται. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν εν μέρει το πλεονέκτημα που απέκτησαν, καθώς έφτασαν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ, αλλά είδαν τον Μόρσεϊ να αστοχεί τόσο στο 78', όσο και στο 85'.



Κι αφού δεν μπόρεσε να καθαρίσει το ματς, ο Παναιτωλικός είδε στο 90' τον Νίκο Βαφέα, ο οποίος είχε περάσει ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν στον αγωνιστικό χώρο, να πιάνει το σουτ εκτός περιοχής και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κάνουν την ολική ανατροπή, χωρίς αποτέλεσμα όμως, με τον αγώνα να λήγει στο 2-2.



ΜVP: Μπαίνει και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα σκοράρει για το 2-2. Δεν γίνεται να μη λάβει τη διάκριση ο Νίκος Βαφέας, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν!

Η σφυρίχτρα: Σε ό, τι αφορά το πέναλτι που κέρδισε ο Παναιτωλικός στο 44', υπάρχει επαφή μεταξύ του Ρομαό και του Κορνέλιους εντός της περιοχής του Ιωνικού. Ωστόσο, είναι σχεδόν ανεπαίσθητη, με τον αμυντικό των γηπεδούχων να πέφτει αρκετά εύκολα. Η δεύτερη κίτρινη που δέχτηκε ο Ρομαό είναι σωστή, όμως σε περίπτωση που δεν υπήρχε παράβαση στο 44' (όπου είδε την πρώτη), δεν θα έπρεπε να είχε αποβληθεί. Οι Αγρινιώτες ζήτησαν πέναλτι και στο 78' με το σκορ στο 2-1 για μαρκάρισμα του Μύγα στον Μόρσεϊ. Δύσκολη φάση μεν, όμως δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου):
Μελίσσας - Αποστολάκης, Βργκοτς, Κορνέλιους, Χουχούμης - Φλόρες, Αντούνες - Ντουάρτε (82' Λούι), Μεντόσα (60' Μπαρμπόσα), Μόρσεϊ (88' Τσιγγάρας) - Καρέλης (60' Βέργος).

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Ροντρίγκεζ, Περέιρα, Χρ. Μπελεβώνης, Μαλής, Μπακαδήμας.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης - Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες (89' Καμπράλ), Βαλεριάνος - Κάνιας (89' Ματσούκας), Ντάλσιο, Κιάκος (61' Μάναλης) - Άοσμαν (90'+3' Γκοτσούλιας), Λένις (89' Βαφέας).

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Αναγνωστόπουλος, Τσιριγώτης, Κωνσταντινίδης, Πογοσιάν.

Διαιτητής: Τσακαλίδης
Βοηθοί: Στεφανής, Βεργέτης
4ος διαιτητής: Τσαγκαράκης
VAR: Παπαπέτρου

Εδώ μπορείτε να δείτε το live της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x