Stoiximan Super League

Απτόητος ο… αδιόρθωτος ΠΑΟΚ!

Εάν και παρουσίασε μεγάλα κενά για ακόμα ένα ματς, ο ΠΑΟΚ πέρασε (1-2) με γκολ του Σίντκλεϊ (80') από το γήπεδο του Παναιτωλικού. Άνοιξε το σκορ ο Μιτρίτσα (32'), ισοφάρισε ο εξαιρετικός Ντίας (59').

Το έκανε πάλι! Νικητής πέρασε κι από το Αγρίνιο ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε 2-1 επί του Παναιτωλικού στο πλαίσιο της 3ης (εμβόλιμης) αγωνιστικής της Super League 1. Παρότι παρουσίασε κακό πρόσωπο στο δεύτερο μέρος και μεγάλα αμυντικά κενά, ο Σίντκλεϊ του χάρισε τη νίκη στο 80', με τον Πασχαλάκη να προβαίνει και πάλι σε καίριες αποκρούσεις.

Ο Μιτρίτσα άνοιξε το σκορ στο 32', με τους Αγρινιώτες να ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοσή τους στις αρχές του δεύτερου μέρους, φτάνοντας στην ισοφάριση με τον εξαιρετικό Ντίας στο 59'. Αποχώρησε νευριασμένος με τις διαιτητικές αποφάσεις πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου o Γιάννης Αναστασίου, επιστρέφοντας στο δεύτερο.

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη και έξι βαθμοί για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πλέον στρέφει την προσοχή του στο κυριακάτικο (26/9, 20:30) ντέρμπι με την ΑΕΚ. Στους τέσσερις πόντουςπαρέμεινε ο Παναιτωλικός.



Στο… μυαλό των κόουτς:

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναιτωλικό με σύστημα 4-2-3-1 και με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς με τον Ατρόμητο (Βργκοτς, Τσιγγάρας, Ντουάρτε και Βέργος αντί των Μαλή, Βαρόνε, Μεντόσα και Καρέλη). Συγκεκριμένα, ο Ροντρίγκεζ ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Λούι, Κορνέλιους, Βργκοτς και Χουχούμης. Δίδυμο στα χαφ ήταν οι Φλόρες και Τσιγγάρας. Μπροστά τους κινούταν ο Ντίας, ο οποίος είχε δεξιά τον Μόρσεϊ, αριστερά τον Ντουάρτε (άλλαζαν θέσεις με τον Μόρσεϊ), ενώ στην κορυφή άρχισε ο Βέργος.

Από την άλλη, ο Ρασβάν Λουτσέσκου επέλεξε 4-2-3-1 και τριάδα για τα χαφ, επιλέγοντας τον Αουγκούστο αντί του Μπίσεσβαρ και δύο ακόμα διαφοροποιήσεις σε σχέση με την αναμέτρηση της Τρίπολης με τον Αστέρα. Ο Πασχαλάκης υπερασπίστηκε την εστία. Ο Τέιλορ άρχισε ως δεξί μπακ αντί του τραυματία Βιεϊρίνια. Οι Βαρέλα και Μιχαηλίδης παρέμειναν στα στόπερ, με τον Σίντκλεϊ να βρίσκεται στο αριστερό άκρο. Οι Σβαμπ και Κούρτιτς ήταν στα χαφ, έχοντας μαζί τους σε πιο προωθημένο ρόλο τον Αουγκούστο. Δεξιά στην τριάδα πίσω από τον φορ ήταν ο Μουργκ, ο Μιτρίτσα αριστερά, με τον Άκπομ να αρχίζει στην κορυφή αντί του Σφιντέρσκι.

Το ματς:

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αρκετά ορεξάτος στο παιχνίδι, προσπαθώντας να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Μάλιστα, μόλις στο 2’ είχε την πρώτη του καλή στιγμή, απειλώντας με το διαγώνιο σουτ του Μουργκ. Τόσο αυτή η στιγμή, όσο και η επόμενη καλή για τους φιλοξενούμενους στο 15' (σουτ από τον Αουγκούστο, ύστερα από γύρισμα του Μιτρίτσα), δημιουργήθηκαν από τα άκρα. Σε αμφότερες, όμως, επενέβη ο Ροντρίγκεζ.

Όσο περνούσαν τα λεπτά ο Παναιτωλικός ισορροπούσε το ματς, εκμεταλλευόμενος τα κενά στην άμυνα του ΠΑΟΚ, έχοντας και τις στιγμές του. Στις περισσότερες εξ αυτών (17’, 24’ και 27’) πρωταγωνίστησαν οι Μόρσεϊ, Βέργος και Ντίας.

Εντέλει, εκείνος που κατάφερε να βρει πρώτος το γκολ ήταν ο «δικέφαλος του Βορρά» στο 32'. Ο Αουγκούστο έβγαλε υπέροχη 25αρα μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, βρίσκοντας τον Μιτρίτσα που σκόραρε με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι.



Ο Αναστασίου έφυγε πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους διαμαρτυρόμενος για τις διαιτητικές αποφάσεις, έχοντας μάλιστα και συζήτηση σε έντονο ύφος με τον Ρασβάν Λουτσέσκου (περνώντας μπροστά από τον πάγκο του ΠΑΟΚ). Έτσι, δεν κατάφερε να δει την τεράστια χαμένη ευκαιρία του Μόρσεϊ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ωστόσο, επέστρεψε κανονικά για το δεύτερο μέρος.



Ο Παναιτωλικός άρχισε με τον Μεντόσα αντί του Μόρσεϊ στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας αρκετά απειλητικές διαθέσεις. Εκείνος που είχε, βέβαια, την πρώτη καλή στιγμή ήταν ο ΠΑΟΚ με το ανέβασμα και το διαγώνιο σουτ του Τέιλορ (47').

Ωστόσο, εν συνεχεία ακολούθησε ένα κρεσέντο ευκαιριών για την ομάδα του Αγρινίου. Ο Ντίας απείλησε αρχικά στο 52', για να έρθει η φάση του 59', όπου ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και πρώτη κεφαλιά του Βέργου, πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, σκοράροντας με κεφαλιά.



Κι άλλες καλές στιγμές από Παναιτωλικό (62' με εντυπωσιακή εκτίναξη του Πασχαλάκη στο μακρινό σουτ του Λούι και 66' με Ντουάρτε). Ο Ρασβάν Λουτσέσκου ανακάτεψε την τράπουλά του, έριξε εντός αγωνιστικού χώρου τους Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Εσίτι και Σφιντέρσκι, παραμένοντας όμως με ένα φορ. Εντέλει, εκείνος που φρόντισε να του αποβάλει το άγχος ήταν ο Σίντκλεϊ στο 80'. Ο αριστερός μπακ των φιλοξενούμενων προωθήθηκε και με σουτ εντός της περιοχής με το δεξί έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Πασχαλάκης στο 88' είπε «όχι» με το στήθος στην τεράστια ευκαιρία του Καρέλη με την κοντινή προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ματς, με τον ΠΑΟΚ να φεύγει νικητής.

MVP: Οι δύο κορυφαίοι του παιχνιδιού ήταν αναμφισβήτητα οι Ακουγκούστο και Ντίας, οι οποίοι πέρα από την στατιστική απεικόνιση (ασίστ και γκολ, αντίστοιχα), πραγματοποίησαν συνολικά πολύ καλή εμφάνιση. Ο τίτλος πηγαίνει στον πρώτο, λόγω του αποτελέσματος.

Η «σφυρίχτρα»: Ο Γιάννης Αναστασίου αποχώρησε διαμαρτυρόμενος με αφορμή ένα φάουλ που ζήτησε υπέρ της ομάδας του. Ωστόσο, δεν υπήρξε κάποια κρίσιμη φάση, στην οποία να λάθεψε ο Στέφανος Κουμπαράκης, ο οποίος έτσι κι αλλιώς δεν είχε δύσκολο ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου):
Ροντρίγκεζ - Λούι, Κορνέλιους (85' Μαλής), Βργκοτς, Χουχούμης – Φλόρες (69' Βαρόνε), Τσιγγάρας (85' Καρέλης) – Ντουάρτε (81' Μπαρμπόσα), Ντίας, Μόρσεϊ (46' Μεντόσα) - Βέργος.

Στον πάγκο για τον Παναιτωλικό έμειναν: Παρδαλός, Αποστολάκης, Μπελεβώνης, Αντούνες.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ – Σβαμπ (71' Εσίτι), Κούρτιτς – Μουργκ (63' Α. Ζίβκοβιτς), Αουγκούστο, Μιτρίτσα (63' Μπίσεσβαρ) – Άκπομ (71' Σφιντέρσκι).

Στον πάγκο για τον ΠΑΟΚ έμειναν: Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Μιχάι, Τσιγγάρας, Κούτσιας.

Διαιτητής:
Στέφανος Κουμπαράκης
Α' βοηθός: Βασίλειος Μωϋσιάδης
Β' βοηθός: Θεόφιλος Μωΰσιάδης
4ος διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης
VAR: Βασίλειος Φωτιάς
AVAR: Μιχαήλ Παπαδάκης.


Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x