Stoiximan Super League

Χαμένες ευκαιρίες και λευκή ισοπαλία για Παναιτωλικό και ΠΑΣ

Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα είχαν καλές στιγμές, αλλά δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν, μένοντας ισόπαλοι χωρίς τέρματα στο Αγρίνιο (0-0).

Έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και έμειναν ισόπαλοι χωρίς τέρματα Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα (0-0).

Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, με τους Αγρινιώτες να ξεκινούν τη σεζόν χωρίς νίκη στην έδρα τους και τους φιλοξενούμενους να μένουν αήττητοι στα δύο πρώτα τους παιχνίδια στη Stoiximan Super League.

Συνέβη το... απίθανο στο 65', σε φάση που δεν γίνεται αντιληπτό αν έχουν σκοράρει οι γηπεδούχοι με τον Καρέλη, ενώ στη συνέχεια οι Γιαννιώτες βρήκαν το γκολ με τον Γκάρο, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ.

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Ντίας για τα «καναρίνια», που έδειξε τα εξαιρετικά στοιχεία που διαθέτει, μεστή εμφάνιση του Σόρια για τους φιλοξενούμενος, που βοήθησε σημαντικά σε άμυνα και επίθεση.

Στο μυαλό των κόουτς:

Με 3-5-2 παρέταξε τον Παναιτωλικό ο Γκάμπριελ Σούρερ, με τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, τους Μλάντεν, Μαλή, Μπ. Ντουάρτε στο κέντρο της άμυνας, τους Λιάβα-Τορεχόν σε ρόλο μπακ-χαφ, τους νεοαποκτηθείς Μπαλντασάρα, Πέρες με τον Τσιγγάρα στον άξονα και τον Ντίας πίσω από τον προωθημένο Καρέλη.

Με 4-3-3 κατέβασε τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Γκάμπριελ Σούρερ, με τον Κλέιμαν στο τέρμα, τους Σόρια, Παντελάκη, Εραμούσπε, Τσαούση στην άμυνα, τους Ριένστρα, Τζίνο, Λιάσο στη μεσαία γραμμή και τους Τζίμα, Παμλίδη και Λεό στην επίθεση.

Το ματς

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι με καλό ρυθμό, αλλά χωρίς να υπάρχει κάποια σημαντική ευκαιρία στο πρώτο 20λεπτό. Στο 23’, ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό. Ο Ντίας έγινε κάτοχος της μπάλας εντός περιοχής αποφεύγοντας δύο παίκτες του ΠΑΣ συνέκλινε κεντρικά, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο, με τον Κλέιμαν να μπλοκάρει.

Στο 26’, ήταν η σειρά του ΠΑΣ να χάσει μία σημαντική ευκαιρία. Ο Λέο έκανε ωραία ενέργεια, έφτασε έξω από την περιοχή των γηπεδούχων και την κατάλληλη στιγμή «έσπασε» την μπάλα στον Τζίνο, με τον Καπίνο να βγαίνει έγκαιρα και να απομακρύνει το σουτ του Ουρουγουανού.





Η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος άνηκε στον Παναιτωλικό, που απείλησε δις. Αρχικά, ο Ντίας εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του ΠΑΣ και πλάσαρε από πλάγια θέση, με τον Κλέιμαν να τον νικά σε τετ-α-τετ. Στην συνέχεια, ο Πέρες σούταρε στην κίνηση από καλή θέση εντός περιοχής, μετά από σέντρα του Τορεχόν, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα χωρίς να υπάρχει σκορ.

Ο Παναιτωλικός είχε καλή στιγμή να ανοίξει το σκορ στο 54’. Ο Ντίας βρήκε τον Καρέλη εκτός περιοχής, εκείνος έφερε την μπάλα μπροστά του, αλλά το σουτ που έκανε ήταν αδύναμο, με τον Κλέιμαν να μπλοκάρει εύκολα. Στο 59ο λεπτό, ο Λιάβας τροφοδότησε με ωραία κάθετη τον Μπαλντασάρα, που σούταρε από πλάγια θέση εντός περιοχής, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να μπλοκάρει ξανά.

Στο 64’ υπήρξε μία πολύ περίεργη φάση. Αρχικά, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μια ανάσα από το 1-0: Το σουτ του Καρέλη κόντραρε πάνω στον Σόρια, με τον Έλληνα φορ να παίρνει το «ριμπάουντ» και να εκτελεί εκ νέου. Ο Κλέιμαν απέκρουσε ενστικτωδώς την μπάλα, η οποία προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι, για να την απομακρύνει ο Τσαούσης πριν εκείνη περάσει ολόκληρη τη γραμμή.

Στην εξέλιξη, η φάση μεταφέρθηκε αμέσως στην απέναντι περιοχή, με τους φιλοξενούμενους να τρέχουν αντεπίθεση. Ο Σόρια έκανε ωραίο γέμισμα από δεξιά, με τον Γκάρο να παίρνει την κεφαλιά και να σκοράρει.

Αμέσως, υπήρξε διακοπή για αρκετά λεπτά, καθώς εξετάστηκαν και οι δύο φάσεις. Αφενός, λοιπόν, το γκολ της ομάδας των Ιωαννίνων ακυρώθηκε για οφσάιντ, αφετέρου θεωρήθηκε ότι η μπάλα στην πρώτη περίπτωση δεν είχε περάσει τη γραμμή.



Στη συνέχεια, το σουτ του Ντίας από πλάγια θέση δεν βρήκε στόχο στο 73’, ενώ ο Καπίνο σταμάτησε το επικίνδυνο διαγώνιο σουτ του Σόρια από τα δεξιά στο 88’.

Η τελευταία καλή στιγμή άνηκε στον Παναιτωλικό, που πήγε να πάρει το παιχνίδι στις καθυστερήσεις. Στο 90’+1’, ο Μπαλντασάρα έκανε σέντρα-σουτ, ο Πέδρο προσπάθησε να νικήσει τον Κλέιμαν με τακουνάκι από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να περνά εκατοστά δίπλα από το δοκάρι. Έτσι, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρχει σκορ.



MVP: Ο Σέρχιο Ντίας είχε πολύ καλή παρουσία, δείχνοντας πως θα αποτελέσει μόνιμη πηγή κινδύνου για τις αντίπαλες άμυνες. Ήταν μέσα σχεδόν σε όλες τις φάσεις, ενώ έδειξε και την φοβερή τεχνική του κατάρτιση, στην υπέροχη υποδοχή που κάνει πριν δώσει την μπάλα στον Καρέλη, στο γκολ που δεν μέτρησε για τους Αγρινιώτες.

Η σφυρίχτρα: Ο Κατοίκος δεν είχε εύκολο έργο στο Αγρίνιο, με αποκορύφωμα τη φάση του 65' που γίνεται ο κακός... χαμός. Βέβαια, δεν ήταν δική του ευθύνη, αλλά των βοηθών και του VAR. Πάντως δεν υπάρχει κάποιο καθαρό ριπλέι, ούτε goal line technology για να αποδειχθεί αν πέρασε η μπάλα (η όχι) τη γραμμή στην προσπάθεια του Καρέλη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Γκαμπριέλ Σούρερ): Καπίνο, Λιάβας (72' Μπακάκης), Ντουάρτε, Μλάντεν, Μαλής, Τορεχόν (72' Χουάνπι), Τσιγγάρας, Μπαλντασάρα, Πέρες, Ντίας (85' Σενγκέλια), Καρέλης (85' Πέδρο).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Λιάσος, Ριένστρα, Τζίνο, Παμλίδης (79' Ροσέρο), Τζίμας (94' Μπάλαν), Λεό (57'Γκάρο).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x