Stoiximan Super League

Ταφόπλακα στα όνειρα του Παναθηναϊκού για τίτλο από τον Άρη

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν εκμεταλλεύθηκε την ήττα της ΑΕΚ αλλά έχασε ξανά (0-1), με το γκολ του Ζαμόρα στο 2’ να δίνει τη νίκη στον Άρη, βάζοντας τέλος στις ελπίδες για κατάκτηση του φετινού τίτλου!

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τον Παναθηναϊκό που έχασε με 1-0 από τον Άρη, στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League και… πέταξε τις όποιες ελπίδες -έχοντας πλέον μόνο μαθηματικές- για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν το γκολ που έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση μόλις στο 2’, με τον Ζαμόρα, ενώ είχαν και δοκάρι σε προσπάθεια του ίδιου παίκτη, στο 52’.

Κατώτεροι των περιστάσεων σε δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι οι «πράσινοι», που… κατάφεραν να χάσουν βαθμούς από έναν «αδιάφορο» αντίπαλο, με την εικόνα τους να βαραίνει τόσο τον προπονητή όσο και τους παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός έπεσε στην τρίτη θέση με 71 βαθμούς και αντιμετωπίζει τον -ισόβαθμο- ΠΑΟΚ εκτός έδρας στις 15 Μαΐου. Ενώ ο πέμπτος Άρης, που ανέβηκε στους 52 πόντους, αγωνίζεται στη Λαμία, την ίδια ημέρα.

Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-3-3, τον Ντραγκόφσκι στην εστία και τους Κώτσιρα, Αράο, Ούγκο και Μλαντένοβιτς τετράδα στα μετόπισθεν. Ο Τσέριν ήταν ο «κόφτης», έχοντας μπροστά του Βιλένα και Μπακασέτα, με τους Λημνιό-Βέρμπιτς στα «φτερά» και τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Άρης από την άλλη «κατέβηκε» με σύστημα 4-2-3-1 και τον Κουέστα κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Μοντόγια συνέθεσαν την τετράδα στην άμυνα. Ζουλ και Νταρίντα ήταν οι δύο στον άξονα, με τους Σουλεϊμάνοφ Γκαρθία και Σαβέριο στην τριάδα πίσω από τον Μορόν, ο οποίος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς:
Με… γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η αναμέτρηση, καθώς ο Άρης ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 2’. Όταν από σέντρα του Γκαρθία από δεξιά, ο Ζαμόρα με κεφαλιά έξω από την μικρή περιοχή νίκησε τον Ντραγκόφσκι, πετυχαίνοντας το 0-1!



Χρειάστηκε να περάσει ένα πεντάλεπτο για να συνέλθει από την ψυχρολουσία ο Παναθηναϊκός. Ωστόσο, παρότι συνέχισε να δείχνει «μουδιασμένος», είχε μέσα σε ένα τρίλεπτο τρεις ευκαιρίες για να ισοφαρίσει…

Αρχικά με την κεφαλιά του Ούγκο, από κόρνερ του Μπακασέτα από αριστερά, με τον Κουέστα να αποκρούει, στο 8’. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Λημνιός δεν έκανε την προβολή σε κενή εστία, μετά το γύρισμα του Βέρμπιτς από αριστερά. Ενώ στο 11’ ο Τσέριν επιχείρησε το πλασέ από διαγώνια θέση, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.



Το «τριφύλλι» εξακολούθησε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να κυκλοφορεί την μπάλα, κερδίζοντας κι άλλα κόρνερ. Όμως, με τους παίκτες του άξονα, κυρίως, να πιέζουν ψηλά ήταν και ευάλωτο στις γρήγορες μεταβάσεις του αντιπάλου του.

Ήταν, δε, εκείνο που είχε την επόμενη καλή στιγμή, ξανά από εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα, με τον Ούγκο να παίρνει μια ακόμα κεφαλιά, αλλά τον Μπράμπετς να απομακρύνει την μπάλα, στο 20ο λεπτό.

Μάλιστα, δύο λεπτά μετά, λίγο έλειψε να γίνει και το 0-2 από το… πουθενά. Ή, αν προτιμάτε από ένα απρόσμενο λάθος του Ντραγκόφσκι, ο οποίος έχασε την μπάλα από τα χέρια του μετά από έξοδο. Δίνοντας την ευκαιρία στον -βιαστικό- Ζαμόρα να σουτάρει εντός περιοχής, για να σώσει με προβολή ο Ούγκο!



Οι «κίτρινοι» συνέχισαν να περιμένουν τον αντίπαλο τους πίσω από την μπάλα, ψάχνοντας κάποια καλή αντεπίθεση, ενώ παράλληλα κατάφεραν να βγάλουν… αναίμακτα και τις νέες κεφαλιές των Βέρμπιτς-Αράο, πριν το ημίωρο.

Με το σκηνικό να παραμένει ίδιο και στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, καθώς η καλή αμυντική λειτουργία του Άρη και η έλλειψη δημιουργίας από πλευράς Παναθηναϊκού, επέτρεψε ένα αναιμικό σουτ του Ιωαννίδη και μια εντελώς άστοχη κεφαλιά του Ούγκο, που δεν στάθηκαν ικανά να προβληματίσουν τον Κουέστα, στο 35’ και στο 41’ αντίστοιχα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αλλαγές από τον Τερίμ και διαφοροποίηση του συστήματος των «πράσινων» σε 4-1-3-2, μετά την είσοδο των Σπόραρ και Μαντσίνι στο ματς.

Η πίεση της ομάδας του, όμως, έφερε κάποια επιπόλαια τελειώματα στην επίθεση από τους Βιλένα-Σπόραρ, καθώς και… παραλίγο το 0-2, στο 52’.
Όταν ο Ζαμόρα με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ντραγκόφσκι, ενώ στην επαναφορά ο Γκαρθία σούταρε άουτ!



Δύο λεπτά μετά, ακολούθησε η μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού για την ισοφάριση, με τον Σπόραρ να προλαβαίνει μεν την έξοδο του Κουέστα, αλλά να πλασάρει άστοχα...

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Μάντζιος έκανε διπλή αλλαγή, βάζοντας τον Ροζ και γυρνώντας τον σχηματισμό των φιλοξενούμενων σε 3-4-3.

Για να ακολουθήσει η «απάντηση» του Τερίμ, με την χρησιμοποίηση και του Γερεμέγεφ, ταυτόχρονα με τους Σπόραρ-Ιωαννίδη, λίγο μετά, σε ένα 3-5-2 και τον τρίτο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τους άλλους δύο.

Με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να γίνουν… φουλ επιθετικοί, αλλά ταυτόχρονα χωρίς να έχουν ένα σωστό πλάνο ανάπτυξης, παίζοντας κυρίως με βαθιές μπαλιές και έχοντας «γυμνό» τον άξονά τους.

Ενώ κατέγραψαν μια ακόμα καλή, διπλή, φάση για να ισοφαρίσουν, στο 69’, αλλά ο Κουέστα έβγαλε το σουτ του Μπακασέτα και στην επαναφορά ο Κώτσιρας σούταρε άουτ. Με τον Σπόραρ να μην μπορεί να κάνει σωστά το πλασέ, στο 71ο λεπτό.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι πάνω στον Τζούριτσιτς, στο 80’. Παράλληλα, είχε και την τελευταία καλή στιγμή έξι λεπτά μετά, όταν από σέντρα του Μαντσίνι, ο Ιωαννίδης σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω στον Κουέστα.



MVP: Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Θεσσαλονικείς ήταν ο Αλβάρο Ζαμόρα, καθώς πέτυχε το γκολ που έμελλε να τους χαρίσει το «τρίποντο». Παράλληλα, ήταν εκείνος ο οποίος είχε και την επόμενη καλύτερη στιγμή της ομάδας του, με το δοκάρι στο 52ο λεπτό και έδωσε πολλές «μάχες» μέχρι να αντικατασταθεί.

Παναθηναϊκός-Άρης 0-1

Η «σφυρίχτρα»: Μετά από ένα… εύκολο πρώτο ημίχρονο, ο Αγκάγεφ σφύριξε πολύ στην επανάληψη. Αιτία τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, κυρίως από τους «κίτρινους», που οδήγησε σε κίτρινες κάρτες αλλά και αρκετές διακοπές, χωρίς τις ανάλογες καθυστερήσεις! Παράλληλα, στην φάση που ζήτησε πέναλτι ο Παναθηναϊκός για ανατροποή του Τζούριτσιτς, ο Αζέρος ρέφερι έδειξε ότι μίλησε με τον VARίστα.

Παναθηναϊκός-Άρης 0-1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Αράο, Ούγκο (80' Βαγιαννίδης), Μλαντένοβιτς, Τσέριν (80' Τζούριτσιτς), Βιλένα (62' Γερεμέγεφ), Μπακασέτας, Λημνιός (46' Μαντσίνι), Ιωαννίδης, Βέρμπιτς (46' Σπόραρ).

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Ρούμπεν, Zέκα, Παλάσιος.

Άρης (Άκης Μάντζιος) : Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Νταρίντα, Ζουλ (72' Ντουκουρέ), Σουλεϊμάνοφ (72'Φετφατζίδης), Γκαρθία (59' Ροζ), Σαβέριο (59' Τζούρασεκ), Ζαμόρα (66' Μορόν).

Έμειναν στον πάγκο: Χουτεσιώτης, Ανσαριφάρντ, Φεράρι, Παναγίδης.

Διαιτητής: Αλιγιάρ Αγκάγεφ (Αζερμπαϊτζάν).

Βοηθοί: Ζεϊνάλ Ζεϊνάλοφ, Ακίφ Εμιράλι (Αζερμπαϊτζάν).

4ος διαιτητής: Φώτης Πολυχρόνης (Πιερίας).

VAR: Καμάλ Ουμουντλού (Αζερμπαϊτζάν).

AVAR: Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών).

Δείτε εδώ την περιγραφή του αγώνα από το Match Centre

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x