Stoiximan Super League

Η κριτική του Παναθηναϊκού: Ένας Χατζηγιοβάνης δεν φτάνει για Ευρώπη!

Ο… έλεγχος των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού στο σημερινό ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, όπου ο Χατζηγιοβάνης ήταν μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος!

Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης, για την 7η αγωνιστική των play-offs του πρωταθλήματος στην Λεωφόρο.

Αποτέλεσμα που ενδέχεται να του στερήσει ουσιαστικά την επιστροφή του στα ευρωπαϊκά γήπεδα τη νέα σεζόν, αφού οι ευκαιρίες να πλησιάσει τους προπορευόμενους και τα παιχνίδια… λιγοστεύουν.

Πλην του Γκορτσίλα, πάντως, ευθύνη για αυτό έχουν και οι περισσότεροι παίκτες του «τριφυλλιού» αφού με εξαίρεση τον αναμφίβολα κορυφαίο Χατζηγιοβάνη κι ενδεχομένως τους Νιάς-Βιγιαφάνιες οι υπόλοιποι κινήθηκαν στη μετριότητα.

Το sport-fm.gr αξιολογεί την παρουσία των παικτών του Λάζλο Μπόλονι στο σημερινό παιχνίδι.

Διούδης (5):
Δεν φέρει ευθύνη για το πρώτο γκολ που δέχτηκε, αφού πρόκειται για… εκτέλεση. Ωστόσο, η εκτέλεση πέναλτι του Μπαράλες δεν ήταν τόσο καλή και ίσως να μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα. Κατάφερε να διατηρήσει το 2-2 στην φάση με το… σόλο του Τασουλή.

Μολό (4): Δεν είχε την συνηθισμένη επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας του ο Γάλλος ακραίος, παρότι ειδικότερα στην επανάληψη «φορτώθηκε» πολύ η πλευρά του. Κάνει την σέντρα στο πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός, ενώ δεν πηδάει για κεφαλιά πριν τον Σουάρεθ.

Βέλεθ (4):
Μέτρια εμφάνιση από τον Ισπανό στόπερ, ο οποίος «κοιμάται» όπως και όλοι οι συμπαίκτες του στην φάση του 0-1, ενώ γενικά δείχνει να είναι ένα κλικ πιο πίσω στις περισσότερες φάσεις. Θα μπορούσε να «γραψει» μια ασίστ αν ο Ενγκμπακοτό ήταν εύστοχος στο 34’.

Πούγγουρας (3): Ακόμα χειρότερα τα πράγματα για τον Έλληνα αμυντικό, ο οποίος πρωταγωνίστησε εν μέρει λόγω και της ενέργειάς του στο ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε ο Γκορτσίλας. Ενώ «χάλασε» και την φάση όπου ο Καρλίτος είχε το δοκάρι, αλλάζοντας πορεία στην μπάλα.

Χουάνκαρ (5): Πήρε ουσιαστικά όλη την αριστερή πτέρυγα, δεδομένου ότι ο Ενγκμπακοτό έκλεινε πολύ κεντρικά. Παραχώρησε το κόρνερ από το οποίο προήλθε το γκολ του Αστέρα, έστω και σε δεύτερο χρόνο, ενώ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3-2, σουτάροντας με το «κακό» του πόδι.

Νιάς (7):
Καλή παρουσία στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ως εξάρι και μάλιστα με… αυξημένες αρμοδιότητες, λόγω του ότι το σχήμα του Παναθηναϊκού ήταν πιο επιθετικό από ότι συνήθως. Κέρδισε πολλές μπάλες, κάλυψε τους χώρους αποτελεσματικά και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει.

Αλεξανδρόπουλος (6):
Μπήκε στην 11άδα από το… παράθυρο αντί του τραυματία Μαουρίσιο χωρίς να κάνει το πολύ καλό ματς αλλά ούτε να είναι και από τους εντελώς αρνητικούς. Βοήθησε στο να μην δεχτεί η ομάδα του φάσεις από τους Αρκάδες αλλά… μέχρι εκεί.

Βιγιαφάνιες (7): Καλή απόδοση από τον Αργεντινό άσο, ο οποίος έπαιξε περισσότερο σαν «δεκάρι» για μια ακόμα φορά κι έδειξε πόσο πολύτιμος είναι για τον Παναθηναϊκό. Βγάζει την ασίστ για το 1-1, ενώ είχε συμβολή στην κυκλοφορία της μπάλας και προσπάθησε αρκετά για το 3-2.

Ενγκμπακοτό (5): Για πρώτη φορά βασικός μετά τις 28 Φεβρουαρίου και το ματς με την ΑΕΚ ο Κονγκολέζος εξτρέμ έχασε τον παίκτη του στο ξεκίνημα της φάσης του 0-1, μια ευκαιρία για να σκοράρει ο ίδιος στο 34’ κι ενώ ενδιάμεσα πήγε να «σερβίρει» το 1-1 στον Μακέντα.

Μακέντα (6): Δεν κατάφερε να σκοράρει ο Ιταλός στράικερ, αφού δεν τροφοδοτήθηκε κιόλας, αλλά είχε συμμετοχή σε δύο πολύ καλές φάσεις. Αφού είναι μέσα σε αυτήν που ο ΠΑΟ κερδίζει το πέναλτι για το 2-2 ενώ δίνει φοβερή ασίστ στον Χουάνκαρ στο 63ο λεπτό.

Χατζηγιοβάνης (8): Δίχως καμία αμφιβολία, ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου σήμερα! Πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, αποτέλεσε διαρκή πηγή κινδύνων για τον Αστέρα από την αριστερή πτέρυγα, είχε πολλή διάθεση, ενώ βοήθησε και στα μετόπισθεν για όσο βέβαια είχε δυνάμεις.

Καρλίτος (6): Μπήκε στο 66ο λεπτό στη θέση του Μακέντα, παίρνοντας θέση στην κορυφή της επίθεσης της ομάδας του, σε μια αλλαγή προσώπων. Δεν φάνηκε ιδιαίτερα, είχε όμως, μια φάση με το δοκάρι κι άλλη μια όπου έβγαλε τον Σανκαρέ… φάτσα με το 3-2.

Καμπετσής (4):
Πήρε θέση στον αγωνιστικό χώρο στο 73’, αντικαθιστώντας τον Ενγκμπακοτό, επίσης σε μια κίνηση στην λογική του φρεσκαρίσματος. Αργότερα, βέβαια, έπαιξε δίπλα στον Καρλίτος, χωρίς όμως να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Σανκαρέ (-): Η είσοδός του στο ματς έγινε στο 81’, αντί του Πούγγουρα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να βαθμολογηθεί. Θα μπορούσε να γίνει… ήρωας, ωστόσο, αλλά κατάφερε κι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο 90ο λεπτό.

Αϊτόρ (-):
Απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα ο Ισπανός εξτρέμ, μπήκε κι αυτός στο 81’ στη θέση του Αλεξανδρόπουλου, όταν ο Λάζλο Μπόλονι θέλησε να τα παίξει… όλα για όλα.

Μπόλονι (6): Ο Ρουμάνος τεχνικός παρέταξε μια αρκετά επιθετικογενή 11άδα για πρώτη φορά επί των ημερών του. Ξεκίνησε τους Χατζηγιοβάνη-Ενγκμπακοτό στα άκρα, έβαλε και τον Βιγιαφάνιες πιο μπροστά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν τον δικαίωσε ούτε και αυτή την φορά, παρότι το… έψαξε περισσότερο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x