Stoiximan Super League

Παναθηναϊκός: Τακτική από τον Γιοβάνοβιτς και δουλειά σε πρέσινγκ-ανάπτυξη

Συνεχίστηκε η σκληρή δουλειά για τους παίκτες του Παναθηναϊκού στην Αυστρία. Έμφαση στο πρέσινγκ απέναντι σε τριάδα στην άμυνα από τον Γιοβάνοβιτς. Αποστολή: Διονύσης Δεσύλλας.

Προπόνηση με δύο διαφορετικές ασκήσεις περιελάμβανε το απογευματινό πρόγραμμα των παικτών του Παναθηναϊκού επί αυστριακού εδάφους, στην 7η ημέρα προετοιμασίας στο Τιρόλ.

Μετά το καθιερωμένο ζέσταμα, οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και έπαιξαν σε μικρό χώρο με τέσσερις εστίες. Γκολκίπερ ήταν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Διούδης και Χριστογεώργος, με τα γκρουπ των παικτών να προσπαθούν να σκοράρουν στις δύο εστίες με περιορισμό τρεις πάσες.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδινε εντολές και ζητούσε από τους ποδοσφαιριστές να γίνονται όλο και καλύτεροι στην άσκηση. «Είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να παίξετε καλύτερα. Θέλω να παίξτε πιο απλά, να βάλετε περισσότερα γκολ σε αυτές τις καταστάσεις. Να αλλάζετε από τη μία πλευρά στην άλλη, χωρίς να χάνετε την μπάλα εύκολα. Παίξτε πιο απλά, πάμε άλλο ένα», ήταν τα λόγια του έμπειρου κόουτς.

Οι ομάδες ήταν οι παρακάτω:

Πορτοκαλί: Σένκεφελντ, Πούγγουρας Σιδεράς, Γκάνεα, Βαγιαννίδης, Τσέριν, Ρούμπεν, Κρυπαράκος, Καρλίτος, Καμπετσής,

Πράσινοι: Μάγκνουσον, Σάρλια, Χουάνκαρ, Κώτσιρας, Αλεξανδρόπουλος, Ηλιάδης, Φρόκου, Κουρμπέλης, Σαρδέλης, Παλάσιος, Ιωαννίδης.

Ο Αϊτόρ είχε τον ρόλο του μπαλαντέρ.

Οι πορτοκαλί επικράτησαν 5-3. Ο Καρλίτος σημείωσε δύο γκολ, άλλα τόσα ο Μάγκνουσον, ενώ από ένα έβαλαν οι Σαρδέλης, Βαγιαννίδης, Πούγγουρας. Σκόραρε, επίσης, ο Αϊτόρ για τους πορτοκαλί.

Συνέχεια στη δουλειά στο πρέσινγκ και την καλή κυκλοφορία


Ακολούθησε η τελευταία και βασική άσκηση, που έγινε σε μεγαλύτερους χώρους και σε τρεις εστίες. Ο Γιοβάνοβιτς έβαλε την ομάδα που υπερασπιζόταν τη μία εστία να παίξει με τριάδα στην άμυνα, πρώτα σε σχηματισμό 3-4-3 και στη συνέχεια σε 3-5-2.

Ο σκοπός της άσκησης ήταν η πίεση στην κυκλοφορίας της μπάλας απέναντι στην ομάδα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και το σωστό πρέσινγκ. «Δεν θέλω η μπάλα να γυρίζει πίσω στον τερματοφύλακα. Θέλω να βρίσκουμε τη λύση με άλλον τρόπο στην κυκλοφορία μας», τόνιζε στους ποδοσφαιριστές του ο Γιοβάνοβιτς.

Σκόραραν οι Βαγιαννίδης, Καρλίτος, Αλεξανδρόπουλος και Φρόκου.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x