Stoiximan Super League

Παναθηναϊκός: Η δημοπράτηση και τα επόμενα βήματα για το πράσινο «παλάτι» στον Βοτανικό

Τρέχουν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες για τον Βοτανικό! Ποια είναι τα επόμενα βήματα για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Μετά τη σημερινή (17/10) έναρξη, ουσιαστικά, της δημοπράτησης για τον Βοτανικό και τη συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, στον χώρο όπου θα χτιστεί το γήπεδο, περνάμε στην πράξη! Όπου «πράξη», φυσικά, βάλτε τα επόμενα βήματα, που απομένουν, πριν από την έναρξη των εργασιών.

Καταρχάς, η τυπική έναρξη της δημοκρατικής διαδικασίας θα γίνει τις επόμενες ημέρες με τη δημοσίευσή της. Ουσιαστικά, άρχισε από σήμερα μετά τη συνεδρίαση από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Αθηναίων.

Από εκεί και πέρα, το επόμενο διάστημα θα καταθέσουν τις προσφορές οι υποψήφιοι ανάδοχοι για το έργο. Στα μέσα Δεκέμβρη θα προκύψει ο προσωρινός ανάδοχος, ο οποίος θα «τρέξει» τις επόμενες διαδικασίες και εντέλει θα χτίσει το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο στον Βοτανικό.

Θα ακολουθήσει η αναθεώρηση της άδειας. Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, τότε στη συνέχεια θα αρχίσουν τα έργα στον Βοτανικό.

Αυτά, αναφορικά, με το ποδοσφαιρικό γήπεδο, διότι, όπως είναι γνωστό, υπάρχουν και οι εγκαταστάσεις του Α.Ο., αλλά και τα έργα υποδομής.

Μιλάμε για διαφορετικές περιπτώσεις, φυσικά. Το γήπεδο του Ερασιτέχνη το «τρέχουν» οι τράπεζες ως ιδιοκτήτες του εμπορικού κέντρου, ενώ για τα έργα υποδομής αναμένεται μια ξεχωριστή δημοπράτηση, η οποία θα αρχίσει σύντομα, πιθανότατα στο επόμενο 20ήμερο.

Ο μεγάλος στόχος είναι μέσα στο 2023 να αρχίσουν τα έργα για το ποδοσφαιρικό γήπεδο, ιδανικά το καλοκαίρι, και 36 μήνες μετά το νέο πράσινο «παλάτι» να είναι έτοιμο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x