Stoiximan Super League

Παναθηναϊκός: Η δουλειά του Γιοβάνοβιτς στο 3-4-3 και το μαχητικό πνεύμα

Η συγκέντρωση που έδειξε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Άρη, παρα τα πολλά και σημαντικά προβλήματα, ήταν αξιοζήλευτη.

Πλην της ισοπαλίας (0-0) με τον Άρη που κρατάει ζωντανό τον Παναθηναϊκό στη μάχη για την Ευρώπη, οι «πράσινοι» κρατούν πολλά περισσότερα από το ματς. Παρά τα πολλά προβλήματα και τις απουσίες λόγω ίωσης και τραυματισμών, οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» παρουσίασαν ένα πρόσωπο με πολλή… σκληράδα, αυτοπεποίθηση, αλλά και συγκέντρωση.

Η ομάδα συσπειρώθηκε. Δεν έμεινε στα προβλήματα, κάτι που ζήτησε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τους παίκτες του κατά την ομιλία του πριν από τον αγώνα, δίνοντάς τους το σύνθημα για να τα δώσουν όλα στο γήπεδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες να πάνε με περίσσια αυτοσυγκέντρωση και μαχητική διάθεση στην αναμέτρηση και να μην παρουσιάσουν μια soft εικόνα, όπως σε αρκετά άλλα παιχνίδια εκτός έδρας. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, υπάρχει ικανοποίηση για αυτή τη λογική με την οποία αντιμετώπισε το ματς της Θεσσαλονίκης ο Παναθηναϊκός και το πνεύμα που μπορεί να αποτελέσει «οδηγό» ενόψει της συνέχειας.

Η τριάδα στην άμυνα και η συνέχεια
Το 3-4-3 που επέλεξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αιφνιδίασε τον Άρη και τον μπλόκαρε. Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι μπορεί να παίξει και διαφορετικά, ανάλογα με τις συνθήκες ενός αγώνα. Ο Σέρβος δούλεψε τις τελευταίες ημέρες με τους παίκτες του τη συγκεκριμένη τακτική και παρουσίασε στο γήπεδο μια ομάδα «τετράγωνη» και δυσκολοκατάβλητη.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το «τριφύλλι» να απειληθεί μόλις μια φορά και φυσικά να μη δεχθεί γκολ, κάτι που αποτέλεσε τον πρώτο στόχο με βάση τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί. Δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε ξανά τέτοιου τύπου σύστημα από τον Γιοβάνοβιτς. Θα εξαρτηθεί από τους διαθέσιμους παίκτες, τη στόχευση ενός αγώνα και φυσικά τον αντίπαλο.

Στα αγωνιστικά, σήμερα υπάρχει ρεπό. Χθες, όλοι οι παίκτες που ταλαιπωρήθηκαν από ίωση, πλην του Χουάνκαρ, επέστρεψαν στο Κορωπί. Πλέον, υπάρχει χρόνος για να προχωρήσει δίχως απώλειες ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια, αρχής γενομένης από το εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x