Stoiximan Super League

Η εντολή του Γιοβάνοβιτς για... επίθεση και τα «μπράβο» του Σέρβου στους παίκτες! (vid)

Η προσήλωση των ποδοσφαιριστών στα «θέλω» του Σέρβου προπονητή για περισσότερη επιθετικότητα στο δίτερμα και οι ατάκες επιβράβευσης του έμπειρου κόουτς. Αποστολή στην Αυστρία: Διονύσης Δεσύλλας.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε τη σκληρή δουλειά στην Αυστρία με απογευματινή προπόνηση, στην 9η μέρα παραμονής του στο Τιρόλ. Μια ημέρα πριν από φιλικό με την Αλ Ντουχάιλ από το Κατάρ, οι ποδοσφαιριστές του "τριφυλλιού" δούλεψαν σε δυο ξεχωριστά γκρουπ υπό τις οδηγίες των Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Χρήστου Κόντη και στη συνέχεια ολοκλήρωσαν με δίτερμα.

Μετά την προθέρμανση, ο Σέρβος τεχνικός πήρε μαζί του τους επιθετικούς και τους μέσους στο μισό γήπεδο. Οι ομάδες ήταν οι εξής:

Πορτοκαλί: Αλεξανδρόπουλος, Παλάσιος, Ρούμπεν, Σαρδέλης, Φρόκου, Ιωαννίδης
Πράσινοι: Τσέριν, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Σαβιέρ, Καρλίτος, Καμπετσής, Κρυπαράκος, Ηλιάδης

Οι τερματοφύλακες απομάκρυναν και οι παίκτες έπρεπε να τοποθετούνται σωστά και να ανακτούν τις θέσεις τους μετά την βαθιά μπαλιά των γκολκίπερ. Μετά το τέλος της συγκεκριμένης άσκησης, οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν σε σέντρες και τελειώματα απέναντι σε Ξενόπουλο και Διούδη.

Ο Χρήστος Κόντης είχε μαζί του τους αμυντικούς.

Πορτοκαλί: Σάρλια, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Χουάνκαρ.
Πράσινοι: Σένκεφελεντ, Σιδεράς, Βαγιαννίδης, Πούγγουρας και Γκάνεα.

Αρχικά, σε δυάδα στόπερ και μπακ, ο ένας παίκτης έπρεπε να διώξει μακρινή μπαλιά είτε με το κεφάλι, είτε με τα πόδια και ο παρτενέρ να σκοράρει σε μια από τις δυο μικρές εστίες. Επί της ουσίας, οι μικρές εστίες ήταν τοποθετημένες προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να απομακρύνουν από την άμυνα με ακρίβεια, σαν να «βρίσκουν» συμπαίκτη τους στο παιχνίδι. Αμέσως μετά, έβγαινε σέντρα και το ζητούμενο ήταν η σωστή διαγώνια κάλυψη του μπακ με τον κεντρικό αμυντικό.

Το δεύτερο σκέλος της άσκησης, η αμυντική τετράδα απομάκρυνε μπαλιά και κρατούσε σωστή ισορροπία και αποστάσεις στις θέσεις. Οταν ο αντίπαλος με την μπάλα πήγαινε προς το κέντρο, η τετράδα ανέβαινε και στη συνέχεια είχε άμεση επιστροφή. Ο Χρήστος Κόντης ζητούσε σωστή επικοινωνία μεταξύ των παικτών και αντίληψη του χώρου.



Διπλό στο μισό γήπεδο και ατάκες ικανοποίησης από τον Γιοβάνοβιτς

Ακολούθησε δίτερμα στο μισό γήπεδο με τις ομάδες να είναι οι παρακάτω:

Πράσινοι: Ξενόπουλος (Μπρινιόλι), Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Γκάνεα, Κουρμπέλης (Ηλιάδης), Τσέριν, Κρυπαράκος, Καρλίτος, Αϊτόρ, Καμπετσής.
Πορτοκαλί (Διούδης): Χριστογεώργος, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον (Σιδεράς), Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Αλεξανδρόπουλος, Παλάσιος, Φρόκου, Σαρδέλης (Σαβιέρ), Ιωαννίδης.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» ζητούσε, αρχικά, καλύτερη δουλειά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι: «Είμαι ευχαριστημένος από εσάς, ειδικά από τον τρόπο με τον οποίο αμύνεστε και τη συνοχή που έχετε. Αλλά θα ήθελα να δω περισσότερα πράγματα όταν επιτίθεστε. Να μην φοβάστε να πάρετε ρίσκα, να παίρνετε επιθετικές πρωτοβουλίες. Να έχετε περισσότερο επιθετική σκέψη».

Αμέσως οι παίκτες πήραν το μήνυμα, εκτέλεσαν την εντολή και άρχισαν να έχουν καλή κυκλοφορία, περισσότερη επιθετική διάθεση, βγάζοντας φάσεις και γκολ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Γιοβάνοβιτς εκφράσει την ικανοποίησή του. «Τώρα είναι καλό το παιχνίδι. Μπράβο», είπε αρκετές φορές ο Σέρβος τονώνοντας το ηθικό των ποδοσφαιριστών του επιβραβεύοντάς του γι' αυτό που έβλεπε.

Οι πράσινοι επικράτησαν 2-0 με γκολ των Καμπετσή και Κρυπαράκου.

Στο δεύτερο μισό του διτέρματος οι Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Σαρδέλης έμειναν εκτός με ατομικό.

Στο τέλος της προπόνησης, οι Αϊτόρ, Ιωαννίδης και Καμπετσής εκτέλεσαν απευθείας φάουλ στους Διούδη και Ξενόπουλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x