Stoiximan Super League

Παναθηναϊκός: «Λάμψη» Κουρμπέλη και… βροχή τα γκολ!

Οικογενειακό διπλό για τον Παναθηναϊκό το απόγευμα με τον Δημήτρη Κουρμπέλη να έχει αρχηγική παρουσία. Δυο γκολ οι Μακέντα, Σιδεράς και ένα ο Καμπετσής. Αποστολή στην Αυστρία: Διονύσης Δεσύλλας.

Ο καιρός τα χάλασε στο Τιρόλ της Αυστρίας με αποτέλεσμα το πρώτο φιλικό προετοιμασίας του Παναθηναϊκού κόντρα στην Κιτσμπούελ να ματαιωθεί.

Αντ' αυτού, λοιπόν, οι ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έπαιξαν οικογενειακό διπλό στο προπονητικό τους κέντρο σε υψηλούς ρυθμούς και ένταση, βγάζοντας... γούστα και σημειώνοντας συνολικά 5 γκολ!

Παναθηναϊκός: «Λάμψη» Κουρμπέλη και... βροχή τα γκολ!

Μετά το καθιερωμένο ζέσταμα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσε εντολή για διπλό στα 3/4 του γηπέδου. Οι ομάδες σε σύστημα 4-3-3 ήταν οι παρακάτω:

Πορτοκαλί: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σάρλια, Πούγγουρας, Γκάνεα, Αλεξανδρόπουλος, Τσέριν, Παλάσιος, Κρυπαράκος, Σαρδέλης, Μακέντα.

Πράσινοι: Λοντίγκιν, Σάντσες, Σένκεφελντ, Σιδεράς, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Ηλιάδης Αϊτόρ, Καμπετσής, Φρόκου, Ιωαννίδης.

Το οικογενειακό διπλό είχε πολλές φάσεις και γκολ, όπως αναφέραμε με τους ποδοσφαιριστές να έχουν, κατά διαστήματα, ωραίες ενέργειες, πάθος και ένταση στο παιχνίδι τους. Οι «πορτοκαλί» ήταν αυτοί που επικράτησαν 3-2.

Παναθηναϊκός: «Λάμψη» Κουρμπέλη και... βροχή τα γκολ!

O Σιδεράς άνοιξε το σκορ με ωραία κεφαλιά έπειτα από γλυκιά εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ.

Ο Μακέντα ισοφάρισε με ατομική ενέργεια και πλασέ από αριστερά. Οι «πράσινοι» έκαναν ξανά το 2-1, με παρόμοιο τρόπο, όταν ο Σιδεράς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ το Αϊτόρ.

Ο Καμπετσής ισοφάρισε σε 2-2, έπειτα από ωραία ντρίμπλα και πλασέ. Το τελικό 3-2 διαμόρφωσε ο Μακέντα που σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, αφού πέρασε τον τερματοφύλακας σκόραρε σε κενή εστία.

Παναθηναϊκός: «Λάμψη» Κουρμπέλη και... βροχή τα γκολ!

Ο Τσέριν αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο και στη συνέχεια βγήκε εκτός για να κάνει μόνος του τρεξίματα. Για να υπάρχει ισορροπία στις δυο ομάδες, ο Σένκεφελντ βγήκε από την άλλη ομάδα. Επίσης, όταν ο Γκάνεα αποχώρησε με τραυματισμό, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσε εντολή στον Καμπετσή να παίξει ως μπαλαντέρ.

Αρχηγικός Κουρμπέλης, απλός Τσέριν, ξεχωρίζει ο Φρόκου


Ο Δημήτρης Κουρμπέλης είναι ξανά δυνατός και αυτό φαίνεται στις μέχρι τώρα προπονήσεις στην Αυστρία. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» είναι καλά, προετοιμάζεται σε φουλ ρυθμούς και στο οικογενειακό διπλό ξεχώρισε. Είχε σωστές τοποθετήσεις και μεταβιβάσεις, μοίραζε το παιχνίδι της ομάδας του και έδινε εντολές στους συμπαίκτες του για ορθές επιλογές και πίεση όποτε χρειαζόταν.

Παναθηναϊκός: «Λάμψη» Κουρμπέλη και... βροχή τα γκολ!

Ο «Κούρμπε» είναι εδώ κι αυτό μόνο ευχάριστο είναι για τον Παναθηναϊκό. Μιλάμε, άλλωστε, για έναν παίκτη που πέρυσι στην προετοιμασία έκανε το δικό του πρόγραμμα και άργησε να αποθεραπευτεί, περνώντας μια σωματική και ψυχική ταλαιπωρία. Τώρα, έχει, πλέον, μια εικόνα τελείως διαφορετική!

Παναθηναϊκός: «Λάμψη» Κουρμπέλη και... βροχή τα γκολ!

Ο Τσέριν αγωνίστηκε ως «οκτάρι» στο σημερινό οικογενειακό δίτερμα και πήραμε μια πρώτη εικόνα από το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας. Ο Σλοβένος έβγαζε μια απλότητα στο παιχνίδι του. Είχε κάποιες πολύ καλές διαγώνιες μεταβιβάσεις, έβλεπε γήπεδο και προσπαθούσε να παίζει γρήγορα. Έδειξε να διαθέτει αντίληψη του χώρου και απέφευγε τα λάθη. Το πρώτο δείγμα ήταν ικανοποιητικό, αλλά καταλαβαίνει κανείς ότι χρειάζονται πολλά περισσότερα και φυσικά χρόνος και παιχνίδια για να βγάλουμε σαφές συμπέρασμα.

Παναθηναϊκός: «Λάμψη» Κουρμπέλη και... βροχή τα γκολ!

Αυτός που, επίσης, ξεχώρισε ήταν ο νεαρός Φρόκου. Παιδί από τα σπλάχνα του συλλόγου, που πέρυσι αγωνιζόταν στην πρωταθλήτρια Κ19. Στο διπλό αγωνίστηκε κι αυτός ως «οκτάρι». Έτρεχε πολύ, είχε σωστές μεταβιβάσεις, συμμετείχε τόσο στο δημιουργικό, όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι, δίχως περιττές ενέργειες. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο 18χρονος έκανε ώριμο «διπλό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x