Stoiximan Super League

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Το κομβικότερο ντέρμπι αιωνίων των τελευταίων ετών!

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην κατάμεστη Λεωφόρο, με τις δύο ομάδες να καίγονται για τη νίκη στο σημαντικότερο ντέρμπι των αιωνίων τα τελευταία χρόνια.

Το κομβικότερο ντέρμπι αιωνίων των τελευταίων ετών διεξάγεται στην κατάμεστη Λεωφόρο για την 4η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League (21:00, Cosmote Sport 1, bwinΣΠΟΡ FM, www.sportfm.gr). Εκεί όπου ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός υποδέχεται τον τρίτο και σε απόσταση τριών βαθμών Ολυμπιακό, με τις δύο ομάδες να καίγονται για τη νίκη που θα τους δώσει σημαντικό μπουστάρισμα στη μάχη του τίτλου.

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», παραμένοντας με αυτό το τρίποντο στην κορυφή της βαθμολογίας όπου έχει βέβαια για συγκάτοικο την ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» έχουν ρεκόρ 10-3-1 εντός έδρας με τέρματα 19-6, ενώ βγάζουν χαρακτήρα και είναι μια ομάδα με προσωπικότητα και άριστη τακτική στο γήπεδο, οδηγώντας τα ματς εκεί που θέλουν. Με ενδεχόμενη νίκη, θα παραμείνουν στην κορυφή και θα γίνουν αφεντικό για τον τίτλο, ενώ με ισοπαλία ή ήττα πιθανότατα θα πέσουν από αυτή.

Το «τριφύλλι» ανακοίνωσε προσφάτως άλλο ένα sold out, ενώ η ΠΑΕ κάλεσε τον κόσμο να μην απαντήσει σε προκλήσεις και να βοηθήσει την ομάδα να φτάσει σε άλλη μία νίκη. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών ενώ είδε τους Μπρινιόλι και Κώτσιρα να επιστρέφουν. Αναλυτικά η αποστολή: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Πούχατς, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς.

Ο Ολυμπιακός από τη μεριά του έκανε ίσως την πιο γεμάτη του εμφάνιση φέτος, επικρατώντας 3-1 με ανατροπή του ΠΑΟΚ για να επιστρέψει στο -3 από την κορυφή της βαθμολογίας. Εκτός έδρας έχει ρεκόρ 8-5-1 με 25-8 τέρματα, μετρώντας τρεις διαδοχικές νίκες. Αναζητά το τρίποντο στη Λεωφόρο ώστε να πιάσει τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία ενώ θα γνωρίζει από νωρίτερα την απόστασή του από την ΑΕΚ που φιλοξενεί τον Άρη. Έχει τεράστια ποιότητα από τη μέση και μπροστά, πολλές επιλογές και μένει να φανεί πώς θα παραταχθεί στο δεύτερο ματς του Ζοσέ Ανιγκό στον πάγκο.

Ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπάρχουν για τους Πειραιώτες με τον Ανιγκό να υπολογίζει στον Παπασταθόπουλο, ενώ εκτός έμειναν οι Γκάρι, Σαμασέκου, Ρέτσος και Μπουτούτσι. Στους εκλεκτούς και ο Ανδρούτσος μετά από καιρό. Αναλυτικά η αποστολή: Ανδρούτσος, Μπα, Μπακαμπού, Σισέ, Ελ Αραμπί, Φορτούνης, Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες, Κασάμι, Κρίστινσον, Εμβιλά, Μασούρας, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Ραμόν, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης, Βαλμπουενά, Βρουσάι.

Πιθανές ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Σένκεφελεντ, Σάρλια, Χουάνκαρ – Ρουμπέν, Κουρμπέλης, Τσέριν – Παλάσιος, Σπόραρ, Μαντσίνι.

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσουκ – Εμβιλά, Χουάνγκ – Φορτούνης, Μπιέλ, Μασούρας – Μπακαμπού.

Διαιτητής είναι ο Ντελ Θέρο Γκράντε (κατηγορίας Elite), με τον Ισπανό να ορίζεται με… περιπετειώδη τρόπο. Διότι αρχικά είχε οριστεί ο Ιβάν Γιόβιτς από την Κροατία (1ης κατηγορίας), κάτι που είχε φέρει την έντονη αντίδραση των δύο ομάδων με τον ίδιο τελικά να δηλώνει κώλυμα λόγω τραυματισμού και να υπάρχει αλλαγή διαιτητή!

Διαιτητής: Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε
Βοηθοί: Αγιούσο Πόρας Γουανταλούπε, Γκαρθία Γκονζάλεθ Γκονθάλο
Τέταρτος: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
VAR: Αλεχάντρο Ερνάντες Ερνάντες, Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x