Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Ο Αϊτόρ έβαλε στη… Λεωφόρο της Ευρώπης τον Παναθηναϊκό του Ιβάν!

Το σημερινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν γεμάτο… επιβεβαιώσεις. Για την δύναμη της Λεωφόρου, το «μέταλλο» του Παναθηναϊκού, την δουλειά του Γιοβάνοβιτς και, φυσικά, τον MVP Αϊτόρ!

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο παρέμεινε αήττητος στα φετινά play-offs, για πέμπτο σερί παιχνίδι, αλλά κέρδισε δίκαια και μάλλον «σβηστά» τον Ολυμπιακό με 1-0, χάρη στο τρίτο τέρμα του Αϊτόρ στην διαδικασία αυτή!

Με το ντέρμπι των «αιωνίων», απόψε, πάντως να μην μας κάνει… σοφότερους θα έλεγε κανείς συνοψίζοντάς όλα όσα έλαβαν χώρα στις τέσσερις γραμμές του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Υπό την έννοια πως, αν το σκεφτεί με ψυχραιμία, θα διαπιστώσει ότι ήρθαν περισσότερο ως μια φυσική συνέχεια των όσων έχουν προηγηθεί μέχρι σήμερα…

Ο προπονητής της εξέδρας αναλύει:

* Καθάρισε και πάλι ο Αϊτόρ… Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα έβαλε το νικητήριο γκολ αφού την πρώτη φορά ο Λαλά τον έχασε αλλά δεν το πλήρωσε, την δεύτερη όμως «έγραψε»! Πλέον, μετράει οκτώ γκολ -και ισάριθμες ασίστ- μέσα στη σεζόν. Έχει πετύχει, δε, τα τρία από τα τέσσερα τέρματα του «τριφυλλιού» στα play-offs. Παράλληλα, ο Ισπανός εξτρέμ είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει εναντίον Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και… Άρη! Επιβεβαιώνοντας ότι έχει πάρει την ομάδα του από το χέρι.

* «Μίλησε» ξανά η Λεωφόρος. Το ότι ο Παναθηναϊκός σαν γηπεδούχος και δη στο «Απόστολος Νικολαΐδης» είναι… κακό σπυρί για τον Ολυμπιακό, δεν είναι μυστικό. Παραδοσιακά οι «ερυθρόλευκοι» συναντούν προβλήματα στην έδρα του αιώνιου αντιπάλου τους κι αυτό συνέβη και σήμερα. Με τον κόσμο να γεμίζει το γήπεδο, λοιπόν, αλλά και τον Αϊτόρ να κάνει το καθήκον του, επαληθεύτηκε το στατιστικό που θέλει τους φιλοξενούμενους να μην έχουν «γυρίσει» ποτέ ματς πρωταθλήματος εκεί σε επίπεδο Α’ Εθνικής.

* Έργο Ιβάν αυτή η «μετάλλαξη»! Η δουλειά που κάνει από το περασμένο καλοκαίρι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού. Είναι, όμως, και μέσω των αποτελεσμάτων… Άλλωστε, επί των ημερών του Σέρβου, για παράδειγμα η ομάδα του μετράει τρία σερί ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με μηδέν παθητικό! Σήμερα, δε, το δούλεψε πολύ για να έρθει αυτό το 1-0. Άλλαξε το ποιος εκ των Κώτσιρα-Σάντσες θα ανεβαίνει ψηλότερα. Άλλαξε πλευρές στους εσωτερικούς του μέσους. Γύρισε το σύστημα σε 4-3-3 στην επανάληψη για να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα.

* Αν μπορούσε θα τους άλλαζε… όλους Το γεγονός ότι ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να κάνει… τέσσερις αλλαγές, πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα, λέει... πολλά για την εικόνα του Ολυμπιακού. Μετά το καλό ξεκίνημα, σταδιακά η δημιουργία της ομάδας του άρχισε να… εξαφανίζεται, για να έρθει το δεύτερο ημίχρονο όπου υποτίθεται ότι θα πίεζε για την ισοφάριση και να μην καταγράψει ούτε μια κλασική ευκαιρία για γκολ...

* Από έκπληξη σε... έκπληξη ο Μαρτίνς Με την ανάγνωση των 11άδων, πολλοί απόρησαν με την επιλογή του Μαρτίνς να ξεκινήσει τον Μαμαντού Κανέ στον άξονα των Πειραιωτών. Με το αποτέλεσμα να είναι συζητήσιμο… Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη, ωστόσο, προξένησε η απόφασή του να αντικαταστήσει τον Γιουσούφ Ελ Αραμπί στην ανάπαυλα. Με τον Μαροκινό επιθετικό αφενός να μην είναι ο χειρότερος παίκτης, αλλά τον Ολυμπιακό να χάνει αφετέρου τη δυνατότητα να παίξει με δύο σέντερ φορ όταν χρειαζόταν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x