Stoiximan Super League

Πρώτο διπλό με Τζούριτσιτς και «μάθημα» από Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό

Ο Φίλιπ Τζούριτσιτς συμμετείχε για πρώτη φορά σε δίτερμα του Παναθηναϊκού - Το μάθημα τακτικής από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι παρατηρήσεις του Σέρβου κόουτς. Αποστολή στην Αυστρία: Διονύσης Δεσύλλας.

* Με τον Φίλιπ Τζούριτσιτς να συμμετέχει για πρώτη φορά σε όλο το πρόγραμμα και να παίζει στο δίτερμα έγινε η σημερινή πρωινή προπόνηση του Παναθηναϊκού στο Μπαντ Έρλαχ της Αυστρίας. Ο Σέρβος διεθνής άσος έδειξε κάποια από τα στοιχεία για τα οποία έχει ξεχωρίσει στην καριέρα του, όπως την καλή του τεχνική κατάρτιση και την αντίληψη του χώρου.

Είχε καλές επαφές, δεν έκανε λάθη στις μεταβιβάσεις του και είχε μια πολύ καλή κάθετη πάσα με την οποία έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Παλάσιος. Ο ίδιος φαίνεται να μην έχει το παραμικρό πρόβλημα προσαρμογής και βέβαια θα δούμε πολλά περισσότερα στην πορεία. Άλλωστε, αυτή ήταν και η δεύτερη του προπόνηση με τα πράσινα.



* Στο δίτερμα με το οποίο ολοκληρώθηκε το σημερινό πρωινό πρόγραμμα (δε συμμετείχαν οι υπόλοιποι διεθνείς), ολοκληρώθηκ με σκορ 1-0 και γκολ από τον Σεμπάστιαν Παλάσιος. Οι ομάδες ήταν οι εξής:

«Πράσινοι»: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Ζέκα, Σιδεράς, Χουάνκαρ, Τσόκαϊ, Τρουιγιέ, Μαντσίνι, Μπερνάρ, Καμπετσής, Ιωαννίδης.
«Ροζ»: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Κάτρης, Σένκεφελντ, Φικάι, Ρουμπέν, Φρόκου, Παλάσιος, Τζούριτσιτς, Αϊτόρ, Γερεμέγεφ.

* Στο ξεκίνημα του προγράμματος οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε δυο γκρουπ και δούλεψαν πρώτα σε μικρότερους χώρους και στη συνέχεια σε πιο μεγάλο. Στην πρώτη άσκηση, η δουλειά αφορούσε τη αποφυγή της πίεσης από τα άκρα και στη δεύτερη από τον άξονα. Ο Χρήστος Κόντης εξηγούσε στους ποδοσφαιριστές: «Όταν υπάρχει κενό κάνουμε επίθεση στο χώρο αυτό, όταν δεν υπάρχει κενό πρέπει να το δημιουργήσουμε εμείς. Φαίνεται εύκολο εδώ, αλλά μέσα στον αγώνα είναι πολύ πιο πιεστικές οι συνθήκες».

* Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει σχεδόν το... τέλειο από τους ποδοσφαιριστές του και γνωρίζει πολύ καλά ότι σε μεγάλο βαθμό όσα δουλέυονται στην προετοιμασία, θα βγουν μέσα στη χρονιά. Έτσι, λοιπόν, όταν είδε λάθος κατά τη διάρκεια της δεύτερης άσκησης, τη διέκοψε και έκανε παρατηρήσεις στον Ρούμπεν για το που θα έπρεπε να βρίσκεται. "Δικό μου λάθος", είπε ο Ισπανός χαφ, ενώ στη συνέχεια ο Σέρβος τεχνικός είπε απευθυνόμενους σε όλους τους παίκτες: «Μην τρέχετε άσκοπα, οργανώστε το παιχνίδι σας».



* Μετά το τέλος του διτέρματος έγινε... φροντιστήριο από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και δουλειά στην τακτική. Ο Σέρβος προπονητής κράτησε ένα γκρουπ παικτών (Φικάι, Κάτρης, Φρόκου, Βαγιαννίδης, Αϊτόρ, Χουάνκαρ, Μαντσίνι, Καμπετσής, Γερεμέγεφ, Ιωαννίδης). Αρχικά, τους έδειξε σε ένα χαρτί τις κινήσεις που ήθελε και το πως πρέπει να οι δυο ακραίοι να παίρνουν σωστές θέσεις και οι δυο φορ να πρεσάρουν.

Αυτό έγινε και στη διάρκεια της άσκησης με τον Γιοβάνοβιτς να μοιράζει "μπράβο" όταν οι παίκτες του έβγαζαν στο χορτάρι όσα είχε σχεδιάσει και να φωνάζει "γίνετε πιο δραστήριοι", όταν οι ποδοσφαιριστές καθυστέρησαν σε μια - δυο περιπτώσεις. Με τη λήξη της άσκησης, ο Γιοβάνοβιτς κάλεσε ξανά κοντά του τους ποδοσφαιριστές για νέο "μάθημα" και ανάλυση, έχοντας πάντα μαζί του το χαρτί στο οποίο σχεδίαζε όλα όσα ζητούσε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x