Stoiximan Super League

Παναθηναϊκός: Το 20ήμερο της προόδου και το νέο σερί που χρειάζεται

Ο Παναθηναϊκός των τεσσάρων νικών στα τελευταία πέντε παιχνίδια, παρουσιάζεται πιο αποτελεσματικός, αλλά απαιτείται και συνέχεια.

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας, έχοντας συγκεντρώσει 20 βαθμούς.

Η βαθμολογική συγκομιδή δεν ικανοποιεί κανέναν στο κλαμπ. Άλλωστε, ο ίδιος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, αναφέρθηκε σε αυτό. «Δεν με αφήνει ικανοποιημένο η βαθμολογία μας, θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς», είπε ο Σέρβος προπονητής, δίχως να στρογγυλοποιήσει και να «μακιγιάρει» τα λόγια του. Μίλησε ευθέως, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ομάδα του θα πρέπει να προχωρήσει στο πρωτάθλημα με περισσότερη ουσία και φυσικές πιο πολλές νίκες.

Εννέα βαθμοί σε 20 μέρες

Το τελευταίο διάστημα, πάντως, το τριφύλλι παρουσιάζεται πιο αποτελεσματικό και αυτό μόνο θετικό είναι για την ομάδα. Στα τελευταία τέσσερα ματς του πρωταθλήματος, πήρε τρεις νίκες (Λαμία, Παναιτωλικός, Ατρόμητος) και είχε μία ήττα, αυτή στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Προσθέτοντας σε αυτές τις αναμετρήσεις, τη νίκη επί του Βόλου για το Κύπελλο, βλέπουμε ότι ο Παναθηναϊκός μετράει ένα «τέσσερα στα πέντε» στα πρόσφατά του παιχνίδια. Από τους 20 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει, οι εννέα μπήκαν στο σακούλι από τις 22 Νοεμβρίου και μετά. Σε σχεδόν 20 ημέρες, δηλαδή, οι «πράσινοι» μάζεψαν περίπου τους μισούς τους πόντους στο πρωτάθλημα!

Συνέχεια στις νίκες

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η ομάδα κάνει βήματα προόδου. Παίζει ένα στρωτό ποδόσφαιρο, προσπαθεί να έχει κυριαρχικό ρόλο στο παιχνίδι αρχίζει να... μαθαίνει να νικάει, έχοντας, φυσικά, προβλήματα και αδυναμίες τις οποίες έχει παρατηρήσει ο Γιοβάνοβιτς. Απαραίτητη προϋπόθεση για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος είναι το νικηφόρο σερί για τον Παναθηναϊκό από εδώ και στο εξής. Με αυτό το σκεπτικό δουλεύουν άπαντες στο «τριφύλλι». Μετά την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα απέναντι στον Ατρόμητο, στο γήπεδο της Λεωφόρου, ο στόχος είναι η συνέχεια στις κατακτήσεις «τριπόντων» στα ματς που ακολουθούν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x