Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Η καλύτερη ΑΕΚ βρήκε στο «τείχος» του μετάλλου του ΠΑΟΚ

Διαβάστε τα σημεία-κλειδιά από το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, σύμφωνα με τον «προπονητή της εξέδρας».

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι στην Τούμπα, με τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να μένουν στο 1-1.

Καλύτερη η ΑΕΚ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με το 4-3-3 του Σωκράτη Οφρυδόπουλου να αρχίζει να αποδίδει και το «πείραμα» με Άμραμπατ να βγαίνει. Ωστόσο, η «Ένωση» πλήρωσε για ακόμα μία φορά ένα ατομικό της λάθος, ενώ δεν μπόρεσε να δώσει τέλος στο αρνητικό σερί με την ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου, η οποία ανταπεξήλθε των πολλών απουσιών και αλλαγών.


Αναλυτικά, τα σημεία-κλειδιά στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ σύμφωνα με τον «προπονητή της εξέδρας»:

*Το 4-3-3 που καθιερώνεται και βγαίνει στην ΑΕΚ: Κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος παρέταξε την «Ένωση» για δεύτερο σερί ματς με 4-3-3 μετά από εκείνο με τον ΠΑΣ. Απέναντι στους Γιαννιώτες σημειώθηκαν αρκετά θετικά στοιχεία, ωστόσο χρειαζόταν κι ένα παιχνίδι κόντρα σ' έναν πιο δυνατό αντίπαλο, ώστε να βγουν ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη του ΠΑΟΚ, δημιουργώντας πολλές φάσεις. Σημαντικό κομμάτι σ' αυτό έπαιξε το φόρτωμα της αντίπαλης περιοχής, με τους Μάνταλο και Κριχόβιακ να πατούν -ελέω συστήματος και οδηγιών- αρκετά τα καρέ των Θεσσαλονικιών. Διαρκής η κίνηση από τους εξτρέμ, με τα δύο μπακ -ειδικά ο Χατζισαφί- να έχει συνεχή ανεβάσματα από τα αριστερά και συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι. Πολύ καλοί και στο επιθετικό τρανζίσιον οι φιλοξενούμενοι.

Την ίδια στιγμή, η τριάδα στο κέντρο λειτούργησε καλά και στο αμυντικό κομμάτι, με την ΑΕΚ να δέχεται ελάχιστες απειλές. Κομβική και η παρουσία του Σιμάνσκι με τα ατέλειωτα τρεξίματα και τα συνεχή κοψίματα.

*Βγήκε το «πείραμα» με τον Άμραμπατ: Σίγουρα δεν ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκε στην καριέρα του ως φορ. Παρόλα αυτά, δεν το είχε πράξει πάλι με τη φανέλα της ΑΕΚ. Αντεπεξήλθε ως ψευτοεννιάρι ο Μαροκινός άσος. Αφενός ήταν εκείνος που σκόραρε, αφετέρου ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου με διαρκείς κινήσεις εντός κι εκτός κουτιού. Στο 20' έβγαλε και τρομερή μπαλιά για τον Λιβάι, ο οποίος θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να είχε γράψει το 0-2 εάν δεν είχε γλιστρήσει.

*Όχι που δεν θα έτρωγε… γκολ-φάβα η ΑΕΚ: Να έχεις τόσο καλή ανασταλτική συμπεριφορά και να δέχεσαι πάλι γκολ από ατομικό λάθος. Ίδια η κατάσταση για τους «κιτρινόμαυρους» και δεν φαίνεται να μπορεί να αλλάξει την τρέχουσα σεζόν. Η «Ένωση» δέχτηκε το 1-1 από φάση που ξεκινά από λάθος κοντρόλ/γύρισμα του Τσούμπερ, με τον Χατζισαφί βέβαια να έχει κι εκείνος μερίδιο λόγω της υπέρμετρα δυνατής μεταβίβασής του.

*Το μέταλλο και ο χαρακτήρας του ΠΑΟΚ, ειδικά κόντρα στην ΑΕΚ: Εάν δεν βλέπαμε πρόσωπα παρά μόνο φανέλες, θα μέναμε στο ότι ο ΠΑΟΚ δεν έκανε καλή εμφάνιση. Κινδύνευσε αρκετά, εάν και στο τέλος μπορεί να υποστηρίζει ότι είχε τη μεγαλύτερη φάση μετά το 1-1 με το δοκάρι του Ολιβέιρα. Ωστόσο, δεν γίνεται να μην ληφθεί υπόψη ότι αγωνιζόταν με πολλές απουσίες και αλλαγές αλλά και με την πνευματική εξάντληση που ενδεχομένως να επέφερε η πρόκριση επί του Ολυμπιακού. Βέβαια, όπως και μετά την πρόκριση στους «8» του Conference -όπου στα καπάκια πήρε «διπλό» επί της ΑΕΚ- έτσι και τώρα δεν άφησε να φανεί εντός αγωνιστικού χώρου. Κάτι που δείχνει πολλά για το μέταλλο και τον χαρακτήρα που έχει η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου, ειδικά κόντρα στους «κιτρινόμαυρους». Εξάλλου, αυτό ήταν το 13ο σερί ματς των Θεσσαλονικιών ανεξαρτήτως διοργάνωσης που διατήρησαν το αήττητό τους κόντρα στην «Ένωση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x