Stoiximan Super League

Όρθιος ξανά ο ΠΑΟΚ, διατήρησε στην… πρίζα την ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στην Τούμπα, όμως ο ΠΑΟΚ -των πολλών απουσιών κι αλλαγών- έμεινε εκ νέου αήττητος (1-1) με την «Ένωση» που παραμένει με το άγχος. Άμραμπατ και Τσόλακ τα γκολ, δοκάρι για Ολιβέιρα.

Καλύτερη η ΑΕΚ, αλλά ούτε τώρα νίκησε τον ΠΑΟΚ! Η «Ένωση» -εκμεταλλευόμενη και τις πολλές απουσίες και αλλαγές των Θεσσαλονικιών- δημιούργησε περισσότερες φάσεις μέσα στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των playoffs της Super League 1, ωστόσο δεν μπόρεσε να αποχωρήσει νικήτρια (1-1). Έτσι, οι γηπεδούχοι έμειναν αήττητοι κόντρα στoυς «κιτρινόμαυρους» για 9ο σερί ματς πρωταθλήματος και 13ο συνολικά (μαζί με το Κύπελλο).

Στους 60 βαθμούς ανέβηκε ο 2ος ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως όντας στο -13 από τον Ολυμπιακό πλέον μόνο με... θαύμα προλαβαίνει τον τίτλο. Συγκεκριμένα, με ισοπαλία στο εξ αναβολής ντέρμπι των δύο ομάδων την προσεχή Τετάρτη (4/5), στέφονται πρωταθλητές οι «ερυθρόλευκοι». Από την άλλη, η ΑΕΚ μείωσε στον έναν βαθμό την απόστασή της από τον Άρη (4ος, 53β.), είναι στο -2 από τον Παναθηναϊκό, όμως έχασε την ευκαιρία να προσπεράσει τους «κίτρινους» και παραμένει στην... πρίζα για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Άμραμπατ άνοιξε το σκορ στο 15', με τον Τσόλακ να ισοφαρίζει στο 27' (η φάση ελέγχεται για φάουλ στον Σιμάνσκι). Η ΑΕΚ είχε εν συνεχεία τις περισσότερες φάσεις μεν, παρόλα αυτά η σημαντικότερη ανήκει στον ΠΑΟΚ με το δοκάρι του Ολιβέιρα στο 83'. Παρακολούθησε από το μπουθ ο Ματίας Αλμέιδα, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα ο Φράνσον.

Στο... μυαλό των κόουτς:

Με σύστημα 4-2-3-1 και πολλές αλλαγές παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ρασβάν Λουτσέσκου. Στο τέρμα ήταν ο Πασχαλάκης, με τους Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχάι και Σάστρε να αποτελούν την αμυντική τετράδα από δεξιά στα αριστερά. Δίδυμο στα χαφ οι Σοάρες και Σβαμπ, με τον Μουργκ να κινείται σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στο δεξί φτερό κινούταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, στο αριστερό ο Μιτρίτσα και στην κορυφή ο Τσόλακ.

Από την άλλη, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος διατήρησε το 4-3-3 για την ΑΕΚ. Την εστία υπερασπίστηκε ο Στάνκοβιτς, με τους Ρότα και Χατζισαφί να είναι στο δεξί και το αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα και τους Μήτογλου και Τζαβέλλα να συνθέτουν το δίδυμο στα στόπερ. Ως εξάρι άρχισε ο Σιμάνσκι, έχοντας μπροστά του ως εσωτερικούς μέσους τους Κριχόβιακ και Μάνταλο. Δεξιά στην επίθεση ήταν ο Λιβάι Γκαρσία, αριστερά ο Τσούμπερ και στην κορυφή ο Άμραμπατ.


Το ματς:

Η ΑΕΚ ξεκίνησε αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 4' το μακρινό σουτ του Άμραμπατ προσέκρουσε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού, με τη φάση να λογίζεται ως μη γενόμενη, καθώς ο Μαροκινός άσος ήταν εκτεθειμένος. Ύστερα από δύο λεπτά (6') ο Τσόλακ σκόραρε για τον ΠΑΟΚ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ δεν έδιωξε πειστικά η άμυνα των φιλοξενούμενων. Το γκολ όμως ακυρώθηκε -σωστά- μετά από εξέταση του VAR, καθώς ο Κροάτης φορ είχε βρει την μπάλα με τον αγκώνα.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: 1-1

Εν συνεχεία, ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να κυκλοφορήσει την μπάλα. Παρόλα αυτά, εκείνη που χαμογέλασε ήταν η «Ένωση». Στο 15' -ύστερα από ωραία ποδιά του Χατζισαφί και γύρισμα από τα αριστερά- ο Κριχόβιακ έστρωσε στον Άμραμπατ, με το μονοκόμματο σουτ που έπιασε ο τελευταίος εντός της αντίπαλης περιοχής να καρφώνεται με δύναμη στα δίχτυα.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: 1-1

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: 1-1

Μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» στο 20' δημιούργησαν τις προϋποθέσεις και για ένα άμεσο 0-2. Ο Άμραμπατ μετά από εξαιρετική κούρσα έβγαλε με ωραία κάθετη στον Γκαρσία, ο οποίος όμως έχασε την ισορροπία του στο γλιστερό αγωνιστικό χώρο.

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, στην πρώτη του ουσιαστικά φάση στο παιχνίδι. Στο 27' -μετά από πίεση ψηλά- και λάθος του Τσούμπερ (κακό γύρισμα προς τα πίσω), ο Μουργκ έκλεψε την μπάλα, έστρωσε στον Τσόλακ, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 1-1. Να σημειωθεί ότι στην προσπάθειά του να σουτάρει, ο Κροάτης φορ βρήκε με αγκωνιά τον Σιμάνσκι, ο οποίος μάτωσε. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR, με το γκολ να μετρά κανονικά.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: 1-1

Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου η ΑΕΚ άρχισε να φορτσάρει επιθετικά και να βγάζει σημαντικές φάσεις. Στο 34' ο Μιχάι έδιωξε καίρια το σουτ που έπιασε ο Σιμάνσκι μεταξύ πέναλτι και μικρής περιοχής. Έπειτα, στο 38', μετά από σέντρα του Ρότα και κεφαλιά του Μάνταλου, ο Πασχαλάκης έδιωξε εξαιρετικά σε πρώτο χρόνο, ενώ στα «καπάκια» ο Άμραμπατ αστόχησε από πλεονεκτική θέση (ολομόναχος) παίρνοντας το «ριμπάουντ».

Προς το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ άρχισε να απειλεί. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιτρίτσα στο 44' πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 45'+2' η φαλτσαριστή σουτάρα του Ζίβκοβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε ξυστά από το δεξί δοκάρι.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με μία αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Ίνγκασον αντικατέστησε τον Βαρέλα. Η ΑΕΚ μπήκε εκ νέου στον αγωνιστικό χώρο με επιθετικές διαθέσεις. Το μακρινό σουτ του Κριχόβιακ στο 47' έφυγε άουτ, για να απαντήσει ο Σάστε στο 52', με τον Στάνκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ. Ύστερα από την εκτέλεση της στατικής φάσης και την αναμπουμπούλα που ακολούθησε στην περιοχή των «κιτρινόμαυρων», ο Αυστριακός τερματοφύλακας έδωσε και πάλι τη λύση προ των Ζίβκοβιτς και Τσόλακ.

Στη συνεχεία έπεσε ο ρυθμός. Ελάχιστες οι καλές στιγμές, με την ΑΕΚ να παραμένει εκείνη που έψαχνε πιο ζεστά το γκολ. Κι όμως, η μεγαλύτερη φάση μέχρι το φινάλε άνηκε στον ΠΑΟΚ. Στο 83' ο νεοεισελθών Ολιβέιρα βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, εκτέλεσε φαλτσαριστά, με την μπάλα να καταλήγει στη συμβολή των δοκών. Δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο μετέπειτα, με το 1-1 να παραμένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: 1-1

MVP: Η διάκριση θα πάει στον Άμραμπατ. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος ως φορ ελέω της απουσίας του Αραούχο κι αφενός ήταν εκείνος που σκόραρε για την ΑΕΚ, αφετέρου απείλησε περισσότερο τα καρέ του ΠΑΟΚ με τις διαρκείς κινήσεις του. Πολύ καλή εμφάνιση κι από Σιμάνσκι, Χατζισαφί (κυρίως επιθετικά) και Πασχαλάκη.

Η σφυρίχτρα: Ο Τσόλακ στη φάση του 1-1 -έστω και κατά λάθος- έχει ρίξει αγκωνιά στον Σιμάνσκι, με αποτέλεσμα να ματώσει ο δεύτερος. Κανονικά υπάρχει παράβαση. Επίσης, χρειαζόταν καλύτερη διαχείριση από τον κ. Καμπάκοφ στον πειθαρχικό έλεγχο, με την ΑΕΚ να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με έξι κίτρινες κάρτες (όλη της η αμυντική τετράδα), έναντι δύο του ΠΑΟΚ. Σωστά ακυρώθηκε το τέρμα του Τσόλακ στο 6', καθώς ο Κροάτης φορ έχει βρει την μπάλα με τον αγκώνα.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης - Τέιλορ (68' Λύρατζης), Βαρέλα (46' Ίγκασον), Μιχάι, Σάστρε - Σοάρες (74' Κούρτιτς), Σβαμπ - Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Μιτρίτσα (82' Ολιβέιρα) - Τσόλακ (82' Άκπομ).

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Ζ. Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Κούτσιας.

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς - Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί - Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Μάνταλος (86' Φράνσον) - Λ. Γκαρσία, Άμραμπατ (90'+2' Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ.

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Τσιντώτας, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Μισελέν, Σάκχοφ, Μουστακόπουλος, Τζ. Γκαρσία.


Διαιτητική ομάδα: Καμπάκοφ (Μαργκαρίτοφ, Βαλκόφ, 4ος Σιδηρόπουλος, VAR: Στογιάνοφ, Τριανταφύλλου).

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x