Stoiximan Super League

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Οι μεν σε ευφορία, οι δε σε ανάγκη

Ντέρμπι δικεφάλων στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να σκέφτεται μάλλον από τώρα τον τελικό του Κυπέλλου και την ΑΕΚ να «καίγεται» για βαθμό ή βαθμούς παίζοντας υπό το βλέμμα του Ματίας Αλμέιδα.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναμετρώνται στο γήπεδο της Τούμπας (21:00, Novasports Prime, bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) για την 6η αγωνιστική των playoffs της Super League έχοντας εντελώς διαφορετικό… mood.

Οι μεν γηπεδούχοι βρίσκονται σε κατάσταση ευφορίας μετά την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου με το 1-1 στην παράταση απέναντι στον Ολυμπιακό. Ασφαλώς δεν είναι καθόλου αδιάφοροι στο πρωτάθλημα, αφού θέλουν να εξαντλήσουν τις αμυδρές ελπίδες για τον τίτλο ή έστω να διατηρήσουν τη δεύτερη θέση, αλλά είναι κοινό μυστικό πως το μυαλό ήδη ταξιδεύει στην 21η Μαΐου. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου (που δεν ανακοίνωσε αποστολή) έχει ένα «βουνό» αγωνιστικά προβλήματα. Εκτός μάχης είναι οι Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ, Ντόουγκλας, Ζαμπά, Ελ Καντουρί και Τσιγγάρας, ενώ ο Μιτρίτσα δύσκολα θα είναι τουλάχιστον στην ενδεκάδα. Επίσης ο Ρουμάνος προπονητής δεν αναμένεται να ρίξει στη μάχη από το πρώτο λεπτό όσους παίκτες έπαιξαν την Τετάρτη 120+ λεπτά στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης».

Στον αντίποδα, η ΑΕΚ που βρίσκεται σε δυσχερή θέση στη διεκδίκηση μιας θέσης στο Europa Conference League, «καίγεται» για νίκη ή έστω ισοπαλία, προκειμένου να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα στο Παναθηναϊκός-Άρης. Τα προβλήματα είναι πολλά για τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο, καθώς εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Αραούχο, Σιμόες, Γέβτιτς και Τάνκοβιτς, ενώ εκτός αποστολής έμειναν χωρίς να έχουν κάποιο πρόβλημα οι Βράνιες και Λε Ταλέκ. Τον αγώνα θα παρακολουθήσει από μπουθ της Τούμπας ο Ματίας Αλμέιδα, που θα αναλάβει να χτίσει την ομάδα της επόμενης σεζόν.

Η αποστολή: Τσιντώτας, Στάνκοβιτς, Χατζηεμμανουήλ, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Ρότα, Μισελέν, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Φράνσον, Κριχόβιακ, Μάνταλος, Σάκχοφ, Μουστακόπουλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Τσούμπερ, Τζούντα Γκαρσία.

Σε ό,τι αφορά στην προϊστορία, οι δύο ομάδες παίζουν για πέμπτη φορά μέσα στο 2022 και έκτη στη σεζόν, με τον ΠΑΟΚ να «χτίζει» παράδοση στα μεταξύ τους παιχνίδια. Νικώντας στις 20 Μαρτίου στο «Σπύρος Λούης», ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε οκτώ αγώνες πρωταθλήματος χωρίς ήττα από την ΑΕΚ, νέο ρεκόρ στην ιστορία τους. Ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερις νίκες και τέσσερα ακόμα έληξαν ισόπαλα. Μαζί με το Κύπελλο, όπου την απέκλεισε τις δύο τελευταίες σεζόν, ο ΠΑΟΚ είναι 12 παιχνίδια αήττητος, μετά την 1η Ιουλίου 2020, όταν η ΑΕΚ τον είχε νικήσει στην έδρα του για τα playoffs.

Πιθανές συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μιχάι, Βαρέλα, Σάστρε, Σίντκλεϊ, Σοάρες, Σβαμπ, Μουργκ, Τέιλορ, Ζίβκοβιτς, Τσόλακ.
ΑΕΚ (Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Μάνταλος, Τσούμπερ, Γκαρσία, Άμραμπατ.

Διαιτητής: Γκιόργκι Καμπάκοφ (Βουλγαρία)
Βοηθοί: Μαργκαρίτοφ, Βαλκόφ (Βουλγαρία)
Τέταρτος: Τάσος Σιδηρόπουλος
VAR: Ιβάιλο Στογιάνοφ (Βουλγαρία), Τριανταφύλλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x