Stoiximan Super League

Ξεπέρασε το εμπόδιο του Ατρομήτου με… οδηγό Οζντόεφ πριν την Αμπερντίν ο ΠΑΟΚ!

Τη νίκη με 2-0 επί του Ατρομήτου πανηγύρισε στο γήπεδο της Τούμπας για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League ο ΠΑΟΚ, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον δις σκόρερ Οζντόεφ!

Έκαμψε την αντίσταση του Ατρομήτου στην Τούμπα με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Οζντόεφ ο ΠΑΟΚ!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν ανώτερος καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, φτάνοντας τελικά στη νίκη με 2-0, χάρη στα δύο γκολ του Ρώσου μέσου (43’, 51’)! Έτσι έφτασε τους 17 βαθμούς και ανέβηκε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα (μετά τη διακοπή στο ντέρμπι των «αιωνίων»), λίγες μέρες πριν φιλοξενήσει την Αμπερντί για την 3η αγωνιστική των ομίλων στο Conference League, ενώ για την επόμενη αγωνιστική της Stoiximan Super League θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στην «OPAP Arena».

Από την άλλη, ο Ατρόμητος, ο οποίος παρατάχθηκε με αμυντικό προσανατολισμό και φάνηκε απειλητικός μόνο αφότου δέχθηκε και το δεύτερο γκολ, παρέμεινε προτελευταίος, πάνω μόνο από τον Βόλο και χωρίς να έχει πανηγυρίσει ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα (3 ισοπαλίες, 5 ήττες).

Στο μυαλό των κόουτς:

Με εκπλήξεις η αρχική ενδεκάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος άφησε στον πάγκο Εκόνγκ και Ζίβκοβιτς, ενώ είχε και εκτός αποστολής τον Κουλιεράκη. 4-2-3-1 το σύστημά του, με Κοτάρσκι τερματοφύλακα, Σάστρε δεξί μπακ, Μπάμπα αριστερό και Νάσμεργκ, Κετζιόρα δίδυμο στόπερ. Μεϊτέ και Οζντόεφ τα δύο χαφ, Μουργκ σε ρόλο δεκαριού, Ντεσπόντοφ στο δεξί άκρο της επίθεσης, Τάισον στο αριστερό και τον Σαμάτα στην κορυφή.

Από την άλλη, ο Γιώργος Κορακάκης, ο οποίος έχει τον ρόλο του υπηρεσιακού μετά την αποχώρηση του Κόλμαν, παρέταξε την ομάδα του με 5-3-2. Τσιντώτας τερματοφύλακας, Κεσχρίντα δεξιά, Ντε Μποκ αριστερά και Τσακμάκη, Ιμερέκοφ, Τζαβέλλα τριάδα στα στόπερ. Κούντε και Έντερ τα δύο χαφ, Αγκιμπού Καμαρά λίγο μπροστά τους, ενώ Βέργος και Βαλένσια αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Το ματς:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να παίρνει από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας να πιέσει ψηλά όταν έχανε την μπάλα. Η πρώτη ευκαιρία για γκολ ήρθε στο 11’ και ήταν για τους γηπεδούχους, όταν δόθηκε έμμεσο μετά από μπέρδεμα στην άμυνα του Ατρομήτου και γύρισμα του Κεσχρίντα στον Τσιντώτα, ο οποίος αναγκάστηκε να μπλοκάρει όντας υπό πίεση. Μετά από κομπίνα και πάσα του Σαμάτα, ο Τάισον βρήκε χώρο και σούταρε εντός στόχου, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Κούντε και απομακρύνθηκε.

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-0

Δύο λεπτά αργότερα (13’) ο Ατρόμητος έφτιαξε την πρώτη τελική του, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κεσχρίντα και κεφαλιά του Βέργου που πέρασε ψηλά άουτ. Στο 21’ ο επιθετικό των φιλοξενούμενων σούταρε από μακριά με το εξωτερικό, αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε με άνεση, ενώ στο 25’ ο Σάστρε δοκίμασε μακρινό σουτ, με τον Τσιντώτα να αποκρούει εντυπωσιακά διώχνοντας σε κόρνερ.

Μετά το 30’ ο ΠΑΟΚ αύξησε ακόμα περισσότερο την πίεσή του και έγινε πιο απειλητικός μπροστά από την εστία των αντιπάλων του, χάνοντας ευκαιρία στο 35’, μετά από κόρνερ του Ντεσπόντοφ, πρώτη κεφαλιά του Νάσμπεργκ και δεύτερη του Σαμάτα που κατέληξε ελάχιστα άουτ. Στο 43’ ο Σάστρε προωθήθηκε ξανά, πιάνοντας διαγώνιο σουτ και αναγκάζοντας τον Τσιντώτα σε μία ακόμα επέμβαση, ενώ στο 43’ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπόντοφ και πολύ δυνατή κεφαλιά του Οζντόεφ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σκοράροντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του «Δικέφαλου».



Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έψαξε δεύτερο γκολ, το οποίο ευτύχησε να βρει στο 51’, όταν μετά από γύρισμα του Ντεσπόντοφ, ο Τάισον σούταρε με τον Ντε Μποκ να διώχνει πάνω στην γραμμή, τον Κούντε να μην απομακρύνει και τον Οζντόεφ να σκοράρει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, με όμορφο ψαλιδάκι!

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-0

Στο 56’ ο Γιουμπιτάνα έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Ντε Μποκ σούταρε στην κίνηση από πλάγια θέση, ελάχιστα άουτ, ενώ στο 58’ ο Γιουμπιτάνα βρήκε χώρο και σούταρε από το όριο της μεγάλης περιοχής, με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει. Στο 66’ ο Οζντόεφ σκόραρε ξανά μετά από πάσα πάρε-βάλε του Τάισον, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε επειδή ο Σαμάτα ήταν οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, ενώ στο 67’ ο Ντεσπόντοφ συνέκλινε και σούταρε, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσιντώτα.

Στο 74’ και μετά από φάση διαρκείας, ο Βαλένσια σούταρε με δύναμη πάνω στον Κοτάρσκι, με τον ΠΑΟΚ να ρίχνει ρυθμό στη συνέχεια, κάνοντας διαχείριση του υπέρ του σκορ. Στο 84’ ο Τόμας σκόραρε με δυνατή κεφαλιά, αλλά ήταν οφσάιντ και το γκολ του ακυρώθηκε, ενώ στην τελευταία ευκαιρία του αγώνα, ο Κωνσταντέλιας έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια και έκανε το γύρισμα, με τον Τόμας να μην προλαβαίνει να πεταχτεί στην πορεία της μπάλας.

MVP: Ξεκάθαρα ο Οζντόεφ. Σκόραρε και τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ, ένα στο 43' με δυνατή κεφαλιά και ένα στο 51' με πανέμορφο ψαλιδάκι, όντας ο κορυφαίος του γηπέδου, στην καλύτερή του εμφάνιση από τη μέρα που εντάχθηκε στον «Δικέφαλο του Βορρά»!

Η σφυρίχτρα: Στο 2-0 του ΠΑΟΚ οι παίκτες του Ατρομήτου διαμαρτυρήθηκαν έντονα, λέγοντας ότι η μπάλα είχε βγει πλάγιο άουτ στο ξεκίνημα της φάσης στο κοντρόλ του Σάστρε. Μετά από εισήγηση των VAR (Ζαμπαλάς και Πετρόπουλος), ο διαιτητής της αναμέτρησης, Κωνσταντίνος Πουλικίδης, μέτρησε το γκολ. Σωστά ακυρώθηκαν τα γκολ του Οζντόεφ και Τόμας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Κοτάρσκι – Σάστρε (83’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Νέσμπεργκ, Μπάμπα – Οζντόεφ (69’ Σβαμπ), Μεϊτέ – Ντεσπόντοφ (69’ Α. Ζίβκοβιτς), Μουργκ, Τάισον (69’ Κωνσταντέλιας) – Σαμάτα (69’ Τόμας).

Στον πάγκο έμειναν οι: Ζ. Ζίβκοβιτς, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας.

Ατρόμητος (Κορακάκης, 5-3-2): Τσιντώτας – Κεσχρίντα, Τσακμάκης (56’ Γιουμπιτάνα), Τζαβέλλας, Ιμερέκοφ, Ντε Μποκ (76’ Αθανασίου) – Κούντε (70’ Έρλινγκμαρκ), Έντερ (70’ Κούεν), Καμαρά - Βαλένσια, Βέργος (76’ Αντζιέλσκι)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μαρκετζάνι, Ρομπάιγ, Φριντγιόνσον, Κιβρακίδης.

Το Live του αγώνα από το sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x