Stoiximan Super League

Ο Τάισον… κερνούσε, ο Σαμάτα άνοιξε λογαριασμό και ο ΠΑΟΚ συνέχισε τις τριάρες πριν τον Παναθηναϊκό!

Με τις δύο ασίστ του Τάισον και το πρώτο γκολ του Σαμάτα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, οι Θεσσαλονικείς νίκησαν 3-0 τον Βόλο, συνέχισαν στο -3 από τον Ολυμπιακό και ετοιμάζονται για Λεωφόρο.

Καθάρισε με ακόμα μία «τριάρα» και πάει Λεωφόρο για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ!

Ο «δικέφαλος του Βορρά», μετά τα διπλά σε Ελσίνκι (2-3) και Γιάννενα (1-3), επικράτησε 3-0 υποδεχόμενος τον Βόλο στην Τούμπα στο πλαίσιο της εμβόλιμης (6ης) αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Έτσι, συνέχισε νικηφόρα και, έχοντας 13 βαθμούς, στο -3 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Από την άλλη, ο Βόλος -που μετά το παιχνίδι ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στην πόλη της Μαγνησίας, η οποία δοκιμάζεται και πάλι από την κακοκαιρία- έμεινε με δύο πόντους και χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα (οι Ατρόμητος και Παναιτωλικός οι άλλες δύο ομάδες που δεν έχουν ακόμη «τρίποντο»).

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ καλά. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ πολύ γρήγορα άρχισε να κυριαρχεί, έχοντας σε τρομερή βραδιά τον Τάισον (δύο ασίστ και τεράστια συμβολή στην κυκλοφορία). Οι Κουλιεράκης (39'), Μουργκ (45'+1') και Σαμάτα (55') τα γκολ, με τον Τανζανό φορ να σημειώνει το πρώτο του με τη φανέλα των Θεσσαλονικιών. Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου είχε και δύο δοκάρια (24' Σβαμπ, 28' Σάστρε), ενώ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 17(10) τελικές έναντι 4(2) των αντιπάλων της.

Στο... μυαλό των κόουτς:

Αρκετές αλλαγές και από τους δύο τεχνικούς, ένεκα και των απουσιών των ομάδων τους.

Ο Ρασβάν Λουτσέσκου διατήρησε το 4-2-3-1 για τον ΠΑΟΚ. Στην εστία ήταν ο Κοτάρσκι, με τους Σάστρε, Εκόνγκ, Κουλιεράκη και Μπάμπα να συνθέτουν την αμυντική τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά. Δίδυμο στα χαφ οι Τσιγγάρας και Σβαμπ, με τον Μουργκ σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, αριστερά ο Τάισον και στην κορυφή ο Σαμάτα.

Ίδιο σύστημα και από τον Κώστα Μπράτσο για τον Βόλο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Παπαδόπουλος, με τον Άλχο να βρίσκεται στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Λούνα στο αριστερό. Το δίδυμο των στόπερ συνέθεταν οι Τάχατος και Τσοκάνης, ενώ οι Γκάβτσιτς και Τσουιγέ το αντίστοιχο στα χαφ (χωρίς καθαρόαιμο στόπερ ή «εξάρι» στις αντίστοιχες θέσεις). Πίσω από τον προωθημένο Γκαρσία έπαιζε ο Κόμπα, με τον Μαχαίρα να είναι αριστερά στη μεσοεπιθετική γραμμή και ο Κορνέτ στα δεξιά.

ΠΑΟΚ-Βόλος: 3-0

(Εξαιρετική δράση από τις δύο ομάδες, οι οποίες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο συνοδευόμενες από αδέσποτους σκύλους)

Το ματς:

Πολύ καλή εκκίνηση από τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που, όπως ήταν φυσιολογικό, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο, η ομάδα του Κώστα Μπράτσου παρουσιάστηκε αρκετά δραστήρια μεσοεπιθετικά, έχοντας και ένα ωραίο σουτ με τον Μαχαίρα από τη γωνία της μεγάλης περιοχής στο 6', με τον Κοτάρσκι να διώχνει σε κόρνερ.

Παρόλα αυτά, ο «δικέφαλος του Βορρά» άρχισε σιγά-σιγά να κυριαρχεί εντός αγωνιστικού χώρου.

Αρχικά, απείλησε με Μουργκ (8'), για να... αγκαλιάσει εν συνεχεία σε δύο περιπτώσεις το γκολ, με δύο δοκάρια σε τέσσερα λεπτά: Στο 24' ύστερα από σέντρα του Ζίβκοβιτς από δεξιά, ο Σβαμπ έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του δεύτερου δοκαριού, με την μπάλα να βρίσκει το σίδερο, ενώ ο Τσιγγάρας αστόχησε από πλεονεκτικό σημείο παίρνοντας το «ριμπάουντ». Στο 28' ήρθε και το δεύτερο δοκάρι, αυτήν τη φορά με το διαγώνιο σουτ του Σάστρε. Και άλλη απειλή για τους γηπεδούχους -που ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος με 11(5) τελικές έναντι 3(1) των φιλοξενούμενων- στο 34' με το βολ-πλανέ του προωθημένου Εκόνγκ.

Η πίεση επέφερε καρπούς για τον ΠΑΟΚ στο 39'. Ο Τάισον εκτέλεσε το φάουλ με γλυκό τσίμπημα, με τον Κουλιεράκη να πετάγεται πιο ψηλά από όλους στο ύψος της μικρής περιοχής, σκοράροντας με σκαστή κεφαλιά. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος κλήθηκε στο VAR για να ελέγξει τη φάση (κυρίως) για πιθανό φάουλ του Εκόνγκ στον Άλχο, με το γκολ να μετρά κανονικά.

ΠΑΟΚ-Βόλος: 3-0

Το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα με τους γηπεδούχους, οι οποίοι βρήκαν και δεύτερο γκολ πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος. Συγκεκριμένα, στο 45'+1', ο Σβαμπ έδιωξε βγάζοντας πάσα στον Τάισον. Ο Βραζιλιάνος άσος έτρεξε εκπληκτικά την αντεπίθεση κουβαλώντας για πολλά μέτρα την μπάλα, την οποία και γύρισε πατώντας περιοχή, με τον Μουργκ να ακολουθεί τη φάση για να σκοράρει με προβολή.

ΠΑΟΚ-Βόλος: 3-0

Ο Βόλος ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Ενγκίν να μπαίνει στη θέση του Τρουιγέ και τον Μαχαίρα να περνά σε πιο εσωτερικό ρόλο.

Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν από 'κεί που το άφησαν.

Στο 48' ο Παπαδόπουλος έβαλε «στοπ» στην απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Ζίβκοβιτς, ενώ στο 53' ο Τάισον πέρασε ωραία στην «καρδιά» της περιοχής του Βόλου προς τον προωθημένο Σάστρε, όμως ο Ισπανός μπακ δεν έκανε καλό κοντρόλ.

Το ματς… μύριζε και τρίτο γκολ για τον ΠΑΟΚ, το οποίο τελικά ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο 55': Ο Μπάμπα έκανε τη σέντρα από αριστερά, η άμυνα του Βόλου δεν έδιωξε πειστικά, με τον Σαμάτα να παίρνει την μπάλα στη μικρή περιοχή, να περνά τον Παπαδόπουλο και να πλασάρει από κοντινή απόσταση.

ΠΑΟΚ-Βόλος: 3-0

Στα «καπάκια» (58') ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία και για το 4-0. Ο Τάισον είδε το ανέβασμα του Μπάμπα, του πέρασε κάθετα, με τον αριστερό μπακ των Θεσσαλονικιών να βγάζει τη σέντρα από θέση μέσα αριστερά στην περιοχή, τον Ζίβκοβιτς να κάνει την προβολή από διαγώνια θέση και τον Λούνα να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Οι αρκετές αλλαγές που έλαβαν χώρα εν συνεχεία έριξαν σχετικά τον ρυθμό. Όχι πως δεν υπήρξαν στιγμές, κυρίως βέβαια για τον ΠΑΟΚ.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

MVP: Τρομερή εμφάνιση από τον Τάισον. Δεν ήταν μόνο οι δύο ασίστ αλλά συνολικά η μεγάλη συμβολή του στη μεσοεπιθετική λειτουργία και στην κυκλοφορία της μπάλας για τον ΠΑΟΚ. Είχε πολλά εξαιρετικά και κομβικά κάθετα περάσματα εντός της αντίπαλης περιοχής. Δεδομένη η ποιότητα του Βραζιλιάνου άσου.

Η σφυρίχτρα: Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία η σημερινή βραδιά για τον Τάσο Σιδηρόπουλο. Ουσιαστικά, μόνο στο 1-0 του Κουλιεράκη. Ο ρέφερι κλήθηκε από τον Ευάγγελο Μανούχο να δει τη φάση στο VAR κρίνοντας -σωστά, όπως φάνηκε- ότι ο Εκόνγκ δεν επηρεάζει κάπως τη φάση (η διαιτητική ομάδα στάθηκε κυρίως στο εάν υπάρχει φάουλ του Νιγηριανού στόπερ στον Άλχο).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Σάστρε, Εκόνγκ, Κουλιεράκης (77' Νάσμπεργκ), Μπάμπα – Τσιγγάρας, Σβαμπ (65' Οζντόεφ) – Α. Ζίβκοβιτς (65' Ντεσπόντοφ), Μουργκ, Τάισον (65' Κωνσταντέλιας) – Σαμάτα (81' Τζίμας).

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος – Άλχο (56' Καλογερόπουλος), Τάχατος, Τσοκάνης (79' Ασλανίδης), Λούνα – Γκλάβτσιτς, Τρουιγέ (46' Ενγκίν) – Μαχαίρας, Κομπά (64' Μεταξάς), Κορνέτ – Γκαρσία (64' Μωραΐτης).

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος
Α' Βοηθός: Πολυχρόνης Κωσταράς
B' Βοηθός: Χασάν Κούλα
4ος διαιτητής: Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας
VAR: Ευάγγελος Μανούχος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x