Stoiximan Super League

Με το... δεξί ο αποτελεσματικός ΠΑΟΚ και ο Τέιλορ!

Πρώτο δείγμα στα φιλικά, θετικό για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αξιοποίησε τις τελικές του προσπάθειες και κέρδισε (3-1) -με ανατροπή- τον Βόλο. Καλή εμφάνιση και ασίστ από τον Λούκας Τέιλορ.

Με θετικό πρόσημο άρχισε τις φιλικές του αναμετρήσεις εν όψει της νέας σεζόν ο ΠΑΟΚ, ο οποίος το απόγευμα της Παρασκευής (9/7) επικράτησε 3-1 του Βόλου στην Τούμπα.

Οι Θεσσαλονικείς -στο ντεμπούτο του Ρασβάν Λουτσέσκου στη δεύτερη θητεία του στον πάγκο του «δικεφάλου του Βορρά»- φάνηκαν αρκετά αποτελεσματικοί στις τελικές που δημιούργησαν και έφτασαν με ανατροπή στην πρώτη τους νίκη. Στα θετικά και η καλή εμφάνιση του Λούκας Τέιλορ, στο πρώτο του ματς με τη νέα του ομάδα, με τον δεξιό μπακ του ΠΑΟΚ να βγάζει και την ασίστ για το 2-1.

Παρά το κακό ποιοτικά στο μεγαλύτερο μέρος του, πρώτο μέρος, οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες και με σκορ στα αποδυτήρια (39' Φαν Βέερτ44' Γκορτεζιάνι). Με τον Εσίτι να βάζει μπροστά τον ΠΑΟΚ με πολύ ωραίο τελείωμα στο 47' και τον Μιχαηλίδη να διαμορφώνει το τελικό 3-1 στο 86'.

ΠΑΟΚ-Βόλος: 3-1

Στο… μυαλό των κόουτς:

Ο Ρασβάν Λουτσέσκου παρέταξε αρχικά τον ΠΑΟΚ με 4-4-2 και τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Δίδυμο στα στόπερ ήταν οι Κρέσπο και Μιχάι, με τον Λύρατζη δεξιά τους και τον Ροντρίγκο στο άλλο άκρο. Στη μεσαία γραμμή, από τα δεξιά προς τα αριστερά, άρχισαν οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Σβαμπ, Τσιγγάρας και Τζόλης, με τους Λάμπρου και Γκορτεζιάνι να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο των Θεσσαλονικιών. Να σημειωθεί ότι προφυλάχθηκαν οι Ελ Καντουρί, Περέιρα και Καγκάβα.

Από την άλλη, ο Γκιγιέρμπ Αμπασκάλ ξεκίνησε την ομάδα του με ένα 3-5-2 και με τον Κλέιμαν στην εστία. Την τριάδα της άμυνας συνέθεταν οι Πόντε, Γκουλέν και Γκρίλο και την αντίστοιχη του κέντρου οι Τσοκάνης, Βοϊτκόφσκι και Μπαριέντος. Στα δύο άκρα ήταν οι Φερράρι και Πουρίτα, με τους Μπαρτόλο και Φαν Βέερτ να συνδυάζονται στην επίθεση.

Το ματς:


Λίγο η αρκετή ζέστη, λίγο και το πρώιμο στάδιο προετοιμασίας των δύο ομάδων, ο ρυθμός ήταν αρκετά κακός στα πρώτα λεπτά. Ουσιαστικά, μέχρι το 30' υπήρξαν μόνο δύο καλές στιγμές, αυτή του 2' με το σουτ εκτός της περιοχής από τον Τζόλη και εκείνη του 9', με τον Πουρίτα να βρίσκεται με προϋποθέσεις εντός της περιοχής του ΠΑΟΚ, αλλά να μην ανησυχεί τον Ζίβκοβιτς. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, αλλά δυσκολεύονταν στο να βρουν διαδρόμους κόντρα στον -πολύ καλά στημένο- Βόλο.

Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, ο ΠΑΟΚ άρχισε να ανεβάζει στροφές και με κύριο εκφραστή των επιθέσεών του τον Τζόλη, είχε δύο καλές στιγμές, στο 33' και στο 38'. Ωστόσο, εκείνος που κατάφερε να ανοίξει το σκορ (0-1), στο 39', ήταν ο Βόλος. Με τον Φαν Βέερτ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, να πηδάει αρκετά ψηλά από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

ΠΑΟΚ-Βόλος: 3-1

Παρόλα αυτά, ο «δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να απαντήσει άμεσα, καθώς στο 44' ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς βρήκε στον χώρο με υπέροχη κάθετη τον Γκορτεζιάνι, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

ΠΑΟΚ-Βόλος: 3-1

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Λουτσέσκου να παρατάσσει μια νέα ενδεκάδα και συγκεκριμένα τους Πασχαλάκη, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδη, Βιεϊρίνια, Νινούα, Εσίτι, Ουάρντα, Μουργκ, Βρακά και Κούτσια. Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ, πήρε γρήγορα-γρήγορα «κεφάλι» το σκορ (2-1) και συγκεκριμένα στο 47', όταν ο Εσίτι σκόραρε με φοβερό τελείωμα, ύστερα από την ασίστ του Τέιλορ.

Εν συνεχεία, οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να απειλήσουν εκ νέου τα αντίπαλα καρέ, έχοντας ως καλές στιγμές τη συνεργασία των Κούτσια και Βρακά στο 62' αλλά και το ωραίο ξεδίπλωμα επίθεσης στο 80', με τον Μουργκ να μην μπορεί να ολοκληρώσει τη φάση. Ο τελευταίος, ωστόσο, ήταν εκείνος που εκτέλεσε το κόρνερ στο 86', από το οποίο ο Μιχαηλίδης έγραψε με κεφαλιά το τελικό 3-1.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x