Stoiximan Super League

Καυτός ΠΑΟΚ ξέσπασε στον Ιωνικό με ιστορικό ρεκόρ του 17χρονου Τζίμα!

Εξάστερος ΠΑΟΚ, διέλυσε με το εμφατικό 6-0 τον Ιωνικό (4-0 στο ημίχρονο) στην Τούμπα, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα και μειώνοντας στους 2 βαθμούς τη διαφορά του από τον τρίτο Ολυμπιακό!

Επέστρεψε στις νίκες ξεσπώντας στον Ιωνικό ο ΠΑΟΚ!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» παρουσιάστηκε συγκεντρωμένος από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και ήταν άκρως αποτελεσματικός μπροστά στην εστία του αντιπάλου του, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα και φτάνοντας τελικά στο σημαντικό τρίποντο με το εμφατικό 6-0!

Σκόραρε στα γενέθλιά του ο Κωνσταντέλιας, ενώ ο 17χρονος Τζίμας πέρασε ως αλλαγή στο 71’, πέτυχε γκολ στις καθυστερήσεις και έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ σε παιχνίδι πρωταθλήματος, ξεπερνώντας τον θρυλικό Γιώργο Κούδα και καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε από το μακρινό 1964!

Με παίκτη λιγότερο από το 49’, λόγω αποβολής του Μασάς με δύο κίτρινες κάρτες ο Ιωνικός, είχε κάποιες ευκαιρίες για την ισοφάριση στο 1-0, αλλά τελικά πλήρωσε ακριβά την κακή αμυντική του λειτουργία.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 51 βαθμούς, μειώνοντας στο -2 από τον τρίτο της βαθμολογίας Ολυμπιακό και στο -5 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, ενώ ο Ιωνικός έμεινε στην προτελευταία θέση και τους 15 βαθμούς.

Στο μυαλό των κόουτς


Με το κλασικό του 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ρασβάν Λουτσέσκου, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τους Ολιβέιρα, Σάστρε, Σβαμπ, Βιεϊρίνια, Λύρετζη και Κούρτιτς. Ο Κοτάρσκι επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια για τον «Δικέφαλο του Βορρά», με τον Κεντζιόρα δεξί μπακ, τον Ράφα Σοάρες αριστερά και τον Νάσμπεργκ αντί του Κουλιεράκη, ως παρτενέρ του Ίνγκασον. Αουγκούστο και Ντάντας ήταν τα δύο χαφ, ο Νάρεϊ ξεκίνησε ως δεξί εξτρέμ, ο Άντριγια Ζίβκοβιτς ως αριστερό, ενώ ο Κωνσταντέλιας κινούνταν σε ρόλο δεκαριού, πίσω από τον Μπράντον Τόμας.

Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Μιχάλης Γρηγορίου, ο οποίος από μεριάς του δεν υπολόγιζε στις υπηρεσίες των Βαλεριάνου, Φαντιγκά, Σάκιτς και Μύγα. Ο Χουτεσιώτης ξεκίνησε σε ένα ακόμα παιχνίδι της ομάδας του ως ο βασικός της τερματοφύλακας, με τους Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό και Ρουμπουλάκου τετράδα της άμυνας. Κάνιας και Αντούνες ξεκίνησαν τον αγώνα ως δίδυμο στα χαφ, έχοντας μπροστά τους τον Μασάς, μαζί με τους Σεμπά και Λοβέρα στα άκρα. Ο Μάντζης προτιμήθηκε αντί του Μάνου στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς


Ο ΠΑΟΚ έδειξε τις… άγριες διαθέσεις του από τα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, με τον Χουτεσιώτη να απομακρύνει με το… καλησπέρα μια επικίνδυνη σέντρα του Ράφα Σοάρες, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα πριν καν συμπληρωθούν 2 λεπτά αγώνα. Μετά από σέντρα του Ζίβκοβιτς, ο Νάρεϊ έπιασε το σουτ την κίνηση, με την μπάλα να κοντράρει στον Ρομαό και τον αρχχηγό του Ιωνικού να χρεώνεται με αυτογκόλ, για το 1-0.

Αφού ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, οι παίκτες του Ιωνικού πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και είχαν ένα καλό πεντάλεπτο πίεσης μπροστά στην εστία του Κοτάρσκι, με συνεχόμενα κόρνερ. Στο 15’ ο Σεμπά πίεσε ψηλά έκλεψε, αλλά το μακρινό του σουτ πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 16’ ο Μπράντον σκόραρε μετά από σέντρα του Ράφα Σοάρες, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε μέσω VAR ως οριακό οφσάιντ.

Στο 19’ ο Ιωνικός έφτασε κοντά στην ισοφάριση μετά από γρήγορη αντεπίθεση, αλλά ο Σεμπά έκανε κακό τελείωμα από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 23’ ο ΠΑΟΚ «άγγιξε» το δεύτερο γκολ, με τον Ρουμπουλάκου να προλαβαίνει τελευταία στιγμή τον Νάρεϊ, μετά από σέντρα του Ζίβκοβιτς. Παρ όλα αυτά, ένα λεπτό αργότερα (23’) ο ΠΑΟΚ βρήκε το δεύτερο γκολ του, με τον Νάρεϊ να κάνει το γύρισμα μετά από κάθετη του Ντάντας και τον Κωνσταντέλια να χρίζεται σκόρερ την ημέρα των 20ών γενεθλίων του!

Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και συνέχισε να πιέζει, σκοράροντας ξανά στο 28’, μετά από υπέροχη σέντρα του Νάρεϊ, αμυντική αδράνεια του Ιωνικού και ιδανικό πλασέ του Μπράντον στην κίνηση. Μάλιστα, η ομάδα του Λουτσέσκου σκόραρε και τέταρτο γκολ πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα, όταν ο Ζίβκοβιτς πήρε την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή και έκανε επίδειξη της άψογης τεχνικής του κατάρτισης, βλέποντας τον Χουτεσιώτη αρκετά μακριά από την εστία του και «εκτελώντας» με φανταστικό σουτ!

Άκρως αποτελεσματικός ο ΠΑΟΚ, ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με τέσσερα γκολ σε έξι τελικές προσπάθειες, ένα ακόμα τέρμα που ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ, ενώ λίγο έηψε να πετύχει και πέμπτο πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, με την καρφωτή κεφαλιά του Νάσμπεργκ να είναι άστοχη για εκατοστά.

Όπως τελείωσε το πρώτο έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να πιέζουν γύρω από την εστία του Ιωνικού. Στο 48’ ο Τόμας βγήκε τετ-α-τετ με τον Χουτεσιώτη, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων του είπε «όχι», ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μασάς είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Σιδηρόπουλο για μαρκάρισμα στον Νάσμπεργκ, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα για το υπόλοιπο του ματς.

Στο 53’ ο Τόμας βρέθηκε ξανά φάτσα με τον Χουτεσιώτη, αυτή τη φορά μετά από όμορφο γύρισμα του Ζίβκοβιτς, αλλά έστειλε ξανά την μπάλα πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το πέμπτο γκολ του ΠΑΟΚ ήρθε στο 54’, με τον Νάρεϊ να εκτελεί φάουλ από τα δεξιά και τον Κεντζιόρα να βρίσκεται ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι, σκοράροντας με προβολή. Ο Τάισον πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή στο 58’ και δέκα λεπτά αργότερα (68’) έφτασε «μια ανάσα» από το γκολ, εξαπολύοντας μια μακρινή σουτάρα που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο ρυθμός έπεσε πολύ μέχρι στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με τον 17χρονο Τζίμα να... βάζει το κερασάκι στην τούρτα της νίκης του ΠΑΟΚ, αφού στο 90'+1 διαμόρφωσε με κεφαλιά το τελικό 6-0 και έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας του, σε παιχνίδι πρωταθλήματος!

MVP: Ο Νάρεϊ αποτελούσε τον πιο δραστήριο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, μέχρι να αντικατασταθεί από τον Λουτσέσκου στο 59'. Είχε δύο ασίστ και συμμετοχή στα 5 από τα 6 γκολ της ομάδας του, παίρνοντας έτσι τον τίτλο του πολυτιμότερου.

Η σφυρίχτρα: Ο Τάσος Σιδηρόπουλος ακύρωσε σωστά με τη βοήθεια των VAR ως οφσάιντ το γκολ του Μπράντον Τόμας στο 16', ενώ και οι δύο κίτρινες κάρτες που οδήγησαν στην αποβολή του Μασάς, ήταν δικαιολογημένες.

Οι συνθέσεις των ομάδων


ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Κοτάρσκι - Κετζιόρα, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες – Αουγκούστο (58’ Ελ Καντουρί), Ντάντας- Νάρεϊ (58’ Τάισον), Κωνσταντέλιας (71’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς (76' Ρικάρντο) – Μπράντον Τόμας (71’ Τζίμας).

Στον παγκο: Ζ. Ζίβκοβιτς, Κουλιεράκης, Φελίπε Σοάρες, Τσαούσης.

Ιωνικός (Γρηγορίου, 4-2-3-1): Χουτεσιώτης – Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Ρουμπουλάκου – Κάνιας, Αντούνες (46’ Τσίμπσαχ) – Σεμπά (77' Τσιριγώτης), Μασάς, Λοβέρα (77' Πογκοσιάν) – Μάντζης (77' Μάνος).

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Αλέν, Καμπράλ, Ελευθεριάδης.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος
Βοηθοί: Νικολακάκης Βασίλειος, Χριστάκογλου Γεώργιος
Τέταρτος: Τσιμεντερίδης Σταύρος
VAR: Καραντώνης Δημήτριος, Μεϊντάνας Αντρέας

Το Live του αγώνα από το sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x