Stoiximan Super League

Λύγισε την αξιόμαχη Κηφισιά και τώρα… φουλ για πρόκριση ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε, ήταν ανώτερος, είδε την Κηφισιά να ισοφαρίζει με ιστορικό γκολ, αλλά μια έμπνευση του Κωνσταντέλια και το αυτογκόλ του Τσάπαν χάρισε το τρίποντο (2-1) στον «δικέφαλο».

Συνεχίζει απόλυτος στο πρωτάθλημα και στρέφεται στην… Ευρώπη ο ΠΑΟΚ! Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ανώτερη αλλά και αρκετά φλύαρη, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η Κηφισιά να βρει ιστορικό γκολ για την ισοφάριση. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι χάρη στο αυτογκόλ του Τσάπαν πήραν τη νίκη (2-1) για το 2/2 και πλέον στρέφονται στη ρεβάνς με τη Χαρτς όπου θέλουν να κλειδώσουν τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa Conference League.

Βελτιωμένη η Κηφισιά, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να πάρει κάτι και μετράει δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ δείχνει πως χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα.

Εντός έδρας ματς με αντίπαλο τον Ατρόμητο για την Κηφισιά (με το ματς να γίνεται στη Λαμία) την επόμενη αγωνιστική, ενώ ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται στην Κρήτη από τον ΟΦΗ.

Στο μυαλό του κόουτς
Με 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Στην εστία ο Κοτάρσκι και οι Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Μιχαϊλίδης, Μπάμπα στην άμυνα. Οι Τσιγγάρας, Οζντόεφ στα χαφ, με τους Τάισον, Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς στη μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον Τζίμα στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-4-1-1 κατέβασε την Κηφισιά ο Γιάννης Αναστασίου. Ο Κρίστινσον στο τέρμα, με τους Σάκιτς, Βαφέα, Τσάπαν, Λούμορ στην τετράδα της άμυνας. Παπασάββας, Πέιος στα χαφ, με τους Ίλιεφ, Μασούρα στα πλάγια και τον Τετέι πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Οζέγκοβιτς.

Το ματς
Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά στο παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ από το 10ο λεπτό και έπειτα να ανεβάζει ρυθμό και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Στο 14’ η ομάδα του Λουτσέσκου είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, όταν ο Μπάμπα έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Τζίμας μπήκε στην πορεία της μπάλας, αλλά ο Κρίστινσον έδιωξε. Στο 21ο λεπτό ο Δικέφαλος είχε ακόμα μια καλή στιγμή, όταν ο Τάισον έπαιξε κάθετα για τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος πλάσαρε άουτ υπό την πίεση του Βαφέα, με τον ρέφερι να πηγαίνει στο VAR για να δείξει τελικά την άσπρη βούλα.

Ο Αντρίγια στο 25’ εκτέλεσε το πέναλτι, με τον Κρίστινσον ωστόσο να το βγάζει και έτσι ο ΠΑΟΚ έχασε μια τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Στην συνέχεια, οι Θεσσαλονικείς είχαν την κατοχή της μπάλας και πίεζαν, προσπαθώντας να βρουν το γκολ. Αντίθετα, η Κηφισιά έπαιζε στις αντεπιθέσεις χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα.

Τα λεπτά περνούσαν και τελικά η πίεση του ΠΑΟΚ μετουσιώθηκε σε γκολ στο 45+2’! Ο Μπάμπα έκανε το γύρισμα στον Μουργκ, εκείνος το πλασέ με τη μία που έβγαλε ο Κρίστινσον αλλά ο Τζίμας πήρε το ριμπάουντ για να σκοράρει για το 1-0. Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

0

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κηφισιά πατούσε καλύτερα και είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο, προσπαθώντας να δημιουργήσει κάποιες καλές στιγμές, αλλά ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να υπερτερεί και να προσπαθεί να φτιάξει φάσεις για να καθαρίσει το ματς.

Από το 70ο λεπτό και μετά οι γηπεδούχοι είχαν κάνει κατάληψη στα καρέ των φιλοξενούμενων και έψαχναν το δεύτερο γκολ. Ωστόσο, η Κηφισιά σε μια αντεπίθεση πάγωσε την Τούμπα κάνοντας το 1-1. Ο Λούμορ στο 75ο λεπτό έκανε τη σέντρα, ο Κοτάρσκι πολύ άστοχη έξοδο και ο Μασούρας σκόραρε με κεφαλιά προ κενής εστίας για την ισοφάριση. Αυτό ήταν και το πρώτο ιστορικό γκολ για την Κηφισιά στην Stoiximan Super League.



Ωστόσο, αυτό δεν πτόησε τον ΠΑΟΚ που… γκάζωσε και έχασε μια τεράστια ευκαιρία στο 77’. Ο Κρίστινσον δεν έδιωξε καλά την μπάλα από το σουτ του Νάρεϊ, ο Οζντόεφ δεν πλάσαρε επί τόπου ενώ οι Κωνσταντέλιας και Λύρατζης δεν βρήκαν στόχο! Όμως ένα λεπτό αργότερα τελικά, ο Δικέφαλος βρήκε δίχτυα και πήρε εκ νέου προβάδισμα, με τον Κωνσταντέλια να κάνει απίθανο τακουνάκι, ο Μπάμπα το γύρισμα και ο Τσάπαν στην προσπάθειά του να απομακρύνει σκόραρε στην εστία της ομάδας του (1-2).

Στην συνέχεια υπήρξε ένταση στους πάγκους των δυο ομάδων, με τον διαιτητή να σπεύδει και να ηρεμεί τα πνεύματα, μοιράζοντας κιόλας κάρτες. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με τον ΠΑΟΚ να κάνει το 2/2 και να στρέφεται πλέον στην Ευρώπη, ενώ η αξιόμαχη Κηφισιά να γνωρίζει την 2η ήττα της στο πρωτάθλημα.

MVP: Ο Μπάμπα ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. Η μπάλα περνούσε συνεχώς από τα πόδια του ενώ είχε συμμετοχή και στα δυο γκολ του ΠΑΟΚ. Πολύ καλός γενικότερα σήμερα, με τρομερά ανεβάσματα και διαρκή πηγή κινδύνων προς την αντίπαλη εστία.

Η σφυρίχτρα: Ο Τσέτσιλας είχε μια καλή διαιτησία. Σωστά έδωσε το πέναλτι στον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ επίσης σωστά δεν έδωσε πέναλτι στην Κηφισιά στο δεύτερο όταν φώναξαν.



Έτσι παρακολουθήσατε το παιχνίδι Live μέσα από το sportfm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x