Stoiximan Super League

Διπρόσωπος ΠΑΟΚ κόντρα στη Χρόνινχεν

Δύο πρόσωπα έδειξε στο δεύτερο φιλικό του ο ΠΑΟΚ που ήταν εξαιρετικός μέχρι να σκοράρει (49' Κωνσταντέλιας), ωστόσο εν συνεχεία αντιμετώπισε αμυντικά ζητήματα και ηττήθηκε 2-1 από τη Χρόνινχεν.

Ανάμεικτες εντυπώσεις προκάλεσε η εικόνα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο φιλικό του επί ολλανδικού εδάφους, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να ηττάται 2-1 με ανατροπή από τη Χρόνινχεν.

Οι Θεσσαλονικείς παρήγαγαν πολλές φάσεις μέχρι και το 60' -και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο- ωστόσο φάνηκαν λιγότερο αποτελεσματικοί σε σχέση με την «τεσσάρα» (4-0) επί της Γκόου Αχέντ Ιγκλις. Άνοιξαν το σκορ στο 49' με τον Κωνσταντέλια -που σκόραρε σε δεύτερη σερί φιλική αναμέτρηση- ενώ είχαν και δύο δοκάρια (12' Ζίβκοβιτς και 65' Κωνσταντέλιας), τη στιγμή που σ' αυτό το διάστημα δημιουργούσαν διαδρόμους και φάσεις με αρκετούς τρόπους. Από το καλό τους μέρος ξεχώρισε ο νεαρός Τσαούσης (πολύ καλά γεμίσματα, συχνές προωθήσεις και σταθερός αμυντικά), ενώ ο Κοτάρσκι -στο ανεπίσημο ντεμπούτο του- χρειάστηκε να επέμβει (επιτυχώς) ουσιαστικά μόλις σε μία περίπτωση.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ολλανδοί ανέβασαν στροφές κι εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά ζητήματα του ΠΑΟΚ έφτασαν στην ανατροπή με δύο γκολ σε οκτώ λεπτά (78' Ίραντουστ και 85' Ντε Λέου).




Στο... μυαλό του κόουτς:

Με δύο διαφορετικές -κατά βάση- ενδεκάδες και με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ σε κάθε ημίχρονο ο Ρασβάν Λουτσέσκου.

Στο πρώτο μέρος την εστία υπερασπίστηκε ο Κοτάρσκι. Μπροστά του στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, άρχισαν οι Τζίμας, Ίνγκασον, Κουλιεράκης και Τσαούσης. Δίδυμο στα χαφ ήταν οι Αουγκούστο και Σβαμπ, με τον Ελ Καντουρί να κινείται σε ελεύθερο ρόλο. Στα δύο άκρα της επίθεσης ήταν οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Κουαλιάτα, ενώ στην κορυφή ο Ολιβέιρα.

Ο Κουλιεράκης ήταν ο μοναδικός που συνέχισε στο δεύτερο ημίχρονο. Δίπλα του στα στόπερ πέρασε ο Μιχάι, με τον Ταλιχμανίδη να είναι κάτω από τα γκολπόστ και τους Σάστρε και Ράφα Σοάρες να καλύπτουν το δεξί και το αριστερό άκρο της άμυνας, αντίστοιχα. Οι Τσιγγάρας και Ντάντας συνεργάζονταν στα χαφ, με τον Φιλίπε Σοάρες να παίζει ως «δεκάρι». Οι Κωνσταντέλιας και Ρικάρντο ήταν στα δύο άκρα, ενώ ο Τσόλακ ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης.

Να σημειωθεί ότι βασικός για τους Ολλανδούς άρχισε ο μέχρι πρότινος άσος του Παναθηναϊκού, Ραμόν Λούντκβιστ.

Το ματς:

Ανώτεροι από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι Θεσσαλονικείς. Το θετικό για την ομάδα του Λουτσέσκου ήταν το ότι απειλούσε ποικιλοτρόπως τόσο δηλαδή με κάθετο παιχνίδι κι από τα πλάγια (βρίσκοντας έτσι διαδρόμους), όσο και μέσω στατικών φάσεων.

Στο 3' -στη μοναδική φάση του πρώτου ημιχρόνου που ο ΠΑΟΚ αισθάνθηκε απειλή- ο Κοτάρσκι διάβασε τη φάση σε μια μακρινή μεταβίβαση προς την περιοχή του, βγαίνοντας και καθαρίζοντας με προβολή. Έκτοτε, ακολούθησε ένας μονόλογος από πλευράς Θεσσαλονικιών, οι οποίοι πίεζαν ψηλά.

Στο 12' σημειώθηκε η πρώτη σημαντική στιγμή: Σε πρώτο χρόνο το σουτ του Ολιβέιρα ανακόπηκε, ωστόσο ο Ζίβκοβιτς πήρε το «ριμπάουντ» και με δυνατό πλασέ μεταξύ πέναλτι και μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στη ρίζα του αριστερού δοκαριού κι εν συνεχεία άουτ. Στο 14' ύστερα από γλυκιά εκτέλεση φάουλ του Τσαούση, ο Ίνγκασον πετάχτηκε ολομόναχος, αλλά η προβολή του κατέληξε στην αγκαλιά του αντίπαλου πορτιέρε.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να απειλεί. Στο 19' ο Ολιβέιρα βγήκε ενώπιον του Βέριπς, βλέποντας όμως το διαγώνιο σουτ του να μπλοκάρεται, ενώ το δυνατό τελείωμα του Κουαλιάτα από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 28' πέρασε άουτ. Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε ιδανικό «μπάσιμο» στο δεύτερο μέρος, ανοίγοντας το σκορ στο 49' μετά από υπέροχη ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, ο Τσόλακ έσπασε δεξιά στον Σάστρε, ο οποίος έκανε ωραίο παράλληλο γύρισμα προς τον Κωνσταντέλια που σκόραρε με προβολή.

ΠΑΟΚ-Χρόνινχεν: 1-2

Χωρίς πολλές στιγμές κύλησαν τα επόμενα λεπτά, με τους Ολλανδούς να δείχνουν περισσότερες επιθετικές διαθέσεις σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο. Παρόλα αυτά, την επόμενη μεγάλη στιγμή την είχε εκ νέου ο ΠΑΟΚ, στο 59'. Ο Φιλίπε Σοάρες διάβασε τη φάση, εκμεταλλεύτηκε λάθος υπολογισμό από τον τελευταίο αμυντικό της Χρόνινχεχ, έφυγε ολομόναχος, πέρασε και τον τερματοφύλακα, αλλά... έστειλε την μπάλα άουτ. Να σημειωθεί βέβαια ότι πλάσαρε από δύσκολη γωνία.

Στο 65' ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε το δεύτερο δοκάρι του στο παιχνίδι. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ντάντας, ο Κωνσταντέλιας πήρε το «ριμπάουντ» κι έπιασε δυνατό σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής, το οποίο τράνταξε την οριζόντια δοκό.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα άρχισαν να μεγαλώνουν τα αμυντικά προβλήματα για τον ΠΑΟΚ, τα οποία έδωσαν την ευκαιρία στη Χρόνινχεν να κάνει την ολική ανατροπή. Στο 78' ο Μιχάι έκανε τραγική εκτίμηση, στρώνοντας την μπάλα εκτός περιοχής στον Ίραντουστ, ο οποίος βλέποντας τον Ταλιχμανίδη εκτός εστίας έπιασε ψηλοκρεμαστό σουτ που κατέληξε στα δίχτυα. Στο 84' οι Θεσσαλονικείς βγήκαν με προϋποθέσεις στην αντεπίθεση, όμως καθυστέρησε τόσο ο Ρικάρντο στην πάσα, όσο και ο Κωνσταντέλιας στο να εκτελέσει.

Η Χρόνινχεν ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 85', με τον Ταλιχμανίδη να διώχνει αρχικά τη παράλληλη σέντρα του Άμπραχαμ από δεξιά, όχι όμως και το κοντινό τελείωμα του Ντε Λέου που πήρε το «ριμπάουντ». Στη συνέχεια, οι Ολλανδοί συνέχισαν με επιθετικές διαθέσεις μεν, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει δε, με το σκορ να μένει μέχρι το τέλος στο 2-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Α' ημίχρονο): Κοτάρσκι, Τζίμας, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Αουγκούστο, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί, Κουαλιάτα, Ολιβέιρα.

ΠΑΟΚ (β' ημίχρονο): Ταλιχμανίδης, Σάστρε, Κουλιεράκης, Μιχάι, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Ντάντας, Κωνσταντέλιας, Φιλίπε Σοάρες, Ρικάντρο, Τσόλακ.

Χρόνινχεν (A' ημίχρονο): Βέριπς, Πελουπέσι, Τε Βιέρικ, Ματουτά, Κάλεϊ, Φαν Γκέλντερεν (23' Σβέρκο), Κασανβίρτζο, Λούντκβιστ, Ενγκονγκέ, Ποστέμα, Ορατμανγκόεν.

Χρόνινχεν (Β' ημίχρονο): Ντε Μπουρ, Ντάνκερλουϊ, Σβέρκο, Ντε Λέου, Ίραντουστ, Άμπραχαμ, Ντάμερς, Μουσάμπα, Φαν Κάαμ, Γιόοσεν, Βαλέντε.



Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x