Stoiximan Super League

Καθάρισε στεγνά στα Γιάννενα η ΑΕΚ!

Η καταιγιστική ΑΕΚ του πρώτου μέρους... περιορίστηκε στο γκολ του Τσούμπερ (7'), προβάδισμα που ήλεγξε στο δεύτερο αποχωρώντας με το «διπλό» (0-1) από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Κι όμως, έληξε μόνο 0-1, αλλά η δουλειά έγινε για την ΑΕΚ!

Η «Ένωση» αποχώρησε νικήτρια από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα για τη 12η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Κάνοντας... ό, τι ήθελε στο πρώτο μέρος, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα βρήκε το γρήγορο και «χρυσό», όπως αποδείχτηκε, γκολ του Τσούμπερ στο 7' (τρομερή συνεργασία), στο οποίο όμως και περιορίστηκε παρά τις 13(5) τελικές μέχρι να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Σε πιο χαμηλό τέμπο το δεύτερο μέρος, το οποίο ωστόσο ήλεγξαν οι «κιτρινόμαυροι», οι οποίοι για ακόμα ένα παιχνίδι εμφάνισαν σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματικότητα, χωρίς βέβαια να το πληρώσουν. Από ένα δοκάρι για κάθε ομάδα (10' Παμλίδης - 26' Τσούμπερ).

Έτσι, οι νταμπλούχοι Ελλάδος έπιασαν εκ νέου τον Ολυμπιακό στη 2η θέση (27β.), όντας στο +1 από τον ΠΑΟΚ, ενώ περιμένουν για ενδεχόμενο στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού (28β.) κόντρα στον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης». Ταυτόχρονα, πηγαίνουν με την καλύτερη ψυχολογία στον κρίσιμο αγώνα με την Μπράιτον την ερχόμενη Πέμπτη (30/11), δεύτερη φορά που το πετυχαίνουν φέτος μετά την Τρίπολη (να πάνε με εγχώρια νίκη σε ευρωπαϊκό παιχνίδι). Από την άλλη, ο ΠΑΣ έμεινε χαμηλά, στη 12η θέση με 7 βαθμούς.

Προληπτική αλλαγή για τον Κάλενς λόγω ενοχλήσεων. Πέμπτο γκολ για τον Τσούμπερ στη σεζόν, τέταρτο για το πρωτάθλημα.

Στο... μυαλό των κόουτς:

Ο Θανάσης Στάικος παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με σύστημα 4-4-1-1 και τον Κλέιμαν στην εστία. Δεξί μπακ ο Πανάγου, με τον 25χρονο άσο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της ομάδας των Ιωαννίνων. Αριστερό ο Τσαούσης, ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Παντελάκης και Εραμούσπε. Δίδυμο στα κεντρικά χαφ οι Καραχάλιος και Ριένστρα, με τον Ροσέρο στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, τον Τζίμα αριστερά και τον Παμλίδη να πλαισιώνει τον Μπάλαν στην επίθεση.

Διατήρησε το 4-4-1-1 για την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα. Κάτω από τα δοκάρια ο Στάνκοβιτς, με τους Σιντιμπέ και Μοχαμάντι στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας, αντίστοιχα. Δίδυμο στο κέντρο αυτής οι Βίντα και Κάλενς, ενώ το αντίστοιχο στα κεντρικά χαφ συνέθεταν οι Σιμάνσκι και Πινέδα. Δεξιά στη μεσαία γραμμή ο Ελίασον, αριστερά ο Γκατσίνοβιτς, με τον Μάνταλο να κινείται δίπλα από τον προωθημένο Τσούμπερ.


Το ματς:

Φορτσάτη εκκίνηση στην αναμέτρηση για την ΑΕΚ. Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα μπήκε συγκεντρωμένο, πνευματικά και τακτικά, με εξαιρετικό πρέσινγκ ψηλά και κυκλοφορία. Στοιχεία που άρχισαν να αντικατοπτρίζονται αμέσως με πολλές τελικές και ευκαιρίες!

Πρώτες «προειδοποιήσεις» με Σιμάνσκι (2') και Ελίασον (4'), για να έρθει το γκολ μόλις στο 7': Τρομερή συνεργασία σε χρόνο... dt για την «Ένωση», με τον Σιντιμπέ να περνά στον Ελίασον, εκείνος με τη μία στον Πινέδα, τελικός αποδέκτης ο Τσούμπερ που κοντρόλαρε στην περιοχή και πλάσαρε ψύχραιμα στην απέναντι γωνία για το 0-1.

.........

Η «Ένωση» συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι, δημιουργώντας και νέα στιγμή στο 9', με τη σέντρα του Σιντιμπέ και την κεφαλιά του Μάνταλου.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν εξαιρετικός. Παράλληλα, το γεγονός ότι ο «δικεφάλος» ήταν παρεταγμένος αρκετά ψηλά, επέτρεπε στον ΠΑΣ να σκεφτεί και να ψάξει την κόντρα, βρίσκοντας μάλιστα τις στιγμές του.

Σε μια τέτοια περίπτωση, λοιπόν, στο 10' οι γηπεδούχοι είχαν τρομερή ευκαιρία και δοκάρι. Σε πρώτο χρόνο ο Στάνκοβιτς έβαλε τρομερό «στοπ» στον Μπάλαν, σε δεύτερο ο Παμλίδης πήρε το «ριμπάουντ» και προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στην οριζόντια δοκό.

Νέες προσπάθειες για την ΑΕΚ, με σουτ εκτός περιοχής από Γκατσίνοβιτς (12') και Πινέδα (16'). Ένα πραγματικά καταιγιστικό πρώτο εικοσάλεπτο για τους νταμπλούχους Ελλάδος, οι οποίοι πατούσαν στην περιοχή του ΠΑΣ σχεδόν όποτε και όπως ήθελαν. Σε μια τέτοια στιγμή, στο 24', οι Τσούμπερ και Μάνταλος έκρυψαν την μπάλα, με μόνο κέρδος τους όμως το κόρνερ.

Για να φτάσουμε στο 26', όταν η ΑΕΚ... ισοφάρισε στα δοκάρια με τρομερή διπλή ευκαιρία: Εξαιρετική σέντρα του Μοχαμάντι από αριστερά, ο Τσούμπερ σε πρώτο χρόνο έπιασε σκαστή κεφαλιά, με την μπάλα μετά την απόκρουση του Κλέιμαν να βρίσκει στο δοκάρι, να επιστρέφει στον Ελβετό άσο που από κοντινή απόσταστη σούταρε άουτ.

Το σουτ του Τζίμα στο 27' δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Στάνκοβιτς, ο οποίος στο 30' έδειξε εκ νέου τα αντανακλαστικά του με εξαιρετική επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Ροσέρο. Σε μια ως μη γενόμενη φάση τελικά για τον ΠΑΣ, καθώς μετά την ολοκλήρωσή της σηκώθηκε το σημαιάκι.

Ακόμα μία σπουδαία διπλή ευκαιρία για την ΑΕΚ, στο 31' με Μάνταλο και Γκατσίνοβιτς, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 0-1 και την «Ένωση» -που είχε 13(5) τελικές έναντι 4(2) του ΠΑΣ- να μπορεί να αισθάνεται αδικημένη από το εύρος του σκορ.

.........

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με τον ίδιο τρόπο και στο δεύτερο μέρος, με τον Ελίασον να απελευθερώνεται ωραία στο 47' και να απειλεί, δίχως όμως να βρει εστία. Όπως συνέβη και στο 52' με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσούμπερ από εξαιρετικό σημείο.

Το παιχνίδι, όπως και στο φινάλε του πρώτου μέρους, εξελισσόταν πλέον σε πιο αργό τέμπο. Η ΑΕΚ ήλεγχε τον ρυθμό, βρίσκοντας στιγμές με Γκατσίνοβιτς (64') και τη διπλή με Σιμάνσκι-Γκατσίνοβιτς στο 68'.

Η πρώτη τελική για τον ΠΑΣ στο δεύτερο μέρος σημειώθηκε στο 71', με την κεφαλιά του νεοειλθόντα Λεό να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 75' ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε τετραπλή αλλαγή, με τους Άμραμπατ, Πισάρο, Πόνσε και Γαλανόπουλο να μπαίνουν αντί των Ελίασον, Μάνταλου, Τσούμπερ και Πινέδα αντίστοιχα.

Δεν άλλαξε κάτι στα εναπομείναντα λεπτά, παρά την προσπάθεια του ΠΑΣ να διεκδικήσει ό, τι μπορούσε μέχρι το φινάλε αλλά και εκείνη της ΑΕΚ να βρει ένα δεύτερο γκολ (με αρκετά ορεξάτους τους Άμραμπατ και Πισάρο).

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

MVP: Δεν θέλει και πολύ, όταν πετυχαίνεις το νικητήριο (και μοναδικό) τέρμα. Βέβαια, ο Τσούμπερ -στον οποίο και πηγαίνει η διάκριση- δεν περιορίστηκε σε αυτό, συμμετέχοντας ενεργά σε πολλές φάσεις του «δικεφάλου», έχοντας και δοκάρι.

Η σφυρίχτρα: Ήρεμο απόγευμα για τη διαιτητική ομάδα. Χωρίς τη δύσκολη φάση και το σοβαρό λάθος για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Σε μια κίτρινη που δόθηκε στον Κάλενς, δεν φάνηκε να υπάρχει φάουλ στον Γκάρο. Βέβαια, αυτή ήταν και η τρίτη στη σεζόν για τον Περουβιανό στόπερ που θα πρέπει να εκτίσει σε μία εκ των επόμενων τεσσάρων αγωνιστικών.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν – Πανάγου, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης – Ροσέρο (85' Κόντε), Καραχάλιος (90'+5' Μπακαδήμας), Ριένστρα, Τζίμας (66' Λεό) – Παμλίδης, Μπάλαν (66' Γκάρο).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς (82' Μήτογλου), Μοχαμάντι – Ελίασον (75' Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Πινέδα (75' Γαλανόπουλος), Γκατσίνοβιτς – Τσούμπερ (75' Πόνσε), Μάνταλος (75' Πισάρο).

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
Α' Βοηθός: Γιάννης Καραγκιοζόπουλος (άλλαξε τον Κωνσταντίνο Ψάρρη, ο οποίος δεν κατάφερε να ταξιδέψει στα Ιωάννινα λόγω κακοκαιρίας)
Β' Βοηθός: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου
4ος διαιτητής: Δημήτριος Μαλούτας
VAR: Ευάγγελος Μανούχος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x