Stoiximan Super League

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ: Επικίνδυνη έξοδος πριν από το ντέρμπι για την «Ένωση»

Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται την ΑΕΚ στους, κεκλεισμένων των θυρών, «Ζωσιμάδες» για τη 16η αγωνιστική της Super League 1. Σέντρα στις 20:00 (Novasports Prime, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, sport-fm.gr).

Στους «Ζωσιμάδες» κοντράρονται το απόγευμα της Τρίτης (3/1, 20:00) οι ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League 1. Σ' ένα παιχνίδι που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών εξαιτίας της τιμωρίας της ομάδας των Ιωαννίνων μετά τα επεισόδια στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Οι «κιτρινόμαυροι» (2οι, 35β.) θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο με την ψυχολογία στα ύψη. Αφενός διότι προέρχονται από 2/2 μετά την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, με τελευταία την ευρεία επικράτηση (0-4) στην έδρα του Βόλου. Αφετέρου, γιατί την ίδια στιγμή ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός είχε back to back στραβοπατήματα κόντρα σε Ιωνικό και ΟΦΗ. Έτσι, η απόστασή τους από τους «πράσινους» έχει πέσει στους τέσσερις βαθμούς κι όλα αυτά ενώ την Κυριακή (8/1) ακολουθεί το μεγάλο μεταξύ τους ντέρμπι στην «OPAP Arena». Πολλοί λόγοι, λοιπόν, για το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα ώστε να θέλει να συνεχίσει νικηφόρα. Να σημειωθεί ότι η αποστολή του «δικεφάλου» γνώρισε θερμή υποδοχή κατά την άφιξή της στα Γιάννενα αλλά κι εν συνεχεία στο ξενοδοχείο, όπου βρέθηκε και ο Δημήτρης Χατζηχρήστος.



Βέβαια, ανάγκη για θετικό αποτέλεσμα έχουν και οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στους «μεγάλους» (όπως φάνηκε και με το 2-2, ειδικά όπως αυτό ήρθε, στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό). Η ομάδα του Θανάση Στάικου -η οποία προέρχεται από το 1-1 στην έδρα της Λαμίας- βρίσκεται ακόμη αρκετά χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα, ούσα στην 11η θέση και στο +3 από τον ουραγό Ιωνικό. Εξού και χρειάζεται βαθμούς για να… ξεμπλέξει γρήγορα.



Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ματίας Αλμέιδα πέρα από τις γνωστές απουσίες των τραυματιών (Μάνταλος που πιθανώς προλαβαίνει τον Παναθηναϊκό, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Μοχαμάντι) και του τιμωρημένου Σιμάνσκι, έχει να διαχειριστεί και τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής με τους Ρότα και Φράνσον, οι οποίοι δεν ακολούθησαν την υπόλοιπη αποστολή ελέω αδιαθεσίας. Αντίθετα, ο Πάολο Φερνάντες απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής και θα βρίσκεται για πρώτη φορά στη διάθεση του Αργεντινού τεχνικού.

Από την άλλη, οι Γιαννιώτες δεν μπορούν να υπολογίζουν στους τραυματίες Μπιλμπάο, Ροσέρο, Κιάκο, Αλ. Λώλη, Κόντε και Λεό, ενώ για λόγους τακτικής είναι εκτός και οι Μπαγκαλιάνης, Μπακαδήμας, Κύρκος, Μουστάκας και Βρακάς. Ωστόσο, μετρούν και νέες παρουσίες, καθώς στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι νεαποκτηθέντες Τσιντώνας (κόντρα στη μέχρι πρότινος ομάδα του), Νίνης και Τζίνο.

Πιθανές συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σούλης – Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος – Νίνης, Καραχάλιος, Ριένστρα – Παμλίδης, Σταματελόπουλος, Μορέιρα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Σιντιμπέ, Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί – Γκαρσία, Γιόνσον, Γαλανόπουλος, Πινέδα – Φαν Βέερτ, Αραούχο.

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports Prime, ραδιοφωνικά από τον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ θα υπάρχει live ενημέρωση από το sport-fm.gr.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του πρώτου γύρου η ΑΕΚ είχε επικρατήσει 2-0 του ΠΑΣ στη Ριζούπολη, ενώ εν συνεχεία νίκησε με το ίδιο σκορ και για το Κύπελλο αυτή τη φορά στην OPAP Arena.

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς
Α' Βοηθός: Πολυχρόνης Κωσταράς
Β' Βοηθός: Μιχαήλ Παπαδάκης
4ος διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης
VAR: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x