Stoiximan Super League

Στην… αντεπίθεση ο ΠΑΣ: Απάντησε σε Βόλο για τη διαιτησία - Στήριξη στον Στάικο

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με μια μακροσκελή ανακοίνωση απάντησε στον Βόλο για τα παράπονά του για τη διαιτησία, έκανε εκτενή αναφορά στην αντιμετώπιση που λαμβάνει η ομάδα και στηρίζει τον Θανάση Στάικο.

Πέρασε στην αντεπίθεση ο ΠΑΣ Γιάννινα! Οι Ηπειρώτες απάντησαν στην ανακοίνωση του Βόλου, μέσω της οποίας διαμαρτύρονταν για τη διαιτησία στο μεταξύ τους παιχνίδι του Κυπέλλου το περασμένο Σάββατο, όπου βρήκε νικήτρια την ομάδα της Μαγνησίας.

Απαντάει λοιπόν και αναφέρει πως «είδαμε ένα διαιτητή να κατοχυρώνει γκολ του αντιπάλου σε μια φάση που είχε προηγηθεί φάουλ, ενώ στη συνέχεια να κλείνει τα μάτια σε μια πεντακάθαρη κόκκινη στον ποδοσφαιριστή Μπερτόγλιο» σχετικά με την απόδοση του Τσαγκαράκη.

Παράλληλα, κάνει μια ανασκόπηση στην αντιμετώπιση που έχει ο ΠΑΣ από τη διαιτησία φέτος, ενώ καταλήγει πως η διοίκηση στηρίζει τον Θανάση Στάικο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 συγχαίρει τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Βόλος Ν.Π.Σ. για την επανεκλογή του ως Δήμαρχος του Βόλου και να ευχηθούμε στους κατοίκους της πόλης που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες καλή δύναμη.

Η προηγούμενη σεζόν ήταν μια ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά τόσο για την ομάδα όσο και για εμάς προσωπικά με την απώλεια του πατέρα μας Γιώργου Χριστοβασίλη. Από την αρχή της σεζόν και με τις αλλαγές στον σύλλογο είχαμε δώσει την υπόσχεση να μην σχολιάζουμε τις αποφάσεις των διαιτητών για να βοηθήσουμε το έργο της ελληνικής διαιτησίας για ένα καθαρό πρωτάθλημα, σε μια προσπάθεια να αποβάλουμε την όποια τοξικότητα από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γνωρίζουμε καλά πως όλοι δικαιούμαστε να κάνουμε λάθη στην ζωή, πόσο μάλλον στο ποδόσφαιρο που αποτελεί μέρος της ζωής. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα μένουμε άπραγοι όταν μπροστά στα μάτια μας συμβαίνουν καταστάσεις εις βάρος της ομάδας μας.

Παίρνοντας ένα ένα τα παιχνίδια τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο θα δει κανείς πως ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει να αντιμετωπίσει εκτός από τον αντίπαλο αλλά και τις λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών οι οποίοι αποφασίζουν να γίνουν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές των παιχνιδιών.

Στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό είδαμε να ακυρώνεται γκολ του Γκάρο για οφσάιντ μετά από απόφαση του VAR με τις γραμμές του οφσάιντ να μπαίνουν κατά το δοκούν και να βλέπουμε γραμμή που αφήνει ακάλυπτους δύο ποδοσφαιριστές του αντιπάλου.

Το δύο μέτρα και δύο σταθμά συνεχίστηκαν και στα παιχνίδια με τους θεωρητικά μεγάλους κυρίως στη νοοτροπία απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες. Από την ευκολία του καταλογισμού οποιουδήποτε φάουλ ανάλογα με την φανέλα που υπέπεπτε στην παράβαση ή την συμπεριφορά των ίδιων των διαιτητών απέναντι στους ποδοσφαιριστές.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα με το φάουλ του Ιωαννίδη στον Ριένστρα όπου ο διαιτητής θεώρησε ότι θα έπρεπε να δώσει το χέρι σε αυτόν που υπέπεσε στην παράβαση. Η νοοτροπία αυτή αποτυπώθηκε ακόμα πιο ξεκάθαρα και σε παιχνίδι το οποίο καθυστέρησε η έναρξη για ένα πανό που θεωρήθηκε άπρεπο και υβριστικό, κάτι που δεν θεωρήθηκε όταν εμφανίστηκε ξανά στο δεύτερο ημίχρονο.

Όσο για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό είδαμε όλοι με πόση ευκολία δόθηκε πέναλτι μια φάση που δεν είναι ξεκάθαρη αν ήταν εντός περιοχής, την ώρα που μια αντίστοιχη παράβαση εντός περιοχής στον Παντελάκη το VAR δεν μπήκε καν στην διαδικασία να το εξετάσει στερώντας από την ομάδα μας την δυνατότητα της ισοφάρισης, ενώ ένα πλάγιο άουτ υπέρ της ομάδας μετατράπηκε σε φάουλ, ένα φάουλ από το οποίο προήλθε το τρίτο γκολ του της ομάδας των Σερρών και καταδίκασε τον ΠΑΣ σε ήττα.

Το αποκορύφωμα ήρθε στον αγώνα Κυπέλλου με τον Βόλο σε ένα παιχνίδι που δεν υπήρχε καν VAR και τηλεοπτική κάλυψη (εν έτει 2023), είδαμε ένα διαιτητή να κατοχυρώνει γκολ του αντιπάλου σε μια φάση που είχε προηγηθεί φάουλ, ενώ στη συνέχεια να κλείνει τα μάτια σε μια πεντακάθαρη κόκκινη στον ποδοσφαιριστή Μπερτόγλιο. Όλα αυτά προς αποσαφήνιση της πραγματικότητας κι ενημέρωση του προέδρου του Βόλου που δεν βρέθηκε στις εξέδρες του ΕΣΙ οι Ζωσιμάδες.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα συνεχίσει να στηρίζει την ελληνική διαιτησία, προσβλέποντας στην διαρκή και γόνιμη συνεργασία ως προς την σωστή κατεύθυνση σε ένα κοινό πλαίσιο πορείας που θα έχει ως απώτερο σκοπό το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τέλος, θα θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς όλους πως η διοίκηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο του προπονητικού επιτελείου και ολόκληρου του ποδοσφαιρικού τμήματος και είμαστε σίγουροι πως σύντομα θα καρποφορήσουν όλες οι προσπάθειες στον αγωνιστικό χώρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x