Stoiximan Super League

Πάλεψε και πήρε σημαντικό βαθμό ο ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι στον… πειραματικό και με το μυαλό αλλού Άρη

Απέναντι σε έναν... πειραματικό Άρη που είχε το μυαλό στο Κύπελλο, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με τις δύο ομάδες πάντως να μένουν στο μηδέν στους «Ζωσιμάδες».

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Άρη για την 22η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με τις δύο ομάδες να μένουν στο μηδέν στους «Ζωσιμάδες».

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου παρουσίασε καλό πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, ούσα καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης απέναντι σε έναν Άρη με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα και εμφανώς με το... μυαλό στο μεσοβδόμαδο ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Αποτέλεσμα με το οποίο οι γηπεδούχοι έβαλαν τέλος σε ένα σερί τεσσάρων ηττών, παραμένοντας ωστόσο στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς. Από την άλλη, οι Θεσσαλονικείς έμειναν για δεύτερο διαδοχικό ματς στο «Χ» και στην 5η θέση της βαθμολογίας με 35 βαθμούς.

Στο μυαλό του κόουτς:

Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε τους γηπεδούχους με σύστημα 4-2-3-1. Στην εστία βρέθηκε ο Νάγκι, με τους Τούτου, Μπακαδήμα, Εραμούσμπε και Κιάκο να αποτελούν την τετράδα στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Τσίνο και Λιάσος, με τους Ριένστρα, Ροσέρο και Παμλίδη να αποτελούν την μεσοεπιθετική τριάδα, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Πέδρο Κόντε.

Από την άλλη, ο Άκης Μάντζιος επέλεξε το 4-2-3-1, προχωρώντας σε πολλές αλλαγές στην αρχική σύνθεση του Άρη, ελέω και του μεσοβδόμαδου πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό. Κάτω από την εστία ήταν ο Κουέστα, με τους Φατόρε, Μπράμπετς, Ροζ και Οντουμπάτζο. Στον άξονα ξεκίνησαν οι Ντουκουρέ και Τζούρασεκ, με τον Φετφατζίδη λίγο πιο μπροστά σε ρόλο δεκαριού. Στα «φτερά» βρέθηκαν οι Μπένετ και Ζαμόρα, με τον Κίκε Σαβέριο στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς


Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τον Άρη να έχει μια μικρή υπεροχή στο ξεκίνημα του ματς, ελέγχοντας τον ρυθμό της αναμέτρησης και πιέζοντας ψηλά την αντίπαλη άμυνα. Από το δεκάλεπτο και μετά, ο ΠΑΣ Γιάννινα ισορρόπησε το παιχνίδι, ανεβάζοντας τις γραμμές του και κερδίζοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης:

Η πρώτη τελική φάση του αγώνα ήρθε στο 13ο λεπτό, με τον Άρη να κλέβει έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, τον Ζαμόρα να κάνει το σουτ από πλάγια θέση και να κερδίζει τελικώς το κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, ήταν οι σειρά του ΠΑΣ να απειλήσει σε μια φάση «καρμπόν», αφού μετά από κλέψιμο του Ροσέρο, ο Τζίνο έπιασε το σουτ από καλή θέση, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός της αναμέτρησης δεν ήταν καλός, αφού τα πολλά λάθη και των δύο ομάδων, αλλά και οι «μάχες» στον χώρο της μεσαίας γραμμής, δεν επέτρεψαν στο παιχνίδι να αποκτήσει γρήγορο ρυθμό. Από τα μέσα του ημιχρόνου και μέχρι την ανάπαυλα, οι Γιαννιώτες έδειχναν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο, βγαίνοντας με προϋποθέσεις μπροστά από την περιοχή του Κουέστα. Ωστόσο, πέραν από το σουτ του Λιάσου που κόντραρε στον Μπράμπετς στο 26’, αλλά και την εκτέλεση φάουλ του Κόντε στο 37' με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία, δεν είχαν να παραθέσουν κάτι άλλο στο πρώτο μέρος. Στο ίδιο διάστημα, οι Θεσσαλονικείς είχαν σοβαρό δημιουργικό πρόβλημα, ενώ, δυσκολευόντουσαν να κρατήσουν και την μπάλα και να χτίσουν επιθέσεις από τον άξονα.

ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης:

Όντας προβληματισμένος με την εικόνα της ομάδας του, ο Άκης Μάντζιος προέβη σε δύο διορθωτικές κινήσεις με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Νταρίντα και Σουλεϊμάνοφ αντί των Μπένετ και Φετφατζίδη. Παρ' όλα αυτά, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, απειλώντας δις στις αρχές της επανάληψης. Αρχικώς στο 47', με το... μπέρδεμα του Κόντε από πλεονεκτική θέση, που δεν αποφάσισε αν θα πάει με το κεφάλι ή με το πόδι στην μπάλα, και εν συνεχεία στο 51' με το τακουνάκι του Ισπανού μέσα από την μικρή περιοχή να απομακρύνει ο Οντουμπάτζο. Αμφότερες οι δύο φάσεις προήλθαν από σέντρες του πολύ δραστήριου Ροσέρο.

Στο 55' ήταν η σειρά του Λιάσου να απειλήσει με ένα μακρινό και άστοχο σουτ, προτού ο Άρης βγάλει αντίδραση και με την είσοδο του Μανού Γκαρθία στο γήπεδο στο 57', ανεβάσει στροφές, κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός χρειάστηκε μόλις 4 λεπτά για να βγάλει μια ωραία κάθετη στον κενό χώρο, με το σουτ του Ζαμόρα από πλάγια θέση να περνάει άουτ, στην πρώτη στιγμή των «κίτρινων» μετά από πολύ ώρα στο ματς.

ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης:

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Κόντε λίγο έλειψε να κάνει τη «ζημιά», με τον Ισπανό - στην τελευταία του ενέργεια πριν βγει αλλαγή - να στοπάρει την μπάλα μέσα στην περιοχή του Άρη, χωρίς ωστόσο να πιάσει καλά το σουτ, υπό τη πίεση φυσικά και του Ροζ. Από στο 67' και για ένα δεκάλεπτο, το παιχνίδι έγινε σκληρό, με πολλά μαρκαρίσματα, με τον διαιτητή, Βάτσιο να βγάζει συνολικά τέσσερις κίτρινες κάρτες!

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, αμφότερες οι ομάδες προσπάθησαν με καλές προϋποθέσεις να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ που θα έκρινε την - ομολογουμένως κλειστή αυτή αναμέτρηση. Η είσοδος του Μορόν στο ματς έδωσε επιθετική «πνοή» στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι και είχαν μια μεγάλη ευκαιρία στο 84', με το σουτ του Μανού Γκαρθία έξω από τη μεγάλη περιοχή να σταματά εντυπωσιακά ο Νάγκι. Η τελευταία φάση του αγώνα πάντως άνηκε στον ΠΑΣ, αφού στο 4ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λέο Μπαπτίστ από πλάγια θέση αστόχησε από πλεονεκτική θέση, με το μηδέν να παραμένει μέχρι το φινάλε.

MVP: Σε ένα ματς χωρίς νικητή δύσκολα μπορείς να βρεις κάποιον που ξεχώρισε αρκετά. Ωστόσο, αν πρέπει να δώσουμε αυτό το βραβείο σίγουρα πάει στον Ροσέρο, ο οποίος ήταν συνεχής πηγή κινδύνου για την άμυνα του Άρη, αλλά και εκείνος που από τα πόδια του βγήκαν οι καλύτερες στιγμές για τον ΠΑΣ.

Η... σφυρίχτρα: Αρκετά καλή η διαιτησία του Αριστείδη Βάτσιου, δεν είχε πολλές δύσκολες στιγμές να διαιτητεύσει, ενώ, όσον αφορά τις κίτρινες κάρτες, κρίνονται όλες ως σωστές.

Οι ενδεκάδες:

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Μπακαδήμας, Κιάκος, Εραμούσμπε, Λιάσος, Ριένστρα, Τσίνο, Τούτου, Ροσέρο (86' Ντεμίρ), Παμλίδης, Κόντε (63' Λέο Μπαπτίστ).
Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Ρόουζ, Μπράμπετς, Φατόρε, Ντουκουρέ (57' Βέλεθ), Μπένετ (46' Σουλεϊμάνοφ), Σαβέριο (72' Μορόν), Φετφατζίδης (46' Νταρίντα), Τζούρασεκ (57' Μανού Γκαρθία), Ζαμόρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x