Stoiximan Super League

«Φρένο» στον Αστέρα από τον ΠΑΣ!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα σταμάτησε το νικηφόρο σερί του Αστέρα Τρίπολης, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1. Φωνάζουν για το γκολ της ισοφάρισης οι Αρκάδες, που τελείωσαν με δέκα λόγω αποβολής του Μπαράλες.

Ματσάρα χωρίς νικητή στα Γιάννενα! ΠΑΣ και Αστέρας έμειναν στο 1-1, με τους γηπεδούχους να μένουν για 6ο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη και τους Αρκάδες να μην παίρνουν τρίτη σερί νίκη αλλά να παραμένουν σε αυτές τις τρεις αγωνιστικές αήττητοι.

Με δέκα παίκτες τελείωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Μπαράλες που χτύπησε εκτός φάσης τον Πίρσμαν, ενώ οι Αρκάδες φωνάζουν για το γκολ της ισοφάρισης του ΠΑΣ θεωρώντας πως ο Μπρένερ (37’) σκόραρε με χέρι. Ο Σίτο είχε ανοίξει το σκορ για τον Αστέρα τρία λεπτά νωρίτερα


Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον ΠΑΣ ο Ηρακλής Μεταξάς. Ο Λοντίγκιν στην εστία, με τους Σάλιακα, Κάργα, Εραμούσπε, Πίρσμαν στην άμυνα. Οι Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ στα χαφ, οι Οκονομόπουλος, Μπρένερ, Σνάιντερ πίσω από τον προωθημένο Μιλιντσεάνου.

Με 4-4-1-1 παρέταξε τον Αστέρα ο Μίλαν Ράσταβατς. Ο Τσιφτσής στο τέρμα, οι Γκαρθία, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες στην τετράδα της άμυνας, με τους Σανταφέ, Μουνάφο στα χαφ και στα πλάγια τους Ριέρα, Σίτο. Ο Σονί σε περιφερειακό ρόλο πίσω από τον Μπαράλες.



Το ματς

Μονομαχίες, εντάσεις και λίγο… ποδόσφαιρο στα πρώτα λεπτά, με το ματς να είναι απολύτως ισορροπημένο. Οι δύο ομάδες έδειχναν πως δεν θα έπαιρναν ρίσκα στο ξεκίνημα, ούτε θα έβγαιναν μαζικά στην επίθεση και οι φάσεις στο πρώτο εικοσάλεπτο αγνοούνταν, σε ένα παιχνίδι κέντρου που είχε πολλά λάθη.

Στο 26’ ο Χουάν Μουνάφο βγήκε από το ματς με τον Ματίας Ιγκλέσιας να μπαίνει στην θέση του, αφού ο Αργεντινός σε μια σύγκρουση νωρίτερα φάνηκε ότι χτύπησε στα πλευρά του. Λίγα λεπτά αργότερα έφυγε με ασθενοφόρο από το γήπεδο.

Στο 30’ έγινε η πρώτη μεγάλη φάση στο παιχνίδι, όταν ο Σάλιακας έκανε ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Τσιφτσής έδιωξε εντυπωσιακά. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αστέρας άνοιξε το σκορ όταν μετά του γύρισμα του Άλβαρες, ο Σίτο με σουτάρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 37’ ο ΠΑΣ απάντησε με τον Μπρένερ, όταν η μπάλα μετά την προσπάθειά του χτύπησε πρώτα στο δοκάρι, ύστερα στην πλάτη του Τσιφτσή και μετά κατέληξε στα δίχτυα. Οι Αρκάδες φώναξαν πως ο Μπρένερ σκόραρε με το χέρι, αλλά διαιτητής και VAR μέτρησαν κανονικά το γκολ. Δεν ήταν ξεκάθαρο στο πλάνο, αλλά ίσως να βρίσκει η μπάλα το χέρι του Μπρένερ. Κάπου εκεί, το ματς έσβησε και το 1-1 παρέμεινε ως το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου το ματς ήταν ισορροπημένο. Στο 51’ ο Αστέρας είχε μια μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα, όταν ο Άλβαρες έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι, με τον Σονί να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 62’ ξανά οι Αρκάδες πίεσαν με τον Μπαράλες αρχικά να πέφτει και να ζητάει πέναλτι, στην εξέλιξη ο Σίτο έπιασε το βολέ που έβγαλε δύσκολα ο Λοντίγκιν. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΣ άρχιζε να πιέζει την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς, η οποία δυσκολεύτηκε ακόμη περισσότερο από το 82’ και μετά με την αποβολή του Μπαράλες. Ο Αργεντινός χτύπησε εκτός φάσης τον Πίρσμαν, ο διαιτητής είδε την φάση στο VAR και του έδειξε την κόκκινη κάρτα. Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι πίεσαν, προσπάθησαν να βρουν το γκολ της νίκης αλλά δεν τα κατάφεραν και οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό.


MVP: Ο Αντώνης Τσιφτσής αξίζει το «βραβείο» του καλύτερου παίκτη του ματς, δεν έφταιγε στο γκολ που δέχτηκε, αφού ήταν άτυχος γιατί χτύπησε η μπάλα στην πλάτη του. Σε όλο το ματς δικαίωσε τον προπονητή του που τον επέλεξε κάτω από τα δοκάρια της ομάδας για τρίτο σερί παιχνίδι, έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις στις προσπάθειες των αντιπάλων του, κρατώντας τους φιλοξενούμενους όρθιους μετά την αποβολή του Μπαράλες.

Η σφυρίχτρα: Ο Ανδρέας Γκάμαρης δεν έκανε και το καλύτερο δυνατό του παιχνίδι. Γενικότερα έχει χάσει το ματς στον πειθαρχικό έλεγχο, αποβάλλει σωστά τον Μπαράλες αλλά ελέγχεται για το γκολ του ΠΑΣ, όπου μοιάζει αρκετά πιθανό ο Μπρένερ να σκόραρε με το χέρι.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πέερσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Οικονομόπουλος (86' Μίνα), Μπρένερ (43' Μορεϊρα), Σνάϊντερ και Μιλιντσεάνου (76' Λώλης).

ΑΣΤΕΡΑΣ: Τσιφτσής, Γκαρσία, Άλβαρες, Καστάνο, Ατιένζα, Σάνταφε (66' Βαλιέντε), Μουνάφο (27' λ.τρ. Ιγκλέσιας), Σίτο, Μπαράλες, Σόνι (66' Γκόμες, 94' Τασουλής) και Ριέρα (94' Κανελλόπουλος).



Δείτε πως παρακολουθήσατε live την αναμέτρηση εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x