Stoiximan Super League

Ο ΠΑΣ τα δοκάρια, ο Ιωνικός τις... αντοχές και όλο ανεβαίνει η ομάδα του Γρηγορίου!

Ο Ιωνικός άντεξε με παίκτη λιγότερο από το 66' (αποβολή Ρομαό) και -βλέποντας τον ΠΑΣ να έχει 2 δοκάρια- αποχώρησε με τον βαθμό (0-0) από τα Γιάννενα και συνεχίζει αήττητος επί εποχής Γρηγορίου.

Έχει πάρει φόρα και όλο και ανεβαίνει ο Ιωνικός του Μιχάλη Γρηγορίου!

Οι «κυανόλευκοι», μετά τις δύο σερί νίκες επί Λαμίας και Άρη, άντεξαν (0-0) στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Οι φιλοξενούμενοι -εάν και αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο από το 66', καθώς ο Ρομαό αντίκρισε δύο κίτρινες σε πέντε λεπτά- άντεξαν στην πίεση των αντιπάλων τους.

Ισορροπημένο σε γενικές γραμμές το παιχνίδι, με τους γηπεδούχους ωστόσο να έχουν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες. Συγκεκριμένα, δύο δοκάρια -ένα σε κάθε ημίχρονο (το πρώτο με τον Μπάλαν και το δεύτερο στην τελευταία φάση με τον Τζίμα)- και μια απίθανη ευκαιρία με τον Μπάλαν (εάν και ελεγχόμενη για οφσάιντ)! Δεδομένου λοιπόν και ότι είχαν και για περίπου μισή ώρα το αριθμητικό πλεονέκτημα, μόνο ευχαριστημένοι δεν μπορεί να είναι από το αποτέλεσμα.

Τέταρτη σερί ισοπαλία για τον 10ο ΠΑΣ, ο οποίος ανέβηκε στους 21 βαθμούς έχοντας έναν πόντο παραπάνω από τον ΟΦΗ (ματς λιγότερο) και έξι από τον 12ο Ιωνικό. Οι Νικαιώτες έμειναν αήττητοι για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι με τον Γρηγορίου στον πάγκο τους, όντας πλέον στο +2 από τον Λεβαδειακό και στο +3 από τη Λαμία (αμφότεροι με αγώνα λιγότερο).

Αναγκαστική αλλαγή για τον Παμλίδη, με τους ανθρώπους της ομάδας των Ιωαννίνων να εκφράζουν ανησυχίες ότι έχει υποστεί σοβαρή ζημιά. Επιστροφή για τον Λεό μετά τον τραυματισμό του.

ΠΑΣ Γιάννινα-Ιωνικός: 0-0


Στο... μυαλό των κόουτς:

Με το καθιερωμένο 4-3-3 παρέταξε τον ΠΑΣ ο Θανάσης Στάικος. Στο τέρμα ήταν ο Σούλης, με τους Σόρια, Μπακαδήμα, Εραμούσπε και Πήλιο να συνθέτουν την αμυντική τετράδα, από δεξιά προς τα αριστερά. Τριάδα στο κέντρο οι Καραχάλιος, Τζίνο και Ριένστρα, με τους Παμλίδη και Μορέιρα να πλαισιώνουν τον Μπάλαν.

Ίδιο σύστημα και από τον Μιχάλη Γρηγορίου, που το έχει καθιερώσει με την άφιξή του στον πάγκο του Ιωνικού. Κάτω από τα δοκάρια ο Χουτεσιώτης. Στο κέντρο της άμυνας οι Ρομαό και Τσιγκρίνσκι, ο Μύγας δεξιά και ο Ρουμπουλάκου αριστερά. Εξάρι ήταν ο Κάνιας, έχοντας μπροστά του τους Σάκιτς και Φαντιγκά. Ο Σεμπά στο δεξί «φτερό» της επίθεσης, ο Λοβέρα στο αριστερό και ο Μάντζης στην κορυφή.

ΠΑΣ Γιάννινα-Ιωνικός: 0-0


Το ματς:

Με εξαιρετικές προϋποθέσεις ξεκίνησε το παιχνίδι, για περίπου ένα τέταρτο. Μπορεί να μην υπήρχε ο... τρελός ρυθμός, αλλά σημειώνονταν φάσεις και για τις δύο ομάδες. Ο μεν ΠΑΣ απείλησε με τα σουτ των Τζίνο (διπλή προσπάθεια στο 7') και Ριένστρα-Μορέιρα στο 10'. Από την πλευρά του ο Ιωνικός το έπραξε μέσω στατικών φάσεων, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λοβέρα στο 5' και κεφαλιά του Μάντζη ύστερα από εκτέλεση κόρνερ στο 13'.

Ωστόσο, εν συνεχεία έπεσε (κι άλλο) ο ρυθμός, χωρίς όμως να υπάρχουν και φάσεις. Έπρεπε να φτάσουμε στο 31', για να σημειωθεί κάποια καλή στιγμή, με τον Σούλη να μπλοκάρει το αδύναμο σουτ του Μάντζη.

Βέβαια, η μεγαλύτερη φάση μέχρι το φινάλε άνηκε στον ΠΑΣ. Συγκεκριμένα, στο 42', οι γηπεδούχοι έβγαλαν τρομερή συνεργασία. Ο Παμλίδης βρήκε με τακουνάκι τον Σόρια δεξιά, εκείνος έσπασε στο ύψος του πέναλτι στον Μπάλαν, ο οποίος έπιασε μονοκόμματο σουτ, με την μπάλα να προσκρούει στη ρίζα της δεξιάς δοκού.

Να σημειωθεί ότι στην εξέλιξη της παραπάνω φάσης ο Παμλίδης πήγε για την κεφαλιά, πέφτοντας πολύ άσχημα στο έδαφος, χωρίς να μπορεί να συνεχίσει. Στη θέση του πέρασε ο Λώλης, με τους ανθρώπους της ομάδας των Ιωαννίνων να εκφράζουν φόβους ότι ο παίκτης τους έχει υποστεί κάταγμα.

Έτσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ. Το δεύτερο άρχισε με αλλαγή από πλευράς Ιωνικού. Ο Μιχάλης Γρηγορίου ήθελε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας τον Καμπράλ αντί του Φαντιγκά και τον Λοβέρα στα χαφ.

ΠΑΣ Γιάννινα-Ιωνικός: 0-0

Πράγματι, οι Νικαιώτες μπήκαν δυνατά. Αρχικά, μόλις στο 46', ο Σεμπά προειδοποίησε, ενώ στο 48' ο νεοεισελθών έχασε μεγάλη ευκαιρία με σκαστή κεφαλιά από πλεονεκτικό σημείο ύστερα από σέντρα του Μύγα. Στο 58' σημειώθηκε φάση διαρκείας για τους φιλοξενούμενους, η οποία τελείωσε με σουτ του Λοβέρα και την μπάλα να κοντράρει στα σώματα.

Στο 59' ο Μπάλαν έχασε ΑΠΙΘΑΝΗ ευκαιρία προ κενής εστίας (βρήκε την μπάλα με το καλάμι μετά από γύρισμα του Πήλιου), έχοντας φύγει όμως και από οριακή θέση.

Έπειτα, στο 66' άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες. Ο Ρομαό αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα σε πέντε λεπτά κι έτσι η ομάδα του έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Μιχάλης Γρηγορίου ανακάτεψε την τράπουλα (μπήκαν οι Αντούνες και Μάνος στις θέσεις των Λοβέρα και Μάντζη) για να θωρακίσει την ομάδα του αλλά να της δώσει και αντοχές.

Όπως είναι λογικό, σιγά-σιγά ο ΠΑΣ «κατασκήνωσε» στο μισό του Ιωνικού, προσπαθώντας να αξιοποιήσει το αριθμητικό του πλεονέκτημα. Ωστόσο, δεν δημιούργησε πολλές φάσεις. Αρχικά, απείλησε με τους Μορέιρα (74') και Μπακαδήμα (90'), ενώ ενδιάμεσα (86') ο Σεμπά προσπάθησε να απαντήσει και να κρεμάσει, ανεπιτυχώς, από πολύ μακρινή απόσταση τον Σούλη.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ στην τελευταία φάση, στο 90'+5', όμως το μονοκόμματο πλασέ του Τζίμα βρήκε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού. Έτσι, η αναμέτρηση έληξε χωρίς νικητή.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

MVP: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Καραχάλιο, με πολλές κερδισμένες μάχες στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Η σφυρίχτρα: Δεν φάνηκε καθαρά γιατί έχει δεχτεί την πρώτη κίτρινη κάρτα ο Ρομαό (για αντιαθλητική συμπεριφορά έκανε λόγο το ρεπορτάζ της συνδρομητικής). Κατά τα άλλα δεν υπήρξε κάποια δύσκολη φάση. Εφόσον, ο Μπάλαν δεν έχανε την αδιανόητη ευκαιρία στο 59', τότε η φάση θα ελεγχόταν για οφσάιντ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σούλης – Σόρια, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Πήλιος – Καραχάλιος, Τζίνο (86' Τζίμας), Ριένστρα (55' Νίνης) - Παμλίδης (45' Λώλης), Μπάλαν, Μορέιρα (86' Λεό).

Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης – Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Ρουμπουλάκου – Κάνιας, Σάκιτς, Φαντιγκά (46' Καμπράλ) – Σεμπά, Μάντζης (74' Μάνος, 90'+1' Μπουενά), Λοβέρα (68' Αντούνες).


Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Στάικος, Ιωάννης Μηνούδης
4ος: Άγγελος Αγγελάκης
VAR: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x